Connect with us

Αθλητισμός

“Λύθηκε” και κέρδισε

Published

on

 

Η Παναχαϊκή παθιασμένη πήρε την πολύτιμη νίκη με 2-1 επί της Δόξας και μείωσε στο -1 τη διαφορά από τον 6ο Διαγόρα διατηρώντας τις ελπίδες για την 6άδα

ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ

Βάζει γκολ; Παίρνει τη νίκη. Αυτό που δεν μπορούσε να καταφέρει σε πολλά κρίσιμα παιχνίδια η Παναχαϊκή, δηλαδή να μην σκοράρει το έκανε χθες στην Αγυιά απέναντι στη Δόξα Δράμας. Τη νίκησε με 2-1 με δύο γκολ του κορυφαίου Νίκου Κουσκουνά για την 18η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 2.

Οι «κοκκινόμαυροι» είχαν την ψυχολογία με το μέρος τους ενώ παρουσίασαν και μια εικόνα νικητή από την αρχή της αναμέτρησης θέλοντας να δείξουν στον αντίπαλο ότι αυτοί θα είναι το αφεντικό…

Η Παναχαϊκή πλέον αγγίζει… την 6η θέση καθώς μείωσε τη διαφορά στο -1 από τον Διαγόρα Ρόδου και στο -3 από τα Χανιά και τον Εργοτέλη. Αυτό σημαίνει ότι κυνηγάει πλέον τρεις αντιπάλους και όχι έναν και είναι ευκαιρία στα ερχόμενα παιχνίδια να δείξει την ίδια εικόνα και να καταφέρει να πάρει τις νίκες έτσι ώστε να βρεθεί μέσα στην 6άδα. Μάλιστα οι «κοκκινόμαυροι» μέσα στην Αγυιά θα υποδεχτούν τα Χανιά την 20ή αγωνιστική και τον Εργοτέλη την 21η αγωνιστική. Αυτό σημαίνει ότι οι Πατρινοί έχουν τις τύχες στα πόδια τους.

ΑΨΟΓΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΠΑΤΡΟΒΙΤΣ-ΚΟΥΣΚΟΥΝΑ

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, οι «κοκκινόμαυροι» μπήκαν με όρεξη στο παιχνίδι με εξαιρετική εμφάνιση από τον Μπάτροβιτς που είχε άψογη συνεργασία με τον Κουσκουνά. Διπλή ευκαιρία για την ομάδα της Παναχαϊκής στο 4΄ της συνάντησης με τον Πάνο να μην μπορεί να νικήσει τον Στεφανάκο που απέκρουσε και εν συνεχεία να πραγματοποιεί εκ νέου σωτήρια απόκρουση σε σουτ του Κουσκουνά.

Τέσσερα λεπτά αργότερα και πάλι ο Πάνος απείλησε την εστία της Δόξας με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στο 16΄ ο κινητήριος μοχλός της Παναχαϊκής, Μπάτροβιτς βγάζει τετ α τετ τον Γιούση με τον τελευταίο να μην μπορεί να νικήσει τον Στεφανάκο.

Δύο λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ για τους «κοκκινόμαυρους» με τον Σταμόπουλο να βγάζει κάθετη μπαλιά πίσω από το κέντρο, ο Μπάτροβιτς να την αφήνει να περάσει κάτω από τα πόδια βλέποντας την κίνηση του Κουσκουνά με τον τελευταίο με υποδειγματικό πλασέ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα «γράφοντας» το 1-0.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΛΙΤΣΙΔΑΚΗ ΚΑΙ ΚΑΡΑΠΙΤΣΟ

Η Δόξα προσπάθησε να αντιδράσει, όμως η καλοστημένη άμυνα της Παναχαϊκής κράταγε μακριά τους επιθετικούς της αντίπαλης ομάδας. Ο Θανάσης Κολιτσιδάκης άλλαξε πλευρές στον Κουτσιανικούλη και τον Μαυριά. Στο 21΄ σουτ απελπισίας από μακριά του Μαρινάκη μπλόκαρε ο Σούλης.

Στο 36΄ ο Κουσκουνάς χάνει νέα μεγάλη ευκαιρία. Ο Μπάτροβιτς με εξαιρετικό τρόπο τροφοδοτεί τον Κουσκουνά και αυτός από πλάγια δεν μπορεί να νικήσει τον Στεφανάκο.

Ο Χρήστος Καραπίτσος αλλάζει και ο ίδιος τις θέσεις του Μασούρα με τον Γιούση για να έρθει στο 40΄ μια ακόμα τεράστια ευκαιρία από τον Κουσκουνά μετά από νέα εξαιρετική συνεργασία που είχε με τον Μπάτροβιτς με το σουτ του πρώτου να αποκρούει σε κόρνερ ο Στεφανάκος. Οι ευκαιρίες δεν σταματούν για τους «κοκκινόμαυρους» που θέλουν να πετύχουν το δεύτερο τέρμα τους. Στο 41΄ ο Γιούσης έκανε την σέντρα και ο Στεφανάκος αποκρούει με το πόδι την μπάλα μετά από κεφαλιά του Λαρέα.

Ο ΚΟΥΣΚΟΥΝΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Παναχαϊκή έψαχνε το δεύτερο γκολ στο πρώτο ημίχρονο ωστόσο στην επανάληψη την πρώτη ευκαιρία είχαν οι φιλοξενούμενοι με τον Φυτόπουλο να δέχεται την κάθετη μπαλιά και τον Σούλη να τον προλαβαίνει και να απομακρύνει. Στο 54΄ ο Μασούρας με την βοήθεια της κόντρας από τον αμυντικό σημάδεψε το δοκάρι και στην συνέχεια της φάσης ο Κουσκουνάς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα όμως ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε.

ΕΨΑΞΕ ΤΟ ΓΚΟΛ Η ΔΟΞΑ

Η Δόξα για οχτώ λεπτά είχε πάρει τα ηνία από το 61΄ έως και το 69΄ ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης χωρίς επιτυχία.

Στο 61΄ ο Κουτσιανικούλης μετά από εξαιρετική ενέργεια άδειασε και τον Σούλη από τα πλάγια όμως ο Μασούρας βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο σημείο και απομάκρυνε τον κίνδυνο. Ένα λεπτό αργότερα και πάλι η Δόξα είχε καλή στιγμή ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Δυνατό σουτ του Παπαγρηγορίου απέκρουσε ενστικτωδώς σε κόρνερ ο Σούλης.

Οι φιλοξενούμενοι όσο έβλεπαν την Παναχαϊκή να μην τελειώνει το παιχνίδι προσπαθούσαν να αντιδράσουν και στο 69΄ η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε από τον νεοεισελθέντα Σαμπανίδη που απέκρουσε σωτήρια ο Σούλης.

Η Παναχαϊκή βγήκε ξανά στην επίθεση με τον Τσερούτι στο 70΄ να εκτελεί το φάουλ και τον Κουσκουνά με κεφαλιά «ψαράκι» να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Αυτό το έκανε στο 75΄ μετά από νέα εκτέλεση φάουλ του Τσερούτι με τον Αραβίδη να γίνεται κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή και αμέσως να τροφοδοτεί τον Κουσκουνά με τον τελευταίο να στέλνει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα πετυχαίνοντας το δεύτερο τέρμα (2-0) κλειδώνοντας έτσι τη νίκη για την Παναχαϊκή.

Το μόνο που κατάφερε να κάνει η Δόξα ήταν στις καθυστερήσεις (93΄) να μειώσει με τον Κόντο μετά από μπαλιά-πάσα του Κουτσιανικούλη σε 2-1.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Χ. Καραπίτσος): Σούλης, Πατάπης, Πάνος, Λαρέα, Σταμόπουλος, Μπρους, Κόκας (66′ Μαρκοπουλιώτης), Γιούσης (66′ Τσερούτι), Μπάτροβιτς (71′ Αραβίδης), Κουσκουνάς (79′ Σκεπετάρης), Μασούρας (79′ Παπαδόπουλος).

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Θ. Κολιτσιδάκης): Στεφανάκος, Μαρινάκης (80′ Κόντος), Φυτόπουλος (66′ Μενσά), Μαυριάς, Παπαργηρίου, Κουκόλης, Παρασκευάς (80′ Τάσιος), Παπαϊωάννου (66′ Μπελεβώνης), Κουτσιανικούλης, Μπαράνκο (66′ Σαμπανίδης), Νασιμέντο.

 

 Πέτυχε δύο γκολ μετά από 10 αγωνιστικές!

Η πατρινή ομάδα με τη χθεσινή της νίκη σημείωσε και μια επίδοση που σίγουρα δεν την τιμά και δείχνει το επιθετικό πρόβλημα που έχει στο φετινό πρωτάθλημα.

Η Παναχαϊκή πέτυχε 2 γκολ μετά από 10 αγωνιστικές με την τελευταία φορά που είχε συμβεί αυτό να είναι στις 14 Φεβρουαρίου όταν στην Πάτρα και πάλι είχε επικρατήσει με 2-0 κόντρα στον Λεβαδειακό.

ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ 2ο ΣΕΡΙ ΜΗΔΕΝ

Μετά από 2 σερί ματς που κράτησε το μηδέν, η Παναχαϊκή με το χθεσινό γκολ που δέχτηκε από την Δόξα Δράμας, είδε να παραβιάζεται η εστία της για 2ο συνεχόμενο παιχνίδι.

 

Αντέδρασε στην αλλαγή

Η Παναχαϊκή ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0 και ο προπονητής Χρήστος Καραπίτσος θέλοντας να δώσει παιχνίδια και στους νεαρούς ποδοσφαιριστές στο 79΄ αντικατέστησε τον Κουσκουνά με τον Σκεπετάρη. Ο έμπειρος επιθετικός με την συμπεριφορά του κατά την αποχώρηση «χάλασε» την όμορφη αγωνιστική εικόνα που είχε αφού εκνευρίστηκε πετώντας την μπλούζα και τις επικαλαμίδες στον πάγκο. Ερωτηθείς ο Χρήστος Καραπίτσος στο τέλος της αναμέτρησης για την αντίδραση του Κουσκουνά απάντησε ότι είναι εσωτερικό θέμα της ομάδας.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement