Connect with us

Μαγειρική

Πατατόσουπα με κρόκο Κοζάνης        

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)

4 πατάτες μεγάλες καθαρισμένες, σε μέτρια κομμάτια

3 πράσα μέτρια, μόνο το λευκό μέρος, σε μέτριες ροδέλες

2 κλωνάρια σέλινου, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

40-50ml ελαιόλαδο

4-5 φέτες μπέικον καπνιστό, σε λεπτές λωρίδες

5-6 ίνες Κρόκου Κοζάνης

800ml ζωμό κοτόπουλου, χλιαρό

500ml γάλα

1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Σε μπολ ρίχνετε το ζωμό κοτόπουλου και τον κρόκο Κοζάνης. Ανακατεύετε και αφήνετε κατά μέρος. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα πράσα και το σέλινο, για 4 λεπτά, να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σκόρδο και το σοτάρετε για άλλο 1 λεπτό, να σκορπίσει το άρωμά του, αλλά να μην ροδίσει γιατί θα πικρίσει. Βγάζετε τα σοταρισμένα υλικά με τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρετε σε πιατέλα. Ρίχνετε στην κατσαρόλα το μπέικον, δυναμώνετε καλά τη φωτιά και το τηγανίζετε για 3 λεπτά, να ροδίσει καλά. Προσθέτετε τις πατάτες και τις σοτάρετε για 3 λεπτά, ανακατεύοντας ασταμάτητα με ξύλινη κουτάλα, για να μην κολλήσουν. Ρίχνετε το ζωμό με τον κρόκο, το γάλα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Μόλις το μίγμα πάρει μια βράση χαμηλώνετε αρκετά τη φωτιά και σιγοβράζετε για 45 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν. Αποσύρετε από τη φωτιά και πολτοποιείτε τη σούπα στο μπλέντερ, σε δόσεις. Τη μοιράζετε σε πιάτα, πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.

Ροή ειδήσεων

Advertisement