Connect with us

Παναχαϊκή

Η επιτροπή λοιμοξιολόγων δεν άναψε χθες το «πράσινο φως» για προπονήσεις στη Σούπερ Λιγκ 2 και η Παναχαϊκή περιμένει

Published

on

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Ούτε χθες υπήρξαν τα πολυπόθητα ευχάριστα νέα στις ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 καθώς η επιτροπή λοιμωξιολόγων δεν έδωσε κάποια απάντηση στο διπλό αίτημα της διοργανώτριας αρχής και έτσι η σέντρα στο πρωτάθλημα παραμένει στον «αέρα».

Οι πληροφορίες λένε πως η επιτροπή συνεδρίασε μέχρι αργά και δεν έδωσε κάποια απάντηση στην Σούπερ Λιγκ 2 η οποία ήλπιζε να δοθεί το ok ώστε οι ομάδες, να επιστρέψουν τουλάχιστον στις ομαδικές προπονήσεις που είναι και το πρώτο βήμα.
Πάντως άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, λένε πως μετά τους πολλούς θανάτους των τελευταίων ημερών και το γεγονός ότι παρά το lockdown, τα κρούσματα δεν υποχωρούν, τα δεδομένα καθιστούν σχεδόν αδύνατο η επιτροπή των γιατρών να ανάψει «πράσινο φως».
Αξίζει να σημειωθεί πως παρότι οι πληροφορίες έλεγαν πως θα υπάρξει παράσταση από φορείς του ποδοσφαίρου στην χθεσινή συνεδρίαση για να καταθέσουν επιχειρήματα, δεν έγινε κάτι τέτοιο χωρίς να είναι ξεκάθαρο για ποιο λόγο.
ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΚΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ Ή ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ
Μάλιστα οι πηγές της «Γ» λένε πως μέσα σε αυτή την εβδομάδα, ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης, θα ξεκαθαρίσει το τοπίο, αν δηλαδή υπάρχει ενδεχόμενο ώστε αρχές Δεκεμβρίου να γίνουν προπονήσεις και στα μέσα του επόμενου μήνα να έχουμε έναρξη του πρωταθλήματος.
Αν τα κρούσματα και οι θάνατοι δεν υποχωρήσουν, τότε είναι πολύ δύσκολο να δούμε δράση τον Δεκέμβριο και αναπόφευκτα ο επόμενος στόχος είναι να ομαλοποιηθούν οι συνθήκες και να γίνει έναρξη τον Ιανουάριο με όσα προβλήματα συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη σε ομάδες και παράγοντες.
ΜΑΥΡΩΤΑΣ: «ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ»
Ενδεικτικές του κλίματος στον αθλητισμό είναι και οι δηλώσεις που έκανε χθες στην ΕΡΑ Σπορ ο γ.γ. Γιώργος Μαυρωτάς ο οποίος επανέλαβε ότι είναι πολύ δύσκολο να ξεκινήσει άμεσα η Super League 2. «Δεν μπορεί ο αθλητισμός να είναι έξω από τη μεγάλη εικόνα. Έχω υπάρξει αθλητής και έχω μπει στα παπούτσια αυτών των παιδιών που είναι 8 μήνες σε απραξία. Όμως από την άλλη πρέπει να μπούμε στα παπούτσια και αυτών των γιατρών που είναι στις ΜΕΘ κι έχουν πέντε περιστατικά που επιδεινώνονται το βράδυ και υπάρχουν μόνο δύο θέσεις στη μονάδα».
Το πιο σημαντικό που υπογράμμισε ο Μαυρωτάς ήταν γιατί η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας είναι επιφυλακτική, αλλά και το ότι: «Αν είχαν ξεκινήσει από την αρχή αυτά τα πρωταθλήματα με τον εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο, όπως η Σούπερ Λιγκ και η Μπάσκετ Λιγκ, δεν θα μπορούσε να βρεθεί κάποιος να τους πει εσείς σταματάτε και οι άλλοι συνεχίζουν».
Σε ερώτηση για τη διαμαρτυρία των παικτών της Σούπερ Λιγκ 1 για τους συναδέλφους τους στις χαμηλότερες κατηγορίες: «Από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας το επιχείρημα είναι ότι οι δύο πάνω κατηγορίες, η Σούπερ Λιγκ του ποδοσφαίρου και η Α1 του μπάσκετ, τα εφάρμοζαν αυτά τα πρωτόκολλα και έπρεπε να είναι έτοιμοι να τα εφαρμόζουν και οι υπόλοιποι. Εκείνο που τους κάνει αρκετά διστακτικούς είναι ότι δεν θέλουν να υπάρχει μια ιδιαίτερη κινητικότητα. Οι ειδικοί μας λένε πως αυτά τα δύο είναι αλληλένδετα. Η αντοχή των νοσοκομείων έχει να κάνει και με την ανάγκη να κοπεί ένα μεγάλο κομμάτι της αθλητικής δραστηριότητας. Το πόσο μεγάλο θα είναι αυτό δεν είναι δική μας απόφαση».
Η ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
Οπότε όπως καταλαβαίνει κανείς από την στιγμή που δεν υπήρξε χθες όποια εξέλιξη για το πότε θα επιτρέπονται οι προπονήσεις δεν άλλαξε κάτι στο στρατόπεδο της Παναχαϊκής η οποία παραμένει σε στάση αναμονής.
Είναι δεδομένο πως όλη αυτή η διαδικασία έχει κουράσει παίκτες και προπονητή όμως όπως και οι άλλες ομάδες, έτσι και οι κοκκινόμαυροι δεν μπορούν να κάνουν οτιδήποτε άλλο εκτός από το να περιμένουν και οι παίκτες να ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement