Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ»: Επιμένει ο Κ. Πετρόπουλος ότι το «Νοσοκομείο ήταν ξέφραγο αμπέλι» – Τί απαντά στον Διοικητή για τη συνδικαλιστική του άδεια

Published

on

«Κόντρα» έχει ξεσπάσει στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» μεταξύ του Διοικητή του Νοσοκομείου Ηλία Θεοδωρόπουλου και του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ο Ιπποκράτης» Κώστα Πετρόπουλου.

Ο διοικητής του ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» Ηλίας Θεοδωρόπουλος αντέκρουσε και με δηλώσεις του στην “Γ’τους ισχυρισμούς του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων «Ο Ιπποκράτης» Κώστα Πετρόπουλου, περί «ξέφραγου αμπελιού με αποτέλεσμα να γίνει διασπορά του ιού» καταλογίζοντάς του ότι «μεταδίδει ανακριβή γεγονότα για το νοσοκομείο, ακυρώνοντας τόσο τις δυνατότητες του ιδρύματος, όσο και τον αγώνα του προσωπικού του Νοσοκομείου».

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Κώστας Πετρόπουλος απαντά στον Διοικητή με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο αναφέροντας τα εξής:

“Με αφορμή τις προκλητικότατες Δηλώσεις του Διοικητή του Νοσοκομείου μας, μεσω των οποίων προσπαθεί να ξεπεράσει την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει σας γνωρίζουμε τα εξής: Τα όσα δηλώσαμε το τελευταίο διάστημα και όχι μόνον, γύρω από την διασπορά του κορονοϊού στον χώρο μας είναι πέρα για πέρα αληθή. Το ξέφραγο αμπέλι, που είναι και η αιτία της διασποράς υφίστατο με αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης και κανενός άλλου και αυτό επιβεβαιώνεται: Από την απόφαση που πάρθηκε κατόπιν εορτής, μετά δηλ. την διασπορά και συγκεκριμένα στις 20/1/21,  στην συνεδρίαση του Δ.Σ του Νοσοκομείου όπου με ένα εκτός ημερήσιας συζήτησης θέμα πάρθηκε η απόφαση ενίσχυσης της ασφάλειας του Νοσοκομείου με ιδιωτική ασφάλεια, που ανέλαβε καθήκοντα την επόμενη κιόλας ημέρα λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης που επικρατούσε και μάλιστα αποκλειστικά και μόνον για το 7όροφο κτίριο όπου στεγάζονται και οι παθολογικές κλινικές, όπου και μπήκε και η σχετική θερμομέτρηση που σαφώς δεν υπήρχε.

Αν η Διοίκηση είχε σωστά αντανακλαστικά και ανάστημα, θα μπορούσε να πάρει αποφάσεις που σαφώς τις υποδεικνύαμε και που σίγουρα θα περιόριζαν την διασπορά, μια διασπορά για την οποία τις καταλογίζουμε αποκλειστικά την ευθύνη.

Μια διασπορά και μια κατάσταση που δεν ευθύνεται κανένας άλλος πέραν της Διοίκησης και εναντίον της οποίας αποκλειστικά βάλλουμε και να σταματήσει να βάζει στο κάδρο τις υπηρεσίες και τους Συναδέλφους μας που κάνουν πάρα πολύ καλά την δουλειά τους. Συνεπώς Κε Θεοδωρόπουλε πάψτε να προκαλείτε και προβληματιστείτε λίγο απ΄ αυτά που λέει ΔΗΜΟΣΙΑ για όλους εσάς που διοικείται το σύστημα υγείας, με αφορμή όλα αυτά αυτών των ημερών, το γνωστό και σημαντικό ιστορικό στέλεχος της παράταξής σας. Μην ξύνεστε λοιπόν στην γκλίτσα του ΤΣΟΠΑΝΗ Έχοντας κατά νου ότι η ΣΙΩΠΗ είναι ΧΡΥΣΟΣ”.

 

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ

Ο κ. Πετρόπουλος απαντά και στις δηλώσεις του Διοικητή για το γεγονός ότι ο Κώστας Πετρόπουλος είναι σε μόνιμη συνδικαλιστική άδεια ως εξης: «Αν και έχω συνδικαλιστική άδεια είμαι καθημερινά παρών στο Νοσοκομείο πέραν από τις ώρες  που απέχουν από το ωράριό μου. Δεν κάνω χρέη της συνδικαλιστικής μου άδειας για όλους σκοπούς παρά μόνο για τις ανάγκες των εργαζομένων, οι οποίοι με έχουν επιλέξει με την ψήφο τους εδώ και χρόνια. Εαν το Νοσοκομείο ήταν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης- αν και δεν είμαι γιατρός ούτε νοσηλευτής- θα προσέφερα τις υπηρεσίες μου στην ειδικότητα του διοικητικού, την οποία κατέχω. Σαφώς, είναι αθλιότητα αυτό που καταγγέλλεται εκ μέρους του Διοικητή και του επισημαίνω να σταθεί στο ύψος του και να μην παρασύρεται από τα κομματικά πάθη και τις κατευθύνσεις που άλλοι του δίνουν!»

 

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ

Επανερχόμενοι στα των εμβολιασμών, με αφορμή την σημερινή αναφορά του υπουργείου που λέει ότι: Ο εμβολιασμός του προσωπικού των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας του Ε.Σ.Υ., παραμένει πρώτη προτεραιότητα. Όλοι οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, μπορούν καθημερινά να χρησιμοποιήσουν τις αδιάθετες δόσεις όλων των εμβολιαστικών κέντρων της χώρας και μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρχουν υγειονομικοί που θέλουν να εμβολιαστούν, ενεργοποιείται ο μηχανισμός αναπλήρωσης από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Ταυτόχρονα, παραμένουν στις ομάδες προτεραιοποίησης και μπορούν να κλείσουν ραντεβού στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr μια δήλωση που επιβεβαιώνει πλήρως τα σχετικά καταγγελλόμενα μας και που βγήκε μετά από όλα αυτά σήμερα και η οποία σαφώς και μας δικαιώνει για τα όσα υποστηρίζουμε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ροή ειδήσεων

Advertisement