Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Με «αγκάθια» το άνοιγμα -Επιστρέφει στις 3 Μαΐου η εστίαση με αυστηρά περιοριστικά μέτρα και χωρίς κεφάλαιο επανεκκίνησης

Published

on

Τα αρχικά χαμόγελα για την επαναλειτουργία της εστίασης στις 3 Μαΐου διαδέχτηκε ο προβληματισμός των επιχειρηματιών, οι οποίοι καλούνται να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους, χωρίς κεφάλαιο επανεκκίνησης και με αυστηρά περιοριστικά μέτρα, ενώ για κάποιους η ελπίδα… μετατίθεται, αφού θα λειτουργήσουν μόνο τα καταστήματα που διαθέτουν εξωτερικούς χώρους.

Μεταξύ των ζητημάτων που θέτουν είναι ότι τα καταστήματα θα ανοίξουν ύστερα από τριήμερη αργία, γεγονός που δεν επιτρέπει την προμήθεια πρώτων υλών, το ωράριο λειτουργίας τους έως τις 11 το βράδυ, αλλά και ότι δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία της οικονομικής τους ενίσχυσης.
«Πρόκειται για μία λανθασμένη απόφαση, εσπευσμένη και παρακινδυνευμένη. Ακόμα δεν έχουν καθοριστεί οι όροι και οι προϋποθέσεις του ανοίγματος, οι οποίες θα ανακοινωθούν για άλλη μία φορά μονομερώς και χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια διαβούλευση με τον κλάδο που γνωρίζει τη λειτουργία του. Το διακύβευμα του ανοίγματος τώρα με την υφιστάμενη υγειονομική κατάσταση είναι μεγάλο, καθώς μπορεί να μας στοιχίσει την καλοκαιρινή περίοδο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ, Γιώργος Καββαθάς.
Σε κάθε περίπτωση, οι καταστηματάρχες εστίασης στην Αχαΐα δηλώνουν ικανοποιημένοι για την επανεκκίνηση του κλάδου επτά μήνες μετά και ξεκίνησαν ήδη τις προετοιμασίες για να είναι έτοιμοι να υποδεχτούν ξανά τους πελάτες τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Ροή ειδήσεων

Advertisement