Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τεράστια η πίεση στα Νοσοκομεία-Πόσοι νοσηλεύονται

Published

on

Το γεγονός ότι η Αχαΐα εξακολουθεί να καταγράφει υψηλό αριθμό νέων κρουσμάτων, και μάλιστα τριψήφιο, προκαλεί ασφυκτική πίεση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Η μεγαλύτερη αγωνία εντοπίζεται στην εξασφάλιση κλινών ΜΕΘ καθώς ήδη το σύστημα υγείας βρίσκεται στα όριά του.
Χθες στα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας νοσηλεύονταν 219 ασθενείς, εκ των οποίων οι 34 στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας Covid -19.
Ο μεγαλύτερος όγκος των ασθενών καταγράφεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας όπου στις Κλινικές Covid νοσηλεύονταν χθες 106 ασθενείς και 27 στις ΜΕΘ Covid, ενώ δύο περιστατικά φιλοξενούνται στην Παιδιατρική Κλινική.
Στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονται 76 ασθενείς στις Κλινικές Λοιμώξεων, ενώ οκτώ ασθενείς είναι διασωληνωμένοι στην ΜΕΘ Covid.
Σύμφωνα με πληροφορίες νοσηλεύονται άλλα 17 ύποπτα περιστατικά στο Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας.
«Υπάρχει ετοιμότητα στο σχεδιασμό μας για να μην μείνει κανείς ασθενής που χρειάζεται κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αβοήθητος όπου χρειαστεί. Στόχος μας είναι να παραμένουν όσα περισσότερα περιστατικά γίνεται εδώ», σημειώνει στην «Γ» κ. Καρβέλης τονίζοντας πως ο υγειονομικός μηχανισμός έχει ετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα μεταφέροντας ακόμα ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία της περιφέρειας.
ΜΠΑΚΟΣ : «ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΠΙΕΣΗ, ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ…»
Χθες, εφημέρευε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και η προσέλευση των περιστατικών ήταν αυξημένη μέχρι αργά χθες το βράδυ και την πληρότητα στην ΜΕΘ Covid να αγγίζει τα όριά της.
«Έχουμε τεράστια πίεση στο ΠΓΝΠ, αλλά υπάρχουν ακόμα περιθώρια. Έχουμε έναν ευέλικτο σχεδιασμό για να καλύψουμε τις ανάγκες του πληθυσμού. Ακόμα αντέχουμε…» δήλωσε στην «Γ» ο διοικητής του ΠΓΝΠ Δημήτρης Μπάκος, απευθύνοντας και αυτός με τη σειρά του έκκληση στους πολίτες να τηρούμε τα μέτρα για να περιοριστεί η έκταση της πανδημίας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement