Connect with us

Γυναίκα

Μαλλιά με φυσικό όγκο

Published

on

Ένα χαρακτηριστικό των στιλ χτενισμάτων παλαιότερων δεκαετιών είναι αναμφίβολα ο έντονος όγκος. Πώς μπορείτε όμως να αποκτήσετε όγκο στα μαλλιά σας χωρίς να τα καταστρέψετε; Εμείς ρωτήσαμε για εσάς τους ειδικούς και μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συμβουλές τους.

«Κλειδί» τα καθαρά μαλλιά: Όταν τα μαλλιά σας είναι άλουστα, καλύπτονται από τα φυσικά σας έλαια. Ενώ αυτό είναι καλό, η φυσική λιπαρότητα τα κάνει να φαίνονται λιγότερο ογκώδη. Οι ειδικοί προτείνουν ένα καθαριστικό με σαλικυλικό οξύ για να εξουδετερώσετε τη λιπαρότητα στο τριχωτό της κεφαλής ή ένα ειδικό σαμπουάν όγκου. Για να καθαρίσετε σωστά τα μαλλιά σας, βάλτε αρχικά μικρή ποσότητα σαμπουάν στα χέρια σας και εστιάστε στις ρίζες σας. Αφού τρίψετε καλά όλο το τριχωτό, περάστε το σαμπουάν και από τις άκρες των μαλλιών. Ξεπλύνετε και επαναλάβετε τη διαδικασία. Για να επιτευχθεί ο μέγιστος δυνατός όγκος, μην χρησιμοποιείτε μαλακτικό εάν τα μαλλιά σας το αντέχουν, τουλάχιστον για μια ημέρα μέσα στην εβδομάδα.

Τα σωστά βήματα μετά το λούσιμο: Τα μαλλιά τείνουν να «πέφτουν» με τρόπο που δημιουργεί ελάχιστο όγκο στις ρίζες, με αποτέλεσμα να φαίνονται πολύ λιγότερο γεμάτα από ό, τι μπορούν να είναι. Αφού βγείτε από το ντους, πιέστε τυχόν υπερβολικό νερό από τα μαλλιά σας με μια πετσέτα μικροϊνών. Αφού ξεμπερδέψετε τα μαλλιά σας, αν χτενιστείτε με τον αντίθετο τρόπο από εκεί που φυτρώνουν οι τρίχες καθώς τις στεγνώνετε, θα δημιουργήσετε όγκο.

Τα προϊόντα είναι απαραίτητα: Όταν τα μαλλιά σας είναι νωπά, μπορείτε να εφαρμόσετε μια καλή μους μαλλιών και ειδικά εκείνες με παχύτερη σύνθεση, οι οποίες συνήθως έχουν βάση το αλκοόλ και στεγνώνουν πολύ πιο γρήγορα. Εφαρμόστε την στις ρίζες σας, χτενιστείτε και προσθέστε λίγη και στις άκρες.

Ροή ειδήσεων

Advertisement