Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

27 εισαγωγές μέσα στη νύχτα-«Στενάζουν» τα νοσοκομεία της Πάτρας από την αθρόα προσέλευση περιστατικών covid

Published

on

Σε ασφυκτικό κλοιό λόγω της αύξησης των περιστατικών που χρήζουν νοσοκομειακής φροντίδας βρίσκονται πλέον τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας.

Η προχθεσινή νύχτα στο Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας «Άγιος Ανδρέας» ήταν ιδιαίτερα δύσκολη καθώς δέχθηκε «κύμα» περιστατικών Covid και χρειάστηκε να γίνουν 27 εισαγωγές μέσα σε ΄γες!

Έτσι, μέσα σ’ ένα 24ωρο ο αριθμός των νοσηλευομένων στις Κλινικές Κορωνοϊού από τις 67 έφθασε στις 83, ενώ σταθερός έμεινε ο αριθμός των ασθενών στην ΜΕΘ Covid -19 που παραμένουν στους εννέα, με το σύνολο των ασθενών να φθάνει τους 92.

Τέσσερις ασθενείς περισσότερους φιλοξενούσε μέχρι χθες το απόγευμα, σύμφωνα με τα στοιχεία της 6ης ΥΠΕ, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Συγκεκριμένα, από τους 96 ασθενείς, οι 74 νοσηλεύονται στις Κλινικές Covid -19, δύο στην Παιδιατρική Κλινική του ΠΓΝΠ και άλλοι 20 στην ΜΕΘ Covid -19.

Οι συρροές των περιστατικών στα νοσοκομεία αυξάνονται σταδιακά ολοένα και περισσότερο και η πίεση αναμένεται να ενταθεί όσο δεν καταγράφεται κάμψη στο επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή μας.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης βρίσκονταν σε διαρκή επικοινωνία με τον διοικητή του ΓΝΠ «Ο Αγιος Ανδρέας» Ηλία Θεοδωρόπουλο για τη διαχείριση της πιεστικής κατάστασης και την επιχειρησιακή ετοιμότητα του νοσοκομείου, το οποίο «αντέχει» μέχρι 130 νοσηλείες περιστατικών Covid και 14 συνολικά στη ΜΕΘ Κορωνοϊού.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας υπάρχει δυνατότητα για νοσηλεία 245 ασθενών στις Κλινικές Covid, 20 στην Παιδιατρική και έως 40 συνολικά κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ.

Οι γιατροί, παθολόγοι, λοιμωξιολόγοι, πνευμονολόγοι και εντατικολόγοι δίνουν μάχη για να διαχειριστούν τα περιστατικά, τα αξιολογούν και κάνουν εισαγωγές μόνο στα βαρύτερα περιστατικά για να αντέξει το σύστημα υγείας.

Πάντως, ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι ο μέσος όρος των ασθενών που χρήσουν νοσηλευτικής φροντίδας έχει μειωθεί σημαντικά, καθώς εκτός από τα ηλικιωμένα άτομα νοσηλεύονται και άτομα μέσης ηλικίας (40 και 50 ετών), ενώ πολλές από τις εισαγωγές αφορούν ασθενείς σε βεβαρημένη κατάσταση.

Ο κύριος όγκος των νοσηλευομένων προέρχεται από το αστικό συγκρότημα της Πάτρας, το οποίο έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία, εφόσον το 80% των κρουσμάτων προέρχονται από αυτό.

Ροή ειδήσεων

Advertisement