Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Έγιναν χθες τα πρώτα 35 μοριακά τεστ στην Αχαγιά-Αύριο η συνέχεια και στα «Τσιγγάνικα»

Published

on

Διενεργήθηκαν χθες τα πρώτα 35 μοριακά τεστ σε κατοίκους του Δήμου Δυτικής Αχαΐας. Ο Δήμος σε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο, την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, Άννα Μαστοράκου και του Πανεπιστημίου Πατρών παρεχώρησε το δημοτικό κτίριο του πολιτιστικού κέντρου «Μελίνα Μερκούρη» προκειμένου να διενεργηθούν μοριακά τεστ για την διάγνωση κρουσμάτων κορωνοϊού σε κατοίκους της περιοχής.

Ήδη χθες πρώτη ημέρα διενέργειας των τεστ το ενδιαφέρον των πολιτών ήταν μεγάλο. Τα τεστ διενεργούνται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, ενώ τα αποτέλεσμα αναμένονται σήμερα.

Η συνέχεια της διενέργειας των τεστ θα δοθεί αύριο, όπου αναμένεται να γίνει εξέταση κατοίκων που διαμένουν στα «Τσιγγάνικα».

Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος ανέφερε πως «στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας θα διενεργηθούν περίπου εκατό μοριακά τεστ, με σκοπό να εξακριβώσουμε αν υπάρχει διασπορά στην κοινότητα και σε τι μέγεθος.

Η ίδια διαδικασία θα γίνει και σε άλλες περιοχές της Αχαΐας. Ανεξαρτήτως όμως των τεστ, οφείλουμε όλοι με πειθαρχία και υπευθυνότητα να τηρούμε πιστά τα περιοριστικά μέτρα, ώστε ο Νομός μας να βγει όσο το δυνατόν πιο αλώβητος από το δεύτερο κύμα της πανδημίας που πλήττει την χώρα μας».

Ροή ειδήσεων

Advertisement