Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Πάτρα: Πόσοι νοσηλεύονται με Covid-19 στα νοσοκομεία της πόλης

Published

on

Χθες στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, στο ΠΓΝΠ και στο ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονταν 49 συνολικά ασθενείς, ενώ δόθηκαν και εξιτήρια σε ασθενείς που κατάφεραν να βγουν νικητές από την αυτήν την περιπέτεια.

Πιο συγκεκριμένα, στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονται 12 ασθενείς στη ΜΕΘ Covid-19 (εκ των οποίων οι 8 είναι διασωληνωμένοι και οι άλλοι τέσσερις με μάσκα) και 17 ασθενείς στην Κλινική Covid -19.
Στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών από τους 20 συνολικά ασθενείς, οι 6 νοσηλεύονται στην ΜΕΘ Covid -19 (τέσσερις διασωληνωμένοι και δύο έχουν αποσωληνωθεί αλλά παραμένουν για προληπτικούς λόγους) και άλλοι 14 στην Κλινική Covid -19.
ΚΑΡΒΕΛΗΣ: «ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ»
Ως «απόλυτα ελεγχόμενη» χαρακτήρισε την κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και στην περιοχή μας, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος συμμετείχε στη χθεσινή καθιερωμένη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Covid -19 στο ΠΓΝΠ.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Οργάνου, πρόεδρος του οποίου είναι ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΓΝΠ δρ. Δημήτριος Μπάκος, έγινε εκτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης από τα συμμετέχοντα μέλη καθώς επίσης πλήρης ενημέρωση από τους διευθυντές των Κλινικών κ.κ. Μαραγκό Μάρκο (Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας), Γρηγόριο Βογιατζή (Αναισθησιολογίας) και Φωτεινή Φλίγκου (Μονάδας Εντατικής Θεραπείας) και συναποφασίστηκε πως ο σχεδιασμός που έχει γίνει δεν χρήζει τροποποίησης εφόσον οι ανάγκες καλύπτονται απόλυτα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement