Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021
Connect with us

Συνεργασίες

Ο Γιάννης Καντώρος στο DELPHI ECONOMIC FORUM: «Η ψηφιακή εποχή ζητάει νέα αντίληψη για την εργασία»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Την αλλαγή του τρόπου εργασίας, ως βάση για ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο, ανέδειξε στο DELPHI ECONOMIC FORUM ο Γιάννης Καντώρος. Ο επικεφαλής της INTERAMERICAN, συμμετέχοντας σε πάνελ για την ασφάλιση στην εποχή μας, με θέμα «Digital transformation and the future of work in the post Covid era», μίλησε για την αναγκαιότητα του μετασχηματισμού των επιχειρήσεων, όπου η ψηφιακή τεχνολογία και μια ανατρεπτική οργάνωση και λειτουργία οδηγούν σε μια νέα αντίληψη για την εργασία στο μέλλον.

 

Αυτές οι πρακτικές μετασχηματισμού, όπως είπε ο κ. Καντώρος, έχουν ήδη δρομολογηθεί στην INTERAMERICAN, ενώ αναγνώρισε ότι στην επιτάχυνση αυτής της μετάβασης συνέβαλαν καθοριστικά οι πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας. «Προφανώς, δεν είναι φυσιολογικό να δουλεύουν όλοι οι άνθρωποι της εταιρείας από τα σπίτια τους πέντε ημέρες την εβδομάδα. Όμως, κατά την πανδημία ανακαλύψαμε, τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι καταναλωτές, ότι αρκετά μπορούν να γίνονται πιο γρήγορα, πιο φθηνά και -γιατί όχι- πιο ευχάριστα από το σπίτι. Μελλοντικά, στον τομέα της εργασίας θα οδηγηθούμε σε ένα υβριδικό, μεικτό μοντέλο» επεσήμανε, τονίζοντας ότι η INTERAMERICAN προχωρεί αποφασιστικά σε αναθεώρηση οργάνωσης της εργασίας.

 

Όπως είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, το νέο μοντέλο αλλάζει σταδιακά την ιεραρχική δομή της παραδοσιακής διοικητικής πυραμίδας και πηγαίνει σε ένα οριζόντιο επίπεδο όπου οι άνθρωποι δουλεύουν σε ομάδες, με πολύ πιο φυσικό τρόπο και με μεγάλη αυτονομία στη λήψη αποφάσεων. Η λειτουργική προσαρμογή ισχύει και στη ρύθμιση θεμάτων που αφορούν στο πλαίσιο απασχόλησης, όπως π.χ. στο ωράριο ή στην εμβόλιμη διευθέτηση προσωπικών και οικογενειακών θεμάτων. «Η σύγχρονη ψηφιακή οικονομία απαιτεί ανάλογα εργασιακά σχήματα, που κάνουν την εργασία πιο αποδοτική και πιο ευχάριστη για όλους. Οι έννοιες κλειδιά είναι η ευελιξία, η εμπιστοσύνη στον εργαζόμενο και βέβαια, η συνεχής επένδυση από την εταιρεία στην εκπαίδευσή του» υπογράμμισε.

 

Ο Γιάννης Καντώρος αναφέρθηκε, επίσης, στις προκλήσεις του τομέα της υγείας -ασφαλιστικά και σε υπηρεσίες- που ανέδειξε η πανδημία και στα θέματα που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε κατά τα επόμενα χρόνια. «Είναι το δημογραφικό, καθώς θα πρέπει να υποστηρίξουμε συνταξιοδοτικά και με υπηρεσίες υγείας ανθρώπους που θα ζουν περισσότερο, ώστε να έχουν πιο ποιοτικά χρόνια ζωής. Το δεύτερο είναι η τεχνολογική πρόοδος στην υγεία, με καλύτερες ιατρικές θεραπείες αλλά και ακριβότερες, με συνέπεια να αυξηθεί επιθετικά το κόστος για την αντιμετώπιση χρονίων ασθενειών. Τέλος, στην Ελλάδα έχουμε ένα πολυδιασπασμένο σύστημα, όπου ο δημόσιος τομέας δουλεύει παράλληλα με τον ιδιωτικό, με πολύ λίγα σημεία επαφής και συνέργειες» παρατήρησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTERAMERICAN, συμπληρώνοντας ότι το σύστημα υγείας θα πρέπει να ξανασχεδιαστεί όχι γύρω από τα νοσοκομεία -όπως λειτουργεί έως σήμερα- αλλά γύρω από τον ασθενή.

 

Στο πάνελ των συνομιλητών για τη σύγχρονη ασφάλιση, που συντόνισε η δημοσιογράφος Κατερίνα Παναγοπούλου, τοποθετήθηκε και ο Μιλτιάδης Νεκτάριος, ομότιμος καθηγητής Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά. Επισημαίνεται ότι η INTERAMERICAN, με τον τρόπο εργασίας και το νέο επιχειρηματικό μοντέλο στο επίκεντρο, οργανώνει την Τρίτη 18 Μαΐου διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

 

Στο vimeo της INTERAMERICAN https://player.vimeo.com/video/547941414 η συζήτηση όπως αναπτύχθηκε στο πάνελ.

 

Φωτογραφία:

Ο Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος INTERAMERICAN, στο DELPHI ECONOMIC FORUM.

 

Συνεργασίες

Διοικητικές αλλαγές στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.

Δημοσιεύθηκε

στις

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ο μέχρι σήμερα Διευθύνων Σύμβουλος, Καθηγητής Φίλιππος Τσαλίδης, υπέβαλε την παραίτησή του. Το Διοικητικό Συμβούλιο σε συνέχεια της αποδοχής της, ευχαρίστησε τον κ. Τσαλίδη για την πολύτιμη συνεισφορά του στην εταιρεία καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι την ανάληψη της θέσης του κ. Τσαλίδη προσωρινά αναλαμβάνει ο Πρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., καθηγητής Dario Lo Bosco, εν αναμονή της σύγκλησης της Συνέλευσης των Μετόχων, με την οποία θα ανασυγκροτηθεί σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να ορισθεί ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος.

Επιπλέον, ο κ. Luca Zuccala αναλαμβάνει το ρόλο του Διευθυντή Λειτουργίας Μεταφορών, στο πλαίσιο διασφάλισης υψηλής ποιότητας και ασφάλειας, γεγονός που αποτελεί θεμελιώδη δέσμευση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.  

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. συνεχίζει με συνέπεια το επιχειρησιακό της πλάνο με στόχο να αποτελέσει την πρώτη επιλογή βιώσιμων, ολοκληρωμένων μεταφορών στην Ελλάδα, δημιουργώντας παράλληλα ένα συνεχώς αποδοτικότερο πλαίσιο μεταφορών μηδενικού αποτυπώματος στο περιβάλλον. Ειδικότερα, για το αμέσως επόμενο διάστημα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. προσβλέπει σε σημαντικές συνέργειες με τις Κυβερνητικές Αρχές και τα αρμόδια Υπουργεία ώστε να επιταχυνθεί η ανανέωση του στόλου οχημάτων με νέα τρένα υδρογόνου καθώς και η εφαρμογή ενός συστήματος car και bike sharing που θα συνδέει αρμονικά τον σιδηρόδρομο με τις πόλεις.

 

Σχετικά με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Η Εταιρία ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., η οποία ιδρύθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2005, αποτέλεσε κατά τη σύστασή της θυγατρική εταιρία της ΟΣΕ Α.Ε. σε ποσοστό 100%.
Από την 1.1.2007 και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας απόσχισης κλάδου και εισφοράς του από τη μητρική εταιρία ΟΣΕ Α.Ε., η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ανέλαβε τη λειτουργία και εκμετάλλευση όλων των μεταφορών (επιβατικών, εμπορευματικών, κλπ.). Έκτοτε, λειτουργεί ως πλήρως ανεξάρτητη εταιρία με ξεχωριστή διοίκηση και οργάνωση, σύμφωνα και με τις επιταγές της Κοινοτικής νομοθεσίας.
Στις 14 Σεπτεμβρίου 2017, ολοκληρώθηκε η πώληση και μεταβίβαση του 100% των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. στην Ferrovie dello Stato Italiane Group (FS) και εντάχθηκε στον ιταλικό όμιλο.
 

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Στέλα Καραχρήστου, 211 186 6625, 6906815925 |
[email protected] 

Περισσότερα

Συνεργασίες

Προσφορά υγείας από την INTERAMERICAN για την πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του καρκίνου του προστάτη στις 15 Σεπτεμβρίου, η INTERAMERICAN προσφέρει σε προνομιακή τιμή ουρολογικό έλεγχο στις ιδιόκτητες υποδομές της, την Αθηναϊκή Mediclinic και τα δύο πολυϊατρεία Medifirst. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα αναλόγων προσφορών της εταιρείας, στην προσπάθεια αντιμετώπισης κάθε μορφής καρκίνου. Η INTERAMERICAN δίνει έμφαση στην πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, δεδομένου ότι το 50% των καρκίνων μπορεί να αποφευχθεί με αλλαγές στον τρόπο ζωής και με μαζικό πληθυσμιακό έλεγχο.

 

Ειδικότερα, ο καρκίνος του προστάτη αποτελεί σήμερα τον πιο συχνό σε διαγνώσεις καρκίνο στους άνδρες και στις αναπτυγμένες χώρες είναι η δεύτερη αιτία θανάτου από κακοήθεια, μετά των καρκίνο του πνεύμονα. Περίπου το 20% των ανδρών προσβάλλονται από καρκίνο του προστάτη.

 

Όπως επισημαίνει ο Δρ Ιωάννης Μπελημπασάκης, χειρουργός ουρολόγος-ανδρολόγος και συνεργάτης της Αθηναϊκής Mediclinic, γενικής κλινικής της INTERAMERICAN, παράγοντες κινδύνου για τον καρκίνο του προστάτη είναι η μεγάλη ηλικία, το οικογενειακό ιστορικό, η διατροφή όταν είναι πλούσια σε λιπαρά και η παχυσαρκία, τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης, ενώ επιβλαβείς θεωρούνται και ορισμένοι επαγγελματικοί παράγοντες όπως η έκθεση στο κάδμιο, η εργασία σε βιομηχανία ελαστικών, η ιοντίζουσα ακτινοβολία.

 

«Η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να ανεβάσει την πενταετή επιβίωση μέχρι και 100%. Ο καρκίνος του προστάτη συχνά δεν συνοδεύεται από συμπτώματα σε πρώιμα στάδια και πολλές περιπτώσεις παραμένουν αδιάγνωστες μέχρι την εξάπλωση του καρκίνου, πέρα από την περιοχή του προστάτη. Γι’ αυτό, οι τακτικές εξετάσεις από την ηλικία των 50 ετών και μετά αποκτούν ιδιαίτερη σημασία» τονίζει
ο κ. Μπελιμπασάκης.

 

Η προσφορά προνομιακής τιμής περιλαμβάνει αιματολογικό έλεγχο του δείκτη PSA και κλινική εξέταση-εκτίμηση από ιατρό ουρολόγο. Η εκπτωτική δυνατότητα εξέτασης ισχύει από την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, κατόπιν προγραμματισμού επίσκεψης, στις μονάδες υγείας της INTERAMERICAN:

 • Αθηναϊκή Mediclinic (πλατεία Μαβίλη): τηλ. 2106475000
 • Medifirst Αμαρουσίου: τηλ. 2111054900
 • Medifirst Αργυρούπολης: 2109919222.


Περισσότερες πληροφορίες για τον καρκίνο του προστάτη στο https://www.interamerican.gr/blog

Περισσότερα

Συνεργασίες

Περισσότερους εξειδικευμένους επαγγελματίες Υγείας “ζητά” η σύγχρονη αγορά εργασίας

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Καθώς ο κόσμος συνεχίζει να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα που έφερε η πανδημία, έχει γίνει πια ξεκάθαρη η αξία του κλάδου Υγείας. Αναδείχθηκε η σημασία όλων των ιατρικών, παραϊατρικών και υποστηρικτών επαγγελμάτων που τον συνθέτουν, από τους νοσηλευτές και τους ακτινολόγους μέχρι τους φαρμακοποιούς.

Οι παράγοντες που ευνοούν τον κλάδο, σε όλες σχεδόν τις ανεπτυγμένες χώρες, είναι πολλαπλοί:

 • Η γήρανση του πληθυσμού και η αύξηση της διάρκειας ζωής,
 • Η αύξηση των ασθενών με χρόνιες παθήσεις,
 • Η βαθύτερη εξειδίκευση και αξιοποίηση της τεχνολογίας στον κλάδο περίθαλψης αλλά και υποστήριξης.

 

Στην κορυφή των επαγγελμάτων του μέλλοντος

 

Σύμφωνα με έρευνα της διεθνούς κύρους εταιρείας συμβούλων McKinsey, τα επαγγέλματα Υγείας αναμένεται να έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση, μαζί με τα επαγγέλματα που αφορούν στη φυσική κατάσταση-ευεξία και τον κλάδο της τεχνολογίας.

Μόνο στις ΗΠΑ, αποτελεί επίσημη εκτίμηση ότι η απασχόληση στον ευρύτερο κλάδο της Υγείας αναμένεται να αυξηθεί 15% ως το 2029, και σε ορισμένες ειδικότητες, όπως η νοσηλευτική και η εργοθεραπεία, να ξεπερνά το 50%. 

Η προοπτική για τις σπουδές Υγείας στην Ελλάδα είναι εξίσου θετική, αφού ο τομέας Υγείας αναμένεται να έχει ανάπτυξη πάνω από 3% κάθε χρόνο μακροπρόθεσμα αλλά και βραχυπρόθεσμα. Μάλιστα, στην περίπτωση της χώρας μας, την απορρόφηση των εξειδικευμένων επαγγελματιών Υγείας έρχεται να ευνοήσει και η ανάπτυξη ειδικών αγορών. Για παράδειγμα, στο πλαίσιο του ιατρικού τουρισμού υφιστάμενες και νέες επιχειρήσεις θα ανοίξουν θέσεις εργασίας ειδικά για αποφοίτους με άρτια κατάρτιση και εξειδίκευση στο ευρύτερο αντικείμενο της Υγείας.

 

Σπουδές Υγείας: Τι πρέπει να προσέξει ο μελλοντικός επαγγελματίας

 

Σίγουρα η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά ευνοϊκή για τους αποφοίτους Λυκείου που ενδιαφέρονται σοβαρά να ασχοληθούν με το χώρο της Υγείας. Ωστόσο, για να πετύχουν, είναι σημαντικό να κάνουν σωστές, έξυπνες επιλογές.

 

Η εμβάθυνση που γνωρίζουν οι ειδικότητες του χώρου, η ενσωμάτωση της τεχνολογίας, οι συνδυαστικές ανάγκες τόσο των ασθενών στους φορείς Υγείας όσο και των πελατών στους συναφείς επαγγελματικούς χώρους, δημιουργούν νέες απαιτήσεις. Ο μελλοντικός επαγγελματίας Υγείας καλείται, από τη στιγμή της ολοκλήρωσης των σπουδών του, να διαθέτει κατάρτιση και πρακτική εμπειρία. Να είναι δηλαδή practice-ready, έτοιμος για απασχόληση.

Ένας practice-ready επαγγελματίας Υγείας έχει τη δυνατότητα:

 • να αναλάβει άμεσα τη θέση που θα του προσφερθεί,
 • να εξοικειωθεί γρήγορα με το εργασιακό και τεχνολογικό του περιβάλλον,
 • να ενημερώνεται για την πρόοδο της ειδικότητάς του,
 • να συνεργάζεται αρμονικά με άλλες ειδικότητες. 

 

Με αυτά τα εφόδια ένας σπουδαστής στον τομέα Υγείας μπορεί να συνδυάσει μια ισχυρή εργαλειοθήκη γνώσεων και να βγει στην αγορά εργασίας με αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Για να τα πετύχει όλα αυτά, όμως, χρειάζεται να επενδύσει σε ένα αξιόπιστο και εξειδικευμένο πρόγραμμα σπουδών, που να περιλαμβάνει:

 • Κλινική γνώση
 • Εργαστηριακή εμπειρία
 • Πρακτική άσκηση
 • Αξιολόγηση

 

ΣΒΙΕ: Η πρώτη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας στην Ελλάδα

 

Για ένα τέτοιο αξιόπιστο πρόγραμμα σπουδών σήμερα, η επιλογή είναι μονόδρομος. Η ΣΒΙΕ αποτελεί την πρώτη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας στη χώρα μας, με πάνω από 50 χρόνια παρουσίας, τεχνογνωσίας και εμπειρίας στο χώρο της εκπαίδευσης Υγείας. 

 

Ακολουθώντας ένα εξαιρετικά σύγχρονο και ενημερωμένο πρόγραμμα σπουδών, ο Τομέας Υγείας των ΙΕΚ ΣΒΙΕ περιλαμβάνει 12 ειδικότητες ακριβώς στα πεδία του κλάδου Υγείας που θεωρούνται τα πλέον ανερχόμενα:

 • Νοσηλευτική Χειρουργείου
 • Νοσηλευτική ΜΕΘ
 • Γενική Νοσηλευτική
 • Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου
 • Μικροβιολογία / Ιατρικά Εργαστήρια
 • Βοηθός Φαρμακείου / Τεχνικός Φαρμάκων & Καλλυντικών
 • Ακτινολογία
 • Φυσικοθεραπεία
 • Εργοθεραπεία
 • Διαιτολογία
 • Οπτική Οπτομετρία
 • Οδοντοτεχνική

Για κάθε μία από τις ειδικότητες αυτές, το πρόγραμμα της ΣΒΙΕ προσφέρει δύο συμπληρωματικά πλεονεκτήματα:

 1. την απαραίτητη θεωρητική και επιστημονική γνώση,
 2. την πρακτική, εργαστηριακή άσκηση, σε μοντέρνες εγκαταστάσεις με εξοπλισμό και συσκευές τελευταίας τεχνολογίας,

εξομοιώνοντας έτσι τις πραγματικές συνθήκες εργασίας. Αυτές δηλαδή που θα συναντήσουν οι σπουδαστές σε ένα φορέα ή επιχείρηση.

 

Πιστοποίηση και άμεση απορρόφηση για τους αποφοίτους Υγείας  ΣΒΙΕ

 

Ο στόχος του προγράμματος δεν περιορίζεται στην απόκτηση της απαραίτητης πιστοποίησης (ΕΟΠΠΕΠ) και του αναγνωρισμένου κρατικού διπλώματος. Εμβαθύνει προχωρώντας σε ουσιαστική, υψηλού επιπέδου εκπαίδευση από καταξιωμένους καθηγητές με πολυετή εμπειρία. Ο σπουδαστής της Σχολής Υγείας ΣΒΙΕ γνωρίζει εκ των προτέρων ότι εξελίσσεται σε practice-ready επαγγελματία Υγείας.

Οι απόφοιτοι του Τομέα Υγείας του ΙΕΚ ΣΒΙΕ απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση της ελληνικής αγοράς. Απορροφώνται ταχύτατα, γνωρίζοντας εξαιρετικά υψηλά ποσοστά επαγγελματικής αποκατάστασης, αφού έχουν ολοκληρώσει ένα σύγχρονο και προσεκτικά σχεδιασμένο πρόγραμμα σπουδών που συνδυάζεται με:

 • επιμορφωτικά σεμινάρια στο πλαίσιο αποκλειστικής συνεργασίας με την Ιατρική Σχολή Αθηνών,
 • δικτύωση με νοσοκομεία/φορείς υγείας, πανεπιστήμια, ινστιτούτα και οργανισμούς πιστοποίησης σε Ελλάδα και Ευρώπη.
 • Practice-ready προσανατολισμένο πρόγραμμα σπουδών ώστε η άμεση απορρόφηση από την αγορά εργασίας να είναι εξασφαλισμένη.

 

Με τα πλεονεκτήματα αυτά, το ΙΕΚ ΣΒΙΕ απευθύνεται στους νέους, αυριανούς επαγγελματίες που θα επιλέξουν να απασχοληθούν στον κλάδο Υγείας δείχνοντας αφοσίωση, όρεξη για δουλειά και στοχοθεσία για ένα μέλλον με απεριόριστες ευκαιρίες. 

 

Νέο κέντρο σπουδών και κατάρτισης στην Πάτρα

 

Πέραν του Τομέα Υγείας, όπου είναι πρωτοπόρος, η ΣΒΙΕ έχει διαμορφώσει προγράμματα εκπαίδευσης για πλήθος ειδικοτήτων, όπως η Προπονητική, η Αισθητική, η Πληροφορική και το Μάρκετινγκ, που απαιτούν ποιοτική θεωρητική και πρακτική κατάρτιση. 

Από φέτος, το ΙΕΚ ΣΒΙΕ έχει επεκτείνει τη δυναμική του παρουσία, με το νέο εκπαιδευτικό κέντρο στην Πάτρα. Στο άρτια καταρτισμένο προσωπικό και τις υψηλών προδιαγραφών εγκαταστάσεις του αντανακλάται απόλυτα η υπεροχή, η ιστορία και το κύρος της ΣΒΙΕ. Το εντυπωσιακό κτίριο στην Αγίου Ανδρέου 95 είναι πανέτοιμο να υποδεχθεί σήμερα τους μελλοντικούς επαγγελματίες της Ελλάδας.

 

Ι.Ι.Ε.Κ. ΣΒΙΕ

Αγίου Ανδρέου 95

2610 277.770 – 80 – 90

https://www.sbie.edu.gr/ieksbie-patra/

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα