Connect with us

Μαγειρική

Τάρτα σοκολάτας με ρόδι          

Published

on

 

Υλικά (για 8 μερίδες)

Για τη ζύμη

530γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

60γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

80γρ. ζάχαρη άχνη

¼ κουτ. γλυκού αλάτι

180γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

2-3 κουτ. σούπας χυμό ροδιού φρέσκο

1 αβγό

Για τη γέμιση

60γρ. βούτυρο

360ml κρέμα γάλακτος 35%

500γρ. κουβερτούρα 52% κακάο

σπόρους από 1 μεγάλο ρόδι

Εκτέλεση:

Σε μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι, όλη τη ζάχαρη, την αμυγδαλόψιχα, το αλάτι και το βούτυρο και τρίβετε λίγο με τα δάχτυλα. Προσθέτετε 2 κουταλιές της σούπας χυμό ροδιού και το αβγό και ζυμώνετε να πάρετε μια ομοιογενή ζύμη. Αν είναι πολύ σφιχτή, ρίχνετε ακόμα 1 κουταλιά της σούπας χυμό ροδιού. Τυλίγετε τη ζύμη σε μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετείτε ανάμεσα σε δύο κομμάτια αντικολλητικό χαρτί. Την ανοίγετε με πλάστη στις διαστάσεις του σκεύους που θα χρησιμοποιήσετε. Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί μια ταρτιέρα και μεταφέρετε εκεί το φύλλο της ζύμης. Πιέζετε με τα χέρια σας για να κολλήσει καλά, κόβοντας όση περισσεύει. Σκεπάζετε τη ζύμη με αντικολλητικό χαρτί και ρίχνετε από πάνω όσπρια για βάρος. Ψήνετε για 20 λεπτά. Αφαιρείτε το αντικολλητικό χαρτί με τα όσπρια και συνεχίζετε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμα. Βγάζετε την τάρτα από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει μέσα στη φόρμα. Βάζετε το βούτυρο και τη μισή κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα και ζεσταίνετε σε χαμηλή θερμοκρασία, να ξεκινήσει ο βρασμός. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε την κουβερτούρα, ανακατεύοντας καλά με σπάτουλα να λιώσει. Προσθέτετε αργά την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς να δημιουργηθεί μια ομοιογενής απαλή κρέμα. Αδειάζετε την κρέμα επάνω από τη ζύμη και σκορπίζετε τους σπόρους ροδιού, πιέζοντας λίγο με τη σπάτουλα να βυθιστούν ελαφρώς. Αφήνετε την τάρτα να κρυώσει εντελώς, τη σκεπάζετε με μεμβράνη και τη μεταφέρετε στο ψυγείο για 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει η σοκολάτα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement