Connect with us

Lifestyle

Βανδάλισαν το λήμμα “Καίτη Γαρμπή” στη Βικιπαίδεια

Published

on

Είναι γεγονός πως η Καίτη Γαρμπή είναι μία από τις καταξιωμένες τραγουδίστριες του ελληνικού πενταγράμμου με μεγάλη αναγνωρισιμότητα και με περισσότερα από 30 χρόνια στη δισκογραφία.
Το τελευταίο διάστημα μάλιστα η τραγουδίστρια έχει ένα σερί επιτυχιών: τα τραγούδια της “Κορμιά χαμένα” και το ντουέτο με τον Αντώνη Ρέμο “Κιβωτός” έχουν εκατοντάδες χιλιάδες θεάσεις στο youtube, οι εμφανίσεις τον χειμώνα σε γνωστό αθηναϊκό κέντρο με τον Γιώργο Σαμπάνη ήταν sold out, ενώ τον περασμένο Σεπτέμβρη η επετειακή της συναυλία για τα τριακοστά δισκογραφικά της γενέθλια ήταν άκρως επιτυχημένη με 6.000 άτομα όλων των ηλικιών να γεμίζουν ασφυκτικά το Κατράκειο Στάδιο Νίκαιας, όπου διεξήχθη η συναυλία.
Όλα αυτά όταν συμβαίνουν σε καλλιτέχνες μεγάλου βεληνεκούς συνήθως προκαλούν ενίοτε ακραίες αντιδράσεις: από τη μια οι φανατικοί θαυμαστές που υπερβάλλουν και από την άλλη οι θαυμαστές “αντίπαλων” τραγουδιστριών να γράφουν επικριτικά σχόλια σε γνωστές πλατφόρμες αναπαραγωγής τραγουδιών.
Τις τελευταίες μέρες συνέβη να “μπαίνουν” στο λήμμα που αφορά στην Καίτη Γαρμπή στη Βικιπαίδεια (το οποίο σημειωτέον είναι από τα λίγα λήμματα Ελλήνων καλλιτεχνών που είναι καλογραμμένο και μάλιστα σε ουδέτερο ύφος) ανώνυμοι χρήστες και να προσθέτουν πληροφορίες χωρίς σύνδεσμο τεκμηρίωσης, όπως προβλέπεται. Συγκεκριμένα, οι προσθήκες αυτές είχαν να κάνουν με τις πωλήσεις δίσκων της τραγουδίστριας. Έτσι, παρουσιάστηκαν υπερβολές (παραπάνω πωλήσεις από τις κανονικές) αλλά και αδικίες (χαμηλότερες πωλήσεις από τις πραγματικές).

Οι συγκεκριμένες πληροφορίες σβήστηκαν αμέσως από επώνυμους χρήστες της Βικιπαίδειας, οι οποίοι τόνισαν πως δεν υπήρχε σύνδεσμος τεκμηρίωσης κι ότι η πιο αξιόπιστη πηγή για το συγκεκριμένο θέμα των πωλήσεων δίσκων είναι η IFPI. Αντί λοιπόν να ληφθούν υπόψη οι εύστοχες αυτές επισημάνσεις, οι ανώνυμοι χρήστες άλλαζαν εκ νέου τις πληροφορίες κι έγραφαν απαράδεκτα και προσβλητικά σχόλια για τους συντάκτες του λήμματος και τους διαχειριστές της Βικιπαίδεια, τα οποία -εννοείται- δεν μπορούν να αναφερθούν εδώ.
Τελικά αφαιρέθηκαν όλες οι ατεκμηρίωτες πληροφορίες που είχαν προστεθεί και στο εν λόγω λήμμα επιβλήθηκε φραγή για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, δηλαδή πλέον θα μπορούν να προσθέτουν πληροφορίες μόνο συγκεκριμένοι χρήστες (όσοι έχουν λογαριασμό) κι όχι ο οποιοσδήποτε ανώνυμος.

Σ.Α.

Ροή ειδήσεων

Advertisement