Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Όλη η Αχαγιά στο πόδι-Στο Αστυνομικό Tμήμα τρία στελέχη της δημοτικής Αρχής Δυτικής Αχαΐας

Published

on

Στο Αστυνομικό τμήμα Κάτω Αχαΐας πέρασαν τη νύχτα του Σαββάτου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ, Παναγιώτης Κουνάβης και οι αντιδήμαρχοι, Σπύρος Σταυρογιαννόπουλος και Γρηγόρης Μάλλιαρης, σε μία προσπάθεια να πιέσουν προς πάσα κατεύθυνση για να σταματήσει η ασυδοσία που επικρατεί με τους τσιγγάνικους γάμους.

Παρά τις συναντήσεις και τις παρεμβάσεις που έγιναν την περασμένη εβδομάδα, το απόγευμα του Σαββάτου η μουσική μπήκε στη διαπασών, οι δρόμοι έκλεισαν και άρχισε το γλέντι… προκαλώντας, όμως, ταχυκαρδία στους κατοίκους της Αχαγιάς, οι οποίοι έχουν αγανακτήσει.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ και οι αντιδήμαρχοι σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας, Σπύρο Μυλωνά ο οποίος απουσιάζει για λόγους υγείας, προσπαθούσαν επί ώρες να πείσουν τους αστυνομικούς να προχωρήσουν σε έλεγχο, δίνοντας ένα τέλος στο μαρτύριο, ωστόσο, η έλλειψη μέσων και προσωπικού δεν επέτρεπε άμεση επέμβαση. Έτσι, οι εκπρόσωποι της δημοτικής Αρχής αποφάσισαν να καταθέσουν μήνυση κατά αγνώστων, ενώ θα γίνει διάβημα και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

ΣΠ. ΜΥΛΩΝΑΣ: «ΔΕΝ ΝΤΑΝΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ…»

Σε δημόσια τοποθέτησή του για το θέμα, ο Δήμαρχος επεσήμανε πως «αντιμετωπίζουμε στην Αχαγιά αλλά και αλλού ένα χρόνιο, πολυπαραγοντικό, κοινωνικό πρόβλημα με βαθιές ρίζες που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην πόλη αλλά και γενικότερα! Ένα πρόβλημα που αναστατώνει την πόλη με την ηχητική όχληση, δημιουργεί κυκλοφοριακά προβλήματα, αφού κλείνουν δρόμοι και δημιουργεί εντάσεις και ερωτηματικά μεταξύ των δημοτών τέτοια που αποδομούν τους θεσμούς της πολιτείας στη συνείδηση τους και δημιουργούν παράλληλα την αίσθηση της αδυναμίας επέμβασης ή και της σύμπραξης,  των θεσμών αυτών, αστυνομία, δικαιοσύνη, δημοτική αρχή κλπ!

Το πρόβλημα είναι βαθιά κοινωνικό και πολιτικό! Εμείς σαν δημοτική αρχή έχουμε ξεκάθαρη άποψη και δεν μπαίνουμε σε δεύτερες σκέψεις και άλλες πολιτικάντικες συμπεριφορές! Αγωνιζόμαστε να κατανοήσουν οι συμπολίτες μας αυτοί ότι θα πρέπει να σέβονται τους κανόνες της πολιτείας και να λειτουργούν στα πλαίσια αυτά! Ως  δημοτική αρχή δεν παίζουμε με αυτό το ζήτημα, δεν διαπραγματευόμαστε στις εκλογές ψήφους, δεν νταντεύουμε κανένα ούτε κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας! Τρεις αντιδήμαρχοί μας ξενύχτησαν στο αστυνομικό τμήμα της Κ. Αχαΐας για αυτό το ζήτημα! Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την αστυνομία για να σταματήσει αυτή η κατάσταση. Αυτό για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτο και σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε! Θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για να αλλάξει αυτή η κατάσταση! Το άμεσο βήμα για όλα όσα έγιναν χθες είναι η μήνυση κατά παντός υπευθύνου στον εισαγγελέα και ένα εντονότατο διάβημα στην αστυνομική διεύθυνση Αχαΐας και στο Υπουργείο. Θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο να αλλάξει αυτή η κατάσταση γιατί πίσω από αυτό το γεγονός ελλοχεύουν τεράστιοι κίνδυνοι που θα στραφούν πρωτίστως εναντίον αυτής της γειτονιάς! Ελλοχεύει ο κίνδυνος της ατιμωρησίας, της αδυναμίας του κράτους να λειτουργήσει και να αντιμετωπίσει παραβατικές συμπεριφορές! Ως δημοτική αρχή δεν θα το επιτρέψουμε ούτε μπαίνουμε σε πολιτικάντικες λογικές και συναλλαγές του παρελθόντος που γιγάντωσαν το ζήτημα αυτό».

Π. ΚΟΥΝΑΒΗΣ:  ΤΑ ΓΛΕΝΤΙΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ, Παναγιώτης Κουνάβης ανέφερε πως «το πρόβλημα είναι πολύ βαθύτερο και χρειάζεται πολύπλευρη αντιμετώπιση. Δεν είναι η δουλειά μου να υποβάλλω οδηγίες για την τήρηση της τάξης, έχω δικαίωμα να εκφράσω την αγανάκτησή μου μέσα από της προβλεπόμενες διαδικασίες, έχω και την υποχρέωση να παλέψω μαζί με συναδέλφους αιρετούς να υπάρξουν κανόνες στην πόλη μου. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Την  πραγματική αναρχία στην πόλη, αν την ταράξουν στην νομιμότητα οι θεσμοί ίσως να καταπολεμηθεί. Διαφορετικά η αυτοχειρία κάποιου αγανακτισμένου αργά ή γρήγορα θα έχει τραγική κατάληξη και είναι κάτι που δεν θα πρέπει να συμβεί».

Ροή ειδήσεων

Advertisement