Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ οι νέοι!- Του Νίκου Γ. Σουγλέρη

Published

on

Ξάφνιασε όλους μας η επιθυμία της νέας γενιάς των 40ντάρηδων να τρέξει να εμβολισθεί όταν άνοιξε η πλατφόρμα!!

Την πρώτη ημέρα δήλωσαν συμμετοχή πάνω από 100 χιλιάδες συμπολίτες μας κάτι που ικανοποίησε πρώτα την κοινωνία και μετά την κυβέρνηση με τους νέους όλων των ηλικιών από 30 έως 45 ετών να ανοίγουν τον δρόμο, δείχνοντας ότι ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος κατά του κορωνοιού!

Για την κυβέρνηση, αυτή η εξέλιξη, είναι θετική αφού μέχρι τώρα 4,5 εκ συμπολίτες έχουν εμβολιασθεί περίπου 3 εκ. και με την πρώτη δόση από αυτούς το 1.8 εκ. έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Εκτιμάται μετά την κατηγορία των νέων ηλικίας 30 έως 34 ετών που άρχισαν να εμβολιάζονται μέχρι τέλος Μαΐου οι εμβολιασμοί θα έχουν φθάσει περίπου τα 6 εκ συμπολίτες μας. Η συγκεκριμένη απελευθέρωση εικάζεται ότι θα αυξήσει ακόμα τα ποσοστά καθώς αυτές οι ηλικίες μέχρι τώρα εμβολιαζόντουσαν με το εμβόλιο της Astra Zeneka και έδειχναν απροθυμία και τώρα έχουν το δικαίωμα να εμβολιαστούν με όλους τους τύπους των εμβολίων!!!

Με αποτέλεσμα στην φάση αυτή η κατάσταση θα αρχίσει να ομαλοποιείται αφού για την κυβέρνηση αποτελεί πρώτη προτεραιότητα με στόχο μέχρι το τέλος του Ιουνίου να έχει εμβολαισθεί το 50% του συνόλου του πληθυσμού των πολιτών για να αρχίσει σιγά σιγά να χτίζεται η ανοσία που χρειάζεται.

Με δεδομένο ότι οι βασικοί τομείς του κυβερνητικού έργου όπως ο τουρισμός και η οικονομία είναι σε άμεση συνάρτηση με το εύρος της ανοσίας, στόχος είναι προοδευτικά μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού να έχουμε το “πρώτο τείχος” ανοσίας για να καταφέρουμε.

Ηδη, συνεχίζεται η επιχείρηση “Γαλάζια Ελευθερία” για τον εμβολιασμό όλων των κατοίκων και των εργαζομένων αλλά και των ηλικιών άνω των 18 ετών στα νησιά μας.

Για την κυβέρνηση το στοίχημα είναι μεγάλο λόγω της τουριστικής σεζόν ενισχύοντας διαρκώς τις δομές, τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα περιφερειακά νοσοκομεία που έχουν φθάσει πάνω από 1.500 εμβολιαστικά κέντρα. Με επιπλέουν προσωπικό αφού καθημερινά εμβολιάζονται περίπου 100 χιλιάδες συμπολίτες μας.

Οι νέοι, λοιπόν, άνοιξαν το δρόμο πολιτισμένα διακριτικά και υπεύθυνα στέλνοντας ένα μεγάλο μήνυμα στους μεγαλύτερους ότι ο μόνος δρόμος και ασφαλής είναι να τρέξουν να εμβολιαστούν. Και αυτό γιατί σε αυτές τις ηλικίες, πάνω από 65 ετών, το ποσοστό είναι χαμηλότερο από άλλες ηλικίες και δεν κινδυνεύουν μόνο αυτοί, αλλά τα παιδιά τους και ο κοινωνικός τους περίγυρος.

Τέλος πρέπει να αναφέρουμε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει καλό βαθμό στην οργάνωση και τη λειτουργία των εμβολιαστικων κέντρων αλλά και στην άψογη και πολιτισμένη συμπεριφορά των εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων στα εμβολιαστικα κέντρα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement