Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Νέες ημερομηνίες για τον αγώνα θυσίας του ΠΟΠ, στον «αέρα» το καλεντάρι της Ε.Ο. Ποδηλασίας

Published

on

Στο πανελλήνιο καλεντάρι που παρουσίασε η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας έχει συμπεριληφθεί ο 43ος αγώνας θυσίας ΠΟΠ που ανοίγει κάθε χρόνο την καλοκαιρινή αγωνιστική δραστηριότητα. Λόγω του πλήθους των συμμετοχών σε συνεννόηση με τον Δήμο Καλαβρύτων ο αγώνας θα μετατεθεί 26-28 Μαρτίου με πρόβλεψη να τερματίσουν οι ποδηλάτες στην Αγία Λαύρα.

Είναι αξιοσημείωτο ότι τα τελευταία χρόνια ο τερματισμός μετατίθετο στο Μνημείο των Ηρώων λόγω του συνωστισμού των επισκεπτών στην Αγία Λαύρα ανήμερα της 25ης Μαρτίου για να παρακολουθήσουν την αναπαράσταση. Πέρσι λόγω της πανδημίας η διοργάνωση είχε αναβληθεί και για τον λόγο αυτό δεν έχει αλλάξει η αρίθμηση. Οι ιθύνοντες του ΠΟΠ αναμένεται έγκαιρα να ανακοινώσουν την προκήρυξη του αγώνα για να τιμηθεί η μνήμη των αγωνιστών ιδιαίτερα φέτος που συμπίπτει με τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 2021.
ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Από εκεί και πέρα με την ελπίδα πως η πανδημία θα έχει υποχωρήσει τόσο ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα αναβολών ή ακυρώσεων η ΕΟΠ παρουσίασε αναλυτικά το αγωνιστικό πρόγραμμα τόσο στο εσωτερικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό η δράση θα αρχίσει στις 7 Φεβρουαρίου με το πανελλήνιο πρωτάθλημα cyclocross. Το διεθνές γκραν πρι και ο διεθνής ποδηλατικός γύρος της Ρόδου ορίστηκαν για τις 4 και 8 Απριλίου, ενώ το πανελλήνιο πρωτάθλημα δρόμου Α.μ.ε.Α. θα ακολουθήσει στις 17 Απριλίου.
Το τριήμερο 23-25 Απριλίου τοποθετήθηκε το πανελλήνιο πρωτάθλημα δρόμου (ατομική χρονομέτρηση και αντοχή).
Ακολουθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα βουνού XCC/XCE (8-9 Μάη), ενώ μέχρι την 1η Αυγούστου παίρνουν σειρά τα ηλικιακά πρωταθλήματα πίστας στο ΟΑΚΑ. Εκεί θα βρεθούν για το δικό τους πρωτάθλημα οι άνδρες και οι γυναίκες τον Σεπτέμβριο (15-19).

Ροή ειδήσεων

Advertisement