Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τα φέσια «πνίγουν» την ΔΕΥΑΔ

Τρεις στους τέσσερις λογαριασμούς νερού δεν πληρώνονται- Δραματική έκκληση Μυλωνά

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε δεινή κατάσταση βρίσκεται η ΔΕΥΑΔ καθώς τρεις στους τέσσερις καταναλωτές δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς του νερού. Τα ταμεία είναι άδεια, ενώ την ίδια προμηθευτές, ΔΕΗ και μισθωμένες γεωτρήσεις είναι αδύνατον να πληρωθούν με αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον σοβαρός κίνδυνος ολόκληρα χωριά να μείνουν χωρίς νερό.

Λόγω αυτής της κατάστασης, ο Δήμαρχος Σπ. Μυλωνάς από κοινού με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΔ Αθ. Πουλίδα απευθύνουν δραματική έκκληση μέσω επιστολής τους η οποία θα συμπεριληφθεί στους λογαριασμούς του νερού που στέλνονται αυτές τις ημέρες.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

«Αγαπητή συνδημότισσα, αγαπητέ συνδημότη,

Στις αρχές του χρόνου σας ενημερώσαμε με επιστολή μας για την κατάσταση της ΔΕΥΑΔ και τα μέτρα που είχαμε σχεδιάσει και εφαρμόσαμε εστιάζοντας σε τρεις κύριους στόχους. Να έχουμε νερό στα σπίτια μας, να ελέγξουμε την ποιότητα του νερού και να συμμαζέψουμε τα οικονομικά της ΔΕΥΑΔ σε ένα περιβάλλον διαφάνειας!

Μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και με σκληρό αγώνα πετύχαμε τις παρακάτω εξελίξεις.

 • Ξεκαθαρίσαμε και στείλαμε στον Εισαγγελέα το οικονομικό έλλειμμα στο ταμείο της ΔΕΥΑΔ
 • Βάλαμε ορκωτούς λογιστές για να ελέγξουν οικονομικά την επιχείρηση.
 • Επισκευάσαμε πάνω από 1.500 βλάβες στο δίκτυο του νερού για να μην έχουμε απώλειες νερού.
 • Εκδώσαμε λογαριασμούς ύδρευσης.
 • Εκδώσαμε νέο, πιο εύκολο για τους δημότες, διακανονισμό πληρωμής των λογαριασμών ύδρευσης.
 • Αναθέσαμε σε μελετητή την ανόρυξη οχτώ νέων γεωτρήσεων για να αντιμετωπίσουμε καλύτερα το πρόβλημα της έλλειψης νερού το ερχόμενο καλοκαίρι.
 • Ξεκίνησε η ηλεκτρονική καταμέτρηση των υδρομέτρων ώστε να ξέρει ο καθένας με ακρίβεια και αξιοπιστία τι καταναλώνει και τι πληρώνει.
 • Μισθώσαμε γεωτρήσεις για να καλύψουμε τις ανάγκες μας σε νερό την θερινή περίοδο.
 • Πείσαμε τους προμηθευτές μας να μας δίνουν πετρέλαιο, υλικά και ανταλλακτικά με πίστωση για να επισκευάσουμε το δίκτυο του νερού.
 • Καθαρίσαμε τις δεξαμενές νερού.
 • Βάλαμε χλωριωτές στα υδραγωγεία και πίνουμε καθαρό νερό.
 • Ξεκίνησε η κατεδάφιση του υδατόπυργου της Κ. Αχαΐας και σε δύο περίπου μήνες θα έχουμε εγκαταστήσει εκεί νέα υπέργεια δεξαμενή.
 • Επισκευάσαμε και επιλύσαμε το χρόνιο πρόβλημα της βλάβης του κεντρικού αποχετευτικού δικτύου στο Σπάσμα στην Κ. Αχαΐα.
 • Επισκευάσαμε τη μονάδα βιολογικού καθαρισμού της Κ. Αχαΐας.
 • Επικαιροποιήσαμε την μελέτη ύδρευσης του Λαρισού και την καταθέτουμε για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Τρίτσης».
 • Είμαστε σε συνεχή συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και με το Υπουργείο Υποδομών για να πάρουμε την ερχόμενη άνοιξη νερό από το φράγμα Πείρου-Παραπείρου.
 • Δώσαμε και δίνουμε καθημερινά μάχη με κακές και αντικοινωνικές συμπεριφορές χτυπώντας τα φαινόμενα των παράνομων συνδέσεων και της αντικανονικής του χρήσης κόβοντας εκατοντάδες  παράνομες παροχές.
 • Σε αρκετές κοινότητες που δεν έφτανε το νερό αναγκαστήκαμε και κόψαμε τις παροχές νερού που πήγαιναν στα χωράφια για να μειώσουμε τα αντικανονικά ποτίσματα σε ελιές και αμπέλια.

Αυτά είναι κάποια από όσα κάναμε στους δεκαπέντε  μήνες που είμαστε δημοτική αρχή. Δυστυχώς σε αυτή την προσπάθεια μια μεγάλη μερίδα των συνδημοτών μας δεν συμμετέχει με αποτέλεσμα σήμερα η ΔΕΥΑΔ να εξακολουθεί να είναι σε κρίσιμη οικονομική κατάσταση.  Στους λογαριασμούς που εκδώσαμε την Άνοιξη μόνο ένας στους τέσσερις πλήρωσε ή διακανόνισε τον λογαριασμό του.  Αποτέλεσμα αυτής της αντικοινωνικής συμπεριφοράς είναι σήμερα να αντιμετωπίζουμε  τεράστιο οικονομικό  πρόβλημα. Είμαστε με άδεια ταμεία, οι προμηθευτές, οι εργολάβοι, η ΔΕΗ αλλά και οι γεωτρήσεις που μισθώσαμε είναι απλήρωτοι.

Οι προμηθευτές δεν μας δίνουν υλικά, ανταλλακτικά, πετρέλαιο κλπ, οι εργολάβοι δεν επισκευάζουν βλάβες στο δίκτυο νερού  και κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή η ΔΕΗ να μας κόψει το ρεύμα. Με λίγα λόγια κινδυνεύουμε να χάσουμε όλα όσα επιτύχαμε αυτό το χρόνο και αντί να βελτιώσουμε και άλλο τα πράγματα και να μην λείπει το νερό από κανένα σπίτι να επιστρέψουμε στην εποχή που λέγαμε το νερό-νεράκι.

Αγαπητή συνδημότισσα, αγαπητέ συνδημότη,

Νιώθουμε  την υποχρέωση να απευθυνθούμε σε όλες και όλους εσάς. Η εφιαλτική προοπτική να επιστρέψουμε στην εποχή που δεν είχαμε νερό πρέπει να σταματήσει! Πρέπει να  γίνει από όλους μας κατανοητό ότι  η εφαρμογή στο παρελθόν  άφρονων  και λαϊκίστικων πολιτικών, η υιοθέτηση της αντικοινωνικής άποψης για μη πληρωμή των λογαριασμών του νερού, μας έφερε στην σημερινή δεινή θέση. Δεν είναι δυνατόν να εξοφλούμε άλλους λογαριασμούς και να μην εξοφλούμε τον πολυτιμότερο, αυτόν του νερού.

Βιώνουμε όλοι μας την καταστροφική κατάσταση της λειψυδρίας. Ζούμε πια στην εποχή της κλιματικής αλλαγής και τα σενάρια είναι εφιαλτικά. Οι επιστήμονες μιλάνε για  λειψυδρία και ερημοποίηση.  Είμαστε στην περίοδο των βροχών και βροχές δεν έχουμε. Ο περσινός χειμώνας ήταν ο χειμώνας με τις λιγότερες βροχές τα τελευταία 150 χρόνια. Ο φετινός χειμώνας φαίνεται να είναι ακόμη χειρότερος. Όλα αυτά αφορούν όλους μας, όχι μόνο την δημοτική αρχή. Η υπόθεση να έχουμε νερό το ερχόμενο καλοκαίρι είναι υπόθεση όλων μας.

Τις επόμενες ημέρες θα εκδώσουμε νέους λογαριασμούς. Σας παρακαλούμε πολύ να έρθετε στην ΔΕΥΑΔ και να εξοφλήσατε ή να διακανονίσετε τους λογαριασμούς σας. Σας καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία την μάστιγα της έλλειψης νερού. Σας καλούμε όλες και όλους να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη για να μην επιστρέψουμε στο παρελθόν.

Εξοφλούμε τους λογαριασμούς μας, κάνουμε οικονομία στο νερό!».

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

26 Φεβρουαρίου η ανάρτηση των δασικών χαρτών στην Αχαΐα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκίνησε η ανάρτηση των δασικών χαρτών για τις περιοχές της Καβάλας, Πιερίας, Δράμας, Αρκαδίας, Καστοριάς, Λευκάδας, Κεφαλληνίας και Ζακύνθου.

Η έναρξη της ανάρτησης έρχεται μετά την ψήφιση του περιβαλλοντικού νόμου 4685/2020 και τη συνεχή συνεργασία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τους Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, τα στελέχη των δασικών τους υπηρεσιών, του «Ελληνικού Κτηματολογίου», καθώς και την έγκαιρη προετοιμασία και έκδοση των προαπαιτούμενων διοικητικών πράξεων.

Στόχος είναι η επίτευξη της κύρωσης των δασικών χαρτών έως το τέλος του 2021 για το σύνολο της ελληνικής επικράτειας -συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης της πλειονότητας των αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του δασικού χάρτη από τις Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων (ΕΠΕΑ), σύμφωνα και με το νέο θεσμικό πλαίσιο συγκρότησής τους, αλλά και με τις εθνικές δεσμεύσεις της χώρας μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ήδη, έχει καταρτιστεί και έχει αποσταλεί σε όλες τις αποκεντρωμένες Δασικές Υπηρεσίες αλλά και τους εμπλεκόμενους φορείς (Ελληνικό Κτηματολόγιο, ΟΠΕΚΕΠΕ, Υπουργείο Οικονομικών) εβδομαδιαίο πρόγραμμα αναρτήσεων, από τα μέσα Ιανουαρίου έως το τέλος Φεβρουαρίου 2021.
Η ανάρτηση για τις περιοχές που εποπτεύονται από τη Διεύθυνση Δασών Αχαϊας, θα γίνει στις 26.2. 2021.

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ανοσοποιητικό: Οι διατροφικές συνήθειες που το αποδυναμώνουν

Δημοσιεύθηκε

στις

Το να διατηρείτε το ανοσοποιητικό σας σύστημα ισχυρό είναι ένα από τα πιο σημαντικά και αποτελεσματικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε αυτή τη στιγμή, καθώς η άνιση μάχη ενάντια στον κοροναϊό συνεχίζεται αδιάκοπα.

Δύο μυστικά για ισχυρό ανοσοποιητικό

Η ενίσχυση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος έχει δύο «όψεις».. Αφενός πρόκειται για την επιλογή τροφών που υποστηρίζουν και προάγουν την εύρυθμη ανοσοποιητική λειτουργία ενώ παράλληλα αποφεύγετε συμπεριφορές και συνήθειες που μπορεί να αποδυναμώσουν την ανοσία του οργανισμού.

Αυτά που θα ήταν καλό να προσέξετε, περιλαμβάνουν:

*Πόσο αλκοόλ καταναλώνετε;

Περιστασιακά ένα ποτήρι κρασί δεν διαταράσσει την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού αλλά η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, ακόμη και βραχυπρόθεσμα, μπορεί να επιδράσει στο ανοσοποιητικό σας σύστημα με τρόπους που είναι ιδιαίτερα σημαντικοί αυτήν τη στιγμή.

Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Alcohol Research, οι ερευνητές σημειώνουν ότι υπήρξε μια μακροχρόνια σχέση μεταξύ της υπερβολικής πρόσληψης αλκοόλ και μιας εξασθενημένης ανοσοαπόκρισης.

Η επίδραση αυτή περιλαμβάνει αυξημένη ευαισθησία στην πνευμονία και μεγαλύτερη πιθανότητα ανάπτυξης συνδρόμων οξείας αναπνευστικής καταπόνησης (ARDS), παράγοντες που θα μπορούσαν ενδεχομένως να επηρεάσουν την έκβαση της αναπνευστικής λοίμωξης της covid-19.

Άλλες συνέπειες περιλαμβάνουν την κακή επούλωση τραυμάτων, την βραδύτερη ή ακόμα και λιγότερο ολοκληρωμένη ανάρρωση από λοιμώξεις.

*Πόσο αλάτι βάζετε στο φαγητό;

Η περίσσεια νατρίου συσχετίζεται συνήθως με ζητήματα όπως η κατακράτηση υγρών ή και η υψηλή αρτηριακή πίεση. Ωστόσο, νέα μελέτη από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βόννης, επισημαίνει ότι η υπερβολική ποσότητα αλατιού μπορεί να οδηγήσει σε ανοσολογικές ανεπάρκειες.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όταν τα νεφρά εκκρίνουν περίσσεια νατρίου, υπάρχει μια «ντόμινο» επίδραση που μειώνει την ικανότητα του οργανισμού να καταπολεμά βακτηριακές λοιμώξεις. Κι ενώ η covid-19 είναι μια ιογενής ασθένεια, μπορεί να οδηγήσει σε δευτερογενείς βακτηριακές λοιμώξεις, σημειώνουν οι ειδικοί.

*Πόση ζάχαρη τρώτε;

Η μείωση της υπερβολικής προστιθέμενης ζάχαρης είναι μια καλή ιδέα για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένης της καλής ψυχικής υγείας. Είναι επίσης ευεργετική για την ανοσολογική υποστήριξη.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The American Journal of Clinical Nutrition διαπίστωσε ότι μετά από μια νύχτα νηστείας, οι άνθρωποι που έτρωγαν 100 γραμμάρια ζάχαρης παρουσίασαν μείωση της ικανότητας των ανοσοκυττάρων να απορροφούν τα βακτήρια. Οι κυριότερες επιδράσεις σημειώθηκαν μεταξύ μιας και δύο ωρών αργότερα, αλλά κράτησαν μέχρι και πέντε ώρες μετά.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφαιρέσετε τη ζάχαρη εντελώς, αλλά η αποφυγή ενός συνεχιζόμενου πλεονάσματος ή βραχυπρόθεσμης υπέρβασης είναι ένας αξιόλογος στόχος. Η American Heart Association προτείνει τον περιορισμό της προστιθέμενης ζάχαρης σε όχι περισσότερο από έξι κουταλάκια του γλυκού ημερησίως για τις γυναίκες και εννέα για τους άνδρες.

Μήπως το.. παρακάνετε με τον καφέ;

Ο καφές και το τσάι είναι προστατευτικά για την υγεία, λόγω των υψηλών επιπέδων αντιοξειδωτικών που συνδέονται με την αντιφλεγμονώδη δράση. Ωστόσο, η υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο και αυτό, με την σειρά του, μπορεί να αυξήσει τη φλεγμονή και να θέσει σε κίνδυνο την ανοσία.

Για να υποστηρίξετε καλύτερα την ανοσοποιητική λειτουργία, απορρίψτε ποτά με καφεΐνη χωρίς θρεπτικά συστατικά με ζάχαρη ή τεχνητά γλυκαντικά, όπως η σόδα και τα ενεργειακά ποτά.Όταν απολαμβάνετε καφέ και τσάι, φροντίστε να διακόψετε την πρόσληψη καφεΐνης τουλάχιστον έξι ώρες πριν από τον ύπνο για να αποφύγετε τις παρεμβολές στον ύπνο.

 

www.vita.gr/

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δυτική Ελλάδα: Τρεις συλλήψεις για τη φονική ληστεία

Δημοσιεύθηκε

στις

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου διενεργήθηκε έρευνα, μετά τον
εντοπισμό, χθες (Πέμπτη 14-1-2021) το πρωί, εντός οικίας σε περιοχή της
Αμφιλοχίας, ζευγαριού ηλικιωμένων που βρέθηκαν δεμένοι και φιμωμένοι. Ο
άνδρας βρέθηκε νεκρός, ενώ η σύζυγος του διακομίστηκε με σταθμό του
Ε.Κ.Α.Β., σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας το συμβάν έλαβε χώρα τις βράδυνες
ώρες της 8-1-2021, από τρία άτομα, οι οποίοι ενεργώντας από κοινού, με
καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες, ακινητοποίησαν τους
παθόντες με την άσκηση βίας, τους έδεσαν και τους φίμωσαν, ενώ στη
συνέχεια ερεύνησαν τους χώρους της οικίας και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν σήμερα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας
Αγρινίου τρεις ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε
κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για συμμορία και ληστεία κατά
συναυτουργία, από την οποία επήλθε θάνατος προσώπου και σωματική βλάβη
άλλου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα