Μαγειρική
Ρυζόγαλο σοκολάτα με κάστανα
Υλικά (για 12 μερίδες)
850ml γάλα πλήρες
160γρ. ρύζι
200γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
60γρ. σοκολάτα υγείας
3 κρόκους
100γρ. κάστανα βρασμένα, θρυμματισμένα
Εκτέλεση:
Βράζετε το ρύζι σε 400ml νερό με λίγο αλάτι. Αποσύρετε από τη φωτιά μόλις το ρύζι απορροφήσει το νερό. Ανακατεύετε καλά με σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη και αραιώνετε με λίγο από το γάλα. Βάζετε σε κατσαρόλα το υπόλοιπο γάλα με τα κάστανα στη φωτιά να πάρουν μία βράση. Μόλις το μίγμα βράσει, προσθέτετε το ρύζι. Αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε το μίγμα με τους κρόκους και τη ζάχαρη και ανακατεύετε συνέχεια για να μην «κόψει» το ρυζόγαλο. Προσθέτετε τα κομμάτια σοκολάτας. Εάν δεν έχει πήξει αρκετά, το βάζετε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πήξει. Όταν το ρυζόγαλο είναι έτοιμο, αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε σε μικρά μπολ. Μπορείτε να ρίξετε επάνω κανέλα σε σκόνη ή λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο.