Connect with us

Μπάσκετ

Ο Προμηθέας δίνει σήμερα “τελικό” στη Σλοβενία και θέλει μόνο νίκη με τη Τσεντεβίτα

Published

on

Ένα πραγματικό “Τελικό” δίνει σήμερα το απόγευμα (Πέμπτη 10/12, 19.30) η ομάδα του Προμηθέα Πάτρας, η οποία θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Τσεντεβίτα Ολυμπια Λιουμπλιάνας σε εξ αναβολής παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου του 7DAYS Eurocup και θέλει μόνο νίκη για να μείνει ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης.

Η ήττα για την Πατρινή ομάδα σημαίνει αυτόματα και αποκλεισμό από τη επόμενη φάση και αυτό δείχνει πως θα πρέπει να τα δώσει όλα προκειμένου να πάρει τη νίκη μετά από 3 σερί ήττες, ενώ συνολικά χρειάζεται το 3Χ3 στα Ευρωπαϊκά ματς που απομένουν (ακολουθούν 2 παιχνίδια στην Πάτρα, με Ολίμπια στις 16/12 και Μπούρσασπορ στις 22/12) για να σφραγίσει το «εισιτήριο» της πρόκρισης στο Top-16.

Η ομάδα του Μάκη Γιατρά «πέταξε» χθες, Τετάρτη 9/12 από τη Γαλλία για την Σλοβενία, όπου προπονήθηκε το βράδυ και επί της ουσίας με μια προπόνηση θα αγωνιστεί στο σημερινό «τελικό» όπου θα επιδιώξει να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα. Η Πατρινή ομάδα θα δώσει το τρίτο της παιχνίδι σε διάστημα 6 ημερών και μάλιστα όλα τους μακριά από την Πάτρα και είναι φυσικό να υπάρχει κόπωση, ωστόσο, είναι αποφασισμένη να τα κάνει όλα αυτά στην άκρη, ώστε να καταφέρει να πετύχει το στόχο της. Το έργο του Προμηθέα δεν είναι καθόλου εύκολο καθώς η Τσεντεβίτα θέλει επίσης πάρα πολύ τη νίκη ώστε να εξασφαλίσει αυτή μία θέση στην προνομιούχο πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα του Δ΄ ομίλου ενώ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση αφού προέρχεται και από τη σπουδαία νίκη επί της Τρέντο.

Ο τεχνικός Μάκης Γιατράς, εκτός από την κόπωση από τα συνεχόμενα ταξίδια, έχει και την απουσία του τραυματία Γιαννόπουλου που έχει μείνει στην Πάτρα. Οι παίκτες που έχει στη διάθεσή του είναι οι εξής (Μάντζαρης, Λούντζης, Γκάρετ, Μίλερ, Ραντίσεβιτς, Χριστοδούλου, Μαντζούκας, Αγραβάνης, Τζέιμς, Φαγιέ, Τανούλης, Αγκμπελίς και όλοι μαζί θα προσπαθήσουν να εμφανιστούν βελτιωμένοι, ώστε να παραμείνουν «ζωντανοί» στο κυνήγι της ευρωπαϊκής πρόκρισης.

Σε δηλώσεις του ο τεχνικός του προμηθέα ανέφερε τα εξής: “Αντιμετωπίζουμε την μια πολύ καλή ομάδα, την Cedevita Olimpija που κέρδισε προχθές την Τρέντο. Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουμε, αν θέλουμε να έχουμε ευκαιρία να προχωρήσουμε στο Top-16. Πρέπει να μπούμε στο παιχνίδι με πολλή ενέργεια και απόλυτη συγκέντρωση και στις 2 πλευρές του παρκέ και για τα 40 λεπτά του παιχνιδιού”.

Το ματς έχουν οριστεί να σφυρίξουν ο Γιοσεφ Μπιτζαν, ο Σερτζιο Σίλβα και ο Ραιν Πιράντι.

“Σύμμαχος” της ομάδας της Πάτρας είναι και η παράδοση, καθώς “μετράει” 2 νίκες επί της Ολίμπια, την οποία είχε συναντήσει πριν από 2 σεζόν στο Basketball Chamions League. Συγκεκριμένα, είχε επικρατήσει με 79-77 στο πρώτο εντός Πατρών ευρωπαίκό παιχνίδι της Ιστορίας του τον Οκτώβριο του 2018, ενώ είχε πάρει και το διπλό πριν από 2 χρόνια, το Δεκέμβριο του 2018, με 80-76 μέσα στη Λιουμπλίανα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement