Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Μήτε ένας αχαιός στην κυβέρνηση- Του Δημήτρη Αβραμίδη

Published

on

Είναι πολλά τα κριτήρια που λαμβάνονται υπ’ όψιν κατά τη συγκρότηση ενός κυβερνητικού σχήματος. Ένα από αυτά, ασφαλώς όχι το πιο σημαντικό, είναι η κατά δυνατόν ισορροπημένη παρουσία στην κυβέρνηση εκπροσώπων από όλες τις γεωγραφικές περιοχές.

Για παράδειγμα σπάνια θα συναντήσουμε κυβέρνηση χωρίς Κρητικούς πολιτικούς ή χωρίς Ηπειρώτες. Από την άποψη αυτή η συνεχιζόμενη απουσία των αχαιών βουλευτών από την  κυβέρνηση είναι ένα ζήτημα που αξίζει τον προβληματισμό μας. Φταίνε οι ίδιοι για τον αποκλεισμό τους από την κυβέρνηση; Συμβαίνει κάτι άλλο; Υπάρχει ζήτημα φιλοδοξιών που αλληλοακυρώθηκαν; Όποια κι αν είναι η απάντηση, το πρόβλημα παραμένει ακέραιο. Και μάλιστα σε μια μάλλον ασυνήθιστη συγκυρία κατά την οποία η Νέα Δημοκρατία διαθέτει τέσσερις αχαιούς βουλευτές.

Φαίνεται ότι μια μακρά τοπική πολιτική παράδοση, που ήθελε την Αχαϊα να προσφέρει στην κεντρική πολιτική σκηνή, πρόσωπα με ιδιαίτερο πολιτικό βεληνεκές, βαίνει προς διακοπή ή μάλλον έχει ήδη διακοπεί. Μια διακοπή που δεν ικανοποιεί κανένα αχαιό και επί του παρόντος καλύτερα να μείνουμε σε αυτήν τη διαπίστωση.

Ροή ειδήσεων

Advertisement