Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Φώτης Κουτρόπουλος: «Δεν θέλουμε ημίμετρα…»

Δημοσιεύθηκε

στις

«Η εστίαση χρειάζεται γενναία μέτρα στήριξης και όχι τα ημίμετρα που ανακοινώθηκαν διότι διαφορετικά θα καταστραφεί.

Δεν θα επιβιώσουμε ως επιχειρήσεις και θα χαθούν οι θέσεις εργασίας εάν η πολιτεία δεν μας ενισχύσει. Χρειαζόμαστε χρηματοδότηση και όχι δανεισμό για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την δραστηριότητά μας ως κλάδος. Στην Πάτρα η εστίαση είναι η ραχοκοκκαλιά της τοπικής οικονομίας και ο αιμοδότης της καθώς στηρίζει και άλλους κλάδους. Εχουμε δεχθεί μείωση του τζίρου μας ήδη κατά 50%, οι φοιτητές έφυγαν και δεν ξέρουμε εάν θα επιστρέψουν και πότε και χωρίς στήριξη από την πολιτεία θα κλείσουμε οριστικά. Περιμένουμε να γίνουν πράξη οι εξαγγελίες, να μας βοηθήσει η κυβέρνηση να επιβιώσουμε» δηλώνει ο Φώτης Κουτρούπουλος, ιδιοκτήτης της αλυσίδας των καταστημάτων Corretto Cafe στην Πάτρα.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ποιες περιοχές θα μείνουν χωρίς νερό την Πέμπτη

Δημοσιεύθηκε

στις

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Οι πελάτες σουπερ-μάρκετ και η κίνηση ανθρωπιάς προς νεαρό συμπολίτη

Δημοσιεύθηκε

στις

Νεαρός συνελήφθη από υπάλληλο σούπερ-μάρκετ να έχει ανοίξει μια κονσέρβα και να την τρώει διασχίζοντας το κατάστημα!

Οδηγήθηκε στον ημιώροφο όπου βρίσκεται το γραφείο του διευθυντή, όμως μαζί ανέβηκαν και δύο πελάτες που είχαν αντιληφθεί το περιστατικό.

Προθυμοποιήθηκαν, πλήρωσαν την αξία της κονσέρβας και κατεβαίνοντας γέμισαν ένα καλάθι με είδη πρώτης ανάγκης που τα πρόσφεραν στον 23χρονο.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο Χαράλαμπος Μπονάνος για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Δημοσιεύθηκε

στις

Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών έχει ορισθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών η 25 η Νοεμβρίου.

Η έμφυλη βία ενέχει ποικίλες διαστάσεις όπως η ενδοοικογενειακή, ο βιασμός, η σεξουαλική παρενόχληση, η συναισθηματική και ψυχολογική κακοποίηση, η άρνηση πόρων και ευκαιριών, ο εξαναγκαστικός γάμος, η παράνομη διακίνηση με σκοπό τη σεξουαλική ή οικονομική εκμετάλλευση γνωστή ως trafficking, ο ακρωτηριασμός γεννητικών οργάνων και η μη εμφανής παρακολούθηση ή παρενόχληση (stalking). Τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας αυξάνονται συνεχώς σε όλη την υφήλιο, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας, αρμόδιος για θέματα υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος, δήλωσε σχετικά: «Οφείλουμε όλοι, από τους θεσμικούς φορείς έως τους πολίτες, να είμαστε σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση και την εξάλειψη της ορατής-καταγεγραμμένης, αλλά και της αόρατης βίας κατά των γυναικών. Δεν πρέπει να την προσπερνάμε όταν τη συναντάμε δίπλα μας!

Η ενδοοικογενειακή βία δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ιδιωτική υπόθεση, αλλά ως
ένα κοινωνικό ζήτημα με αρνητικές συνέπειες, τόσο για το ίδιο το θύμα (σωματικές,
ψυχολογικές, κ.ο.κ.), όσο και συνολικά για την κοινωνία».

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα