Connect with us

Γυναίκα

Το πεντικιούρ δεν είναι αρκετό

Published

on

 

 

Οι συχνές επισκέψεις για πεντικιούρ δεν είναι αρκετές. Χρειάζεται να φροντίζετε τα πόδια σας, κάθε εβδομάδα. Ακολουθεί ένα οδηγός περιποίησης που αν τον τηρήσετε δύο φορές την εβδομάδα, τα πόδια σας θα είναι πραγματικά βελούδινα!

Βήμα 1: Αφαιρέστε το βερνίκι νυχιών

Σας επιτρέπει να ελέγχετε τα νύχια και να αναζητάτε προβλήματα. Σε περίπτωση που έχετε ημιμόνιμο βερνίκι, μην τα τρίψετε. Επισκεφθείτε μία ειδικό. Επίσης, ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάνετε ένα διάλειμμα από το βερνίκι.

Βήμα 2: Μουλιάστε τα πόδια σας

Ένα χαλαρωτικό ποδόλουτρο για 20 λεπτά θα σας ανακουφίσει. Προσθέστε λάδια αρωματοθεραπείας. Μην χρησιμοποιείτε πολύ ζεστό νερό γιατί θα «στεγνώσει» το δέρμα.

Βήμα 3: Περιποιηθείτε τις φτέρνες σας

Το τρίψιμο με ελαφρόπετρα ή ράσπα, τις μαλακώνει άμεσα. Προσοχή, καθώς τα πόδια είναι μουλιασμένα, μην υπερβάλετε. Χρειάζεται ελάχιστο, επιφανειακό τρίψιμο και συχνός έλεγχος για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Βήμα 4: Ενυδάτωση

Εφαρμόστε ένα μαλακτικό ενυδατικό για πιο απαλά, καλά ενυδατωμένα δέρματα και πόδια. Κάνετε απαλό μασάζ στα πόδια καθώς εφαρμόζετε τη λοσιόν. Έπειτα, φορέστε ένα ζευγάρι κάλτσες ή τυλίξτε τα πόδια σας σε πλαστική μεμβράνη για 1-2 ώρες.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement