Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Ξέσπασμα του προπονητή πόλο του ΝΟΠ Βασίλη Λαμπάτου για το παρατεταμένο «λουκέτο» στις ακαδημίες

Published

on

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Ένας από τους έμπειρους Πατρινούς προπονητές πόλο είναι ο Βασίλης Λαμπάτος του ΝΟΠ ο οποίος εκτός από την επιτυχημένη θητεία του ως παίκτης, μετρά αρκετά χρόνια παρουσία στους πάγκους δουλεύοντας είτε με ανδρικές-γυναίκειες ομάδες, είτε με παιδιά ακαδημιών.

Ο Πατρινός τεχνικός μίλησε χθες στη «Γ» και ξέσπασε για το μεγάλο πρόβλημα στο οποίο βρίσκονται οι ακαδημίες όχι μόνο στο πόλο αλλά και σε όλα τα αθλήματα με τα μικρά παιδιά να είναι εκτός γηπεδούχων για περίπου 1 χρόνο αφού μικρή ήταν η πλειοψηφία που έκανε προπονήσεις τη διάρκεια του καλοκαιριού.
«Κοιτάξτε, το μεγάλο πρόβλημα κατά την άποψή μου βρίσκεται όχι στις ανδρικές-γυναικείες ομάδες αλλά στις ακαδημίες με τα μικρά παιδιά που είναι εκτός αθλητισμού για ένα χρόνο» είπε αρχικά ο Βασίλης Λαμπάτος, ο οποίος πρόσθεσε: «Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός έχει κάνει πολλά βήματα πίσω αυτό το διάστημα όμως τα παιδιά της μικρής ηλικίας αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Οι έρευνες των ψυχολόγων λένε πως μετά από 3 μήνες, ένα μικρό παιδί κάνει αποδεκτή την καθημερινότητα και αυτό σημαίνει πως είναι πολύ πιθανό τα παιδιά να συνηθίσουν πλέον σπίτι τους και όχι μέσα στο γήπεδο, κάτι που θα έχει καταστροφικές συνέπειες.
Για μένα ο αθλητισμός είναι μια σημαντική διέξοδος στην καθημερινότητα ενός νέου και για αυτό το λόγο όπως η πολιτεία έχει βρει τρόπο να λειτουργεί ο επαγγελματικός αθλητισμός θα πρέπει να είχε βρει τρόπο να λειτουργεί και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός. Να υπήρχε η φόρμουλα τα παιδιά να έκαναν έστω 1 προπόνηση την εβδομάδα ώστε να μην χάσουν την επαφή με το άθλημα.
Για μένα αν δεν ανοίξουν άμεσα οι ακαδημίες το πρόβλημα θα είναι καταστροφικό για τα μικρά παιδιά και το μέγεθος της ζημιάς θα φανεί μετά το άνοιγμα του αθλητισμού.
«ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ»
Και θα ήθελα να προσθέσω και κάτι ακόμα. Στην επιτροπή που αποφασίζουν για όλα τα ζητήματα δεν θα έπρεπε να είναι μόνο γιατροί και λοιμωξιολόγοι αλλά και κοινωνιολόγοι και ψυχολόγοι.
Δεν γίνεται να αποφασίζουν μόνο οι γιατροί με μόνο δεδομένα τους αριθμούς. Θα πρέπει να υπάρχουν ειδικοί που θα σταθμίζουν όλα τα ζητήματα και όχι μόνο οι αριθμοί.
Όπως επίσης η κυβέρνηση θα πρέπει να βρει ένα τρόπο να μείνει ζωντανός ο ερασιτεχνικός αθλητισμός μόλις ανοίξει.
Για παράδειγμα δεν γίνεται μια οικογένεια να θέλει 50-60 ευρώ για να κάνει ράπιντ τεστ στο παιδί της και επιπλέον να πληρώνει και τη συνδρομή.
Δεν πρόκειται να λειτουργήσουν οι ακαδημίες και θα πρέπει η πολιτεία να βρει φόρμουλα και να βοηθήσει στο θέμα των τεστ».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement