Connect with us

Εκκλησιαστικά

Άναψαν ένα κεράκι στην Παναγία

Αρκετοί Πατρινοί τηρώντας αποστάσεις επισκέφθηκαν χθες το γραφικό εκκλησάκι των Εισοδίων στην Ανω Πόλη

Published

on

Αρκετοί Πατρινοί ανηφόρισαν στο γραφικό εκκλησάκι της Ανω Πόλης, για να ανάψουν ένα κερί και να τιμήσουν το πρόσωπο της Παναγίας, με αφορμή την χθεσινή θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Η θεία λειτουργία τελέστηκε κε κλεισμένων των θυρών όμως μετά οι πύλες άνοιξαν και σταδιακά αρκετοί Πατρινοί τηρώντας τα μέτρα, μάσκα και αποστάσεις, θέλησαν να τιμήσουν το πρόσωπο της Παναγίας.

Η χθεσινή είναι μια θεομητορική εορτή της Χριστιανικής Εκκλησίας, με την οποία οι Χριστιανοί τιμούν την είσοδο της μικρής Μαριάμ (Μαρίας) μαζί με τους γονείς της Ιωακείμ και Άννα στο Ναό του Σολομώντος στην Ιερουσαλήμ, προκειμένου η μέλλουσα Θεοτόκος να αφιερωθεί στον Θεό.

Το γραφικό εκκλησάκι των Εισοδίων, που αποτελεί παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, ανοίγει κάθε χρόνο για να υποδεχθεί τους πιστούς.

ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΜΠΛΟ

Εξάλλου, το σημαντικό θρησκευτικό γεγονός τίμησε και η Ιερά Μονή της Παναγίας του Ομπλού με εκκλησιαστική ευλάβεια. Η εικόνα της Παναγίας ανθοστολισμένη δίνει δύναμη σε όλους ιδίως αυτές τις δύσκολες ώρες που διανύουμε λόγω της πανδημίας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement