Connect with us

Παναχαϊκή

Ο Αυγενάκης στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη ενημέρωσε τις ομάδες οι οποίες δεν έφεραν αντιρρήσεις και έτσι πάμε για Σούπερ Λιγκ 2 με 36 ομάδες

Published

on

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Οριστικά θα προχωρήσει τελικά το πλάνο της αναδιάρθρωσης της Σούπερ Λιγκ 2 καθώς μετά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Λευτέρη Αυγενάκη και των 31 ομάδων της δεύτερης και τρίτης τη τάξει κατηγορίας, η πλειοψηφία ήταν θετική. Έτσι η νέα Σούπερ Λιγκ 2 θα διεξαχθεί με 36 ομάδες.

Εκείνο που προκάλεσε εντύπωση είναι πως οι ομάδες της Super League 2 έκαναν στροφή 180 μοιρών με ελάχιστες εξαιρέσεις καθώς μόνο Τρίκαλα και Λεβαδειακός εξέφρασαν αντιρρήσεις στο πλάνο του υφυπουργού την ώρα που πρόσφατο Δ.Σ. είχαν αποφασίσει να μην συναινέσουν στην αναδιάρθρωση.
Μόνο ο Γιάννης Κομπότης του Λεβαδειακού αντέδρασε όταν ο Αυγενάκης είπε: «Πήρατε τα χρήματα από το Στοίχημα και τώρα θέλετε να αθετήσετε τη συμφωνία για αναδιάρθρωση…». Όπως του απάντησε: «Τα κριτήρια πρέπει πρώτα να είναι αγωνιστικά και μετά οικονομικά», είπε αναφερόμενος στο Μ.Κ. και υπογράμμισε: «Με τη λογική σας, η ΠΑΕ Λεβαδειακός έχει τη δυνατότητα μέσω του μετοχικού κεφαλαίου να παίξει στη Super League 1». Όταν δε, ο πρόεδρος του ΑΟ Τρίκαλα Ηλίας Αϊβάζογλου έδειξε να έχει διαφορετική άποψη, ο Αυγενάκης του είπε: «Αντιδράς κι εσύ; Γιατί καταγράφω τις απόψεις σας». Τότε ο παράγοντας των κυανέρυθρων απάντησε: «Μια απλή επισήμανση έκανα…».
Με φόντο τις διαβεβαιώσεις Αυγενάκη ότι οι ομάδες της FL θα μοιραστούν άμεσα 1,55 εκατ. ευρώ (77.500 ευρώ κάθε ΠΑΕ) από το Στοίχημα και με συμμάχους πλέον σχεδόν όλη τη Super League 2 η αναδιάρθρωση μπαίνει στην τελική ευθεία με την απορρόφηση της FL με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο να συζητείται την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή όπου θα οριστικοποιηθούν και τα κριτήρια συμμετοχής της κάθε ΠΑΕ.
Στην ενιαία SL2 αναμένεται να πάρουν μέρος οι 12 της SL2, 16 από τη Football League, 4 από τη Γ’ Εθνική και οι Β΄ ομάδες του Big 4 (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός) ενώ θα χωριστεί σε 2 ομίλους.
Το μόνο που απομένει να ξεκαθαρίσει είναι πώς θα γίνει ο διαχωρισμός των ομάδων στους ομίλους και ποια ομάδα θα πάει πού. Για παράδειγμα η ΑΕ Καραϊσκάκης με την Παναχαϊκή να οδεύει για το νότιο όμιλο όπου θα έχει μέσα και όλες τις ομάδες της Κρήτης.
Σημειώνεται ότι θα συσταθεί επιτροπή, η οποία θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Super League Λεωνίδα Μπουτσικάρη για να συζητηθούν λεπτομέρειες όπως η συμμετοχή τους στα πλέι οφ και διαφορές άλλες εκκρεμότητες που προκύπτουν σχετικά με τις ομάδες Β΄ οι οποίες δεν θα μπορούν να υποβιβαστούν αλλά και ούτε να ανέβουν κατηγορία.
Το προγραμματισμένο για χθες Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής οδηγήθηκε σε αναβολή και μετατέθηκε για την προσεχή εβδομάδα.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ
Στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη την Παναχαϊκή εκπροσώπησε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Δημήτρης Γκαβέρας ο οποίος αφού δεν εξέφρασε κάποια αντίρρηση στο πλάνο του Λ. Αυγενάκη κατέθεσε προτάσεις.
Οι προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι είχαν να κάνουν με το ποσό της εγγυητικής επιστολής υποστηρίζοντας πως πρέπει να μειωθεί το ποσό των 100.000 ευρώ και να μειωθεί.
Επίσης ζητήθηκε από την πατρινή ομάδα όπως και άλλες, να μην ανέβει μόνο μια ομάδα στην SL 1 αλλά δύο ομάδες και η 3η να δώσει μπαράζ, κάτι πάντως που δύσκολα θα δεχτούν οι ομάδες της SL 1.

Ροή ειδήσεων

Advertisement