Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

ΝΟΠ: “Αναμένουμε το ΠΕΑΚ για τη μέρα επιστροφής στις προπονήσεις”

Published

on

Σε στάση αναμονής βρίσκεται η διοίκηση του ΝΟΠ σχετικά με το πότε θα μπει στο  κολυμβητήριο Αν. Πεπανός για νέα επιστρέψουν στις προπονήσεις περιμένοντας την επίσημη ανακοίνωση του ΠΕΑΚ για την ημερομηνία επιστροφής στις προπονήσεις την ωρα που έχουν προχωρήσει σε όλες τις ετοιμασίες για την τήρηση των μέτρων.

Αυτό έκανε γνωστό η διοίκηση με ανακοίνωση της πριν λίγο στα social media και αναφέρει:

«Σύμφωνα με το ΦΕΚ 648/Β/20-02-2021 επιτρέπεται «η λειτουργία και χρήση των κολυμβητηρίων για αθλητές σωματείων, υποψηφίους Σχολών Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και Στρατιωτικών Σχολών εφόσον α) τηρείται η απόσταση του ενός (1) ατόμου ανά 25 τ.μ. νερού στα ανοικτά κολυμβητήρια και ενός (1) ατόμου ανά 30 τ.μ. νερού στα κλειστά κολυμβητήρια, β) διενεργείται εβδομαδιαίο τεστ για κορωνοϊό COVID 19 και γ) τηρούνται τα αποδυτήρια κλειστά

Με βάση τις διευκρινιστικές οδηγίες του υπουργείου από τις 21/02/2021 επιτρέπεται η «Χρήση των κολυμβητηρίων (ανοικτών και κλειστών) για τους αθλητές/τριες των αγωνιστικών τμημάτων των σωματείων ηλικίας 15 ετών και άνω (γεν. το 2006 και μεγαλύτεροι)»

Αναμένουμε από την διοίκηση του ΠΕΑΚ ενημέρωση για την ημέρα λειτουργίας των κολυμβητικών δεξαμενών ώστε να μπορέσουν οι ομάδες μας να επιστρέψουν στις προπονήσεις.

Παρακαλούμε όλους τους αθλητές μας καθώς και τους γονείς τους, να δείξουν υπεύθυνη στάση και να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Αντιλαμβανόμαστε ότι οι σχετικοί περιορισμοί που ισχύουν (κλειστά αποδυτήρια, ατομική προπόνηση χωρίς ομαδικές ασκήσεις, διάρκεια προπόνησης έως 75 λεπτά, εβδομαδιαία τεστ) δυσκολεύουν τη διαδικασία εκκίνησης των προπονήσεων, είμαστε υποχρεωμένοι όμως να τηρήσουμε κατά γράμμα τις οδηγίες της πολιτείας.

Θα σας ενημερώνουμε για κάθε νέα εξέλιξη”.

Ροή ειδήσεων

Advertisement