Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Σημαντική επιτυχία του Κ. Ντεντόπουλου, πήρε το ασημένιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Βάδην

Published

on

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα 35χλμ. βάδην έγινε χθες στην περιοχή “Βαρέα” στα Μέγαρα με τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες στο αγώνισμα να πραγματοποιούν, πολύ καλές παρουσίες. Η Πάτρα βρέθηκε στα μετάλλια καθώς στους άνδρες δεύτερος ήταν ο Κώστας Ντεντόπουλος (ΑΕ Ολυμπίας Πατρών) με 3.05.12, χαρίζοντας ένα ακόμη μετάλλιο.

Από εκεί και πέρα ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου) ήταν νικητής στους άνδρες με 2 ώρες 36.45, επίδοση που τον φέρνει στην τέταρτη θέση στον κόσμο, σε ένα αγώνισμα που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2022 στο Όρεγκον και θα αντικαταστήσει τα 50χλμ. βάδην. Με τη χθεσινή του παρουσία, ο Παπαμιχαήλ, αναμένεται να ανεβάσει τη θέση του και στο ranking της WA για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Τρίτος ήταν ο Αναστάσιος Στάμος (ΟΚΑ Βικέλας Βέροιας) με 3.10.48.
Η ΝΤΡΙΣΜΠΙΩΤΗ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Στις γυναίκες η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) πρόσθεσε μία ακόμη καλή παρουσία στο ενεργητικό της, επικρατώντας αυτή τη φορά στα 35χλμ. βάδην με 2 ώρες 50.04 κι έβαλε από νωρίς βάσεις για συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2022 στο Όρεγκον, αφού η επίδοσήτης ήταν καλύτερη από το όριο (2.54.00) που έχει θέσει η Παγκόσμια Ομοσπονδία για τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Παράλληλα η έμπειρη αθλήτρια έδειξε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.
Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε και η Κυριακή Φιλτισάκου (Ανατολή Ν. Ιωνίας), που ήταν δεύτερη με 2 ώρες 55.15 στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τις διοργανώσεις του καλοκαιριού και ιδιαίτερα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, διοργάνωση στην οποία θα διεκδικήσει τη διάκριση. Η Φιλτισάκου στο πέρασμά της στα 20χλμ. βάδην σημείωσε 1ώρα 39.46 κι έτσι πέτυχε επίδοση καλύτερη από το όριο συμμετοχής στη διοργάνωση που θα γίνει στο Μπέργκεν της Νορβηγίας. Την τρίτη θέση στις γυναίκες κατέλαβε η Ευσταθία Κουρκουτσάκη (ΓΑΣ Ιλισσός) με 3.12.07.
ΟΡΙΟ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΔΑΜΗ
Η Αναστασία Αντωνοπούλου (Ίκαρος Ν. Ιωνίας) επιβεβαίωσε την καλή της κατάσταση και πέτυχε από νωρίς στη σεζόν το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 το οποίο θα γίνει το καλοκαίρι στο Ριέτι. Τη δεύτερη θέση στο αγώνισμα κατέλαβε η Άννα Αδάμη (ΓΕ Αγρινίου) με 25.52.66, επίδοση επίσης καλύτερη από το 26.00 που είναι το όριο για την κορυφαία διοργάνωση της κατηγορίας. Κοντά στην ίδια διοργάνωση έδειξε πως είναι και η Χρυσάνθη Αρβανιτάκου (ΣΟΑ Φωκιανός), που τερμάτισε τρίτη σε 26.19.25.
Στην ίδια κούρσα η Τσιμιγκάτου της Ολυμπιάδας ήταν 5η με χρόνο 27.20.19 και η Πάλμου της Ολυμπιάδας στην 8η θέση με 28.54.96.
ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΚΑ Η ΣΕΦΕΡΙΑΔΗ
Την δεύτερη θέση στον αγώνα 20.000μ. Κ23 κατέλαβε η Μαρία Σεφεριάδη (ΑΕ Ολυμπίας Πατρών) με 1.51.46.
ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΣΘΗΚΕ Ο ΜΟΡΤΖΑΚΗΣ
Δεν κατάφερε τελικά να ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμού ο βαδιστής της Ολυμπιάδας Αλέξανδρος Δ. Μορτζάκης και δεν πήρε εκκίνηση στα 20.000μ. Κ20 και θα διεκδικήσει την πρόκριση στο Ριέτι στις επόμενες διοργανώσεις.

Ροή ειδήσεων

Advertisement