Connect with us

Μαγειρική

Αρνίσιος σβέρκος με πικάντικο πλιγούρι    

Published

on

  

 

Υλικά (για 4 άτομα)

3 σβέρκους αρνίσιους

2 νεροπότηρα πλιγούρι

2 κρεμμύδια μεγάλα, τριμμένα στον τρίφτη

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή

1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά

1 κουτ. γλυκού κύμινο

λίγη κανέλα

2-3 γαρίφαλα

3 κουτ. σούπας πελτέ τομάτας

1 νεροπότηρο τοματάκια κονκασέ

2 κουτ. σούπας κουκουνάρι

1 κουτ. σούπας σταφίδα ξανθιά

5-6 φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

Αλάτι

Εκτέλεση:

Μουλιάζετε το πλιγούρι σε άφθονο κρύο νερό. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τους αρνίσιους λαιμούς να ροδοκοκκινίσουν. Ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σοτάρετε όλα τα υλικά. Ρίχνετε τη γλυκιά και την καυτερή πάπρικα, το κύμινο, την κανέλα και τα γαρίφαλα. Συνεχίζετε το σοτάρισμα και ρίχνετε τα τοματάκια και τον πελτέ διαλυμένο σε δύο νεροπότηρα νερό. Αλατίζετε και αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα. Σουρώνετε το πλιγούρι και το ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα προσθέτοντας ακόμα ένα νεροπότηρο νερό. Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας για να μην κολλήσει. Ρίχνετε μέσα τις σταφίδες και το κουκουνάρι. Ανακατεύετε και μαγειρεύετε για 15 λεπτά ακόμα. Ψιλοκόβετε το δυόσμο, τον ρίχνετε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας, σβήνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε για 15 λεπτά τουλάχιστον να γίνει το φαγητό χλιαρό. Σερβίρετε το πλιγούρι σε πιατέλα και τους λαιμούς κομμένους στη μέση.

Ροή ειδήσεων

Advertisement