Connect with us

Αθλητισμός

Η Αχαϊκή έμεινε ζωντανή στην υπόθεση παραμονής

Published

on

Η Αχαϊκή στην προτελευταία αγωνιστική σημείωσε μεγάλη και παλικαρίσια ανατροπή στο ντέρμπι παραμονής με τον Διαβολίτσι (2-1) παραμένοντας ζωντανή όμως μόνο με θαύμα θα καταφέρει να παραμείνει στην μεγάλη κατηγορία.

Αύριο στην τελευταία αγωνιστική, η Αχαϊκή βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση από τις ομάδες που κινδυνεύουν και μάχονται για την παραμονή τους.

Αυτό τι σημαίνει; Ότι τα «καναρίνια» αρχικά πρέπει να νικήσουν στην Ζάκυνθο την πρωτοπόρο ομώνυμη ομάδα. Δεύτερον αν δεν κερδίσει πρέπει τουλάχιστον να φέρει τέτοιο αποτέλεσμα ώστε να είναι καλύτερη από το Διαβολίτσι αφού δεν μετράνε τα μεταξύ τους παιχνίδια αλλά αρχικά μετράει η διαφορά τερμάτων και κατά δεύτερο λόγο η καλύτερη επίθεση.

Όπως θα δούμε τη βαθμολογία και εδώ η Αχαϊκή πολύ δύσκολα θα μπορέσει να είναι καλύτερη και στην διαφορά τερμάτων αφού έχει 8-9 (-1) όπως και το Διαβολίτσι 13-14 (-1) αλλά διαθέτει την καλύτερη επίθεση με 13 τέρματα που σίγουρα δεν μπορεί να φτάσει η Αχαϊκή.

Βέβαια υπάρχουν και άλλα σενάρια όπως να χάσει ο ΠΑΟ Βάρδας στη Ναύπακτο αλλά και ο Εθνικός Σκουλικάδου στο Ληξούρι πάντα με το να κερδίσει η Αχαϊκή την Ζάκυνθο. Και οι δύο τους όμως με μια ισοπαλία απέναντι στους αδιάφορους αντιπάλους τους έχουν παραμείνει στην κατηγορία.

Όπως καταλαβαίνουμε λοιπόν στην πιο δυσμενή θέση βρίσκεται η Αχαϊκή.

  

ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ Ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ

Ο Διαγόρας από την άλλη γράφει τη δικιά του ιστορία στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής όπου αυτή την στιγμή βρίσκεται στη 2η θέση με 22 βαθμούς έχοντας όμως και την μικρή ελπίδα να τερματίσει ακόμα και πρώτος στον βαθμολογικό πίνακα εφόσον η Ζάκυνθος ηττηθεί από την Αχαϊκή και κερδίσει το Διαβολίτσι με τρία γκολ διαφορά.

Τέλος στο τοπικό πρωτάθλημα επιστρέφουν η Θύελλα Πατρών όπως και το Τσιλιβί και ο Παλληξουριακός.

 

Ο «Χρυσός» σκόρερ

Το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής οδεύει προς το τέλος τους αφού έχει απομείνει μόλις μια αγωνιστική για να πέσει η αυλαία.

Την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ έχει ο Αχαιός επιθετικός του Αίαντα Γαστούνης Ηλίας Κουλούρης.

Ο έμπειρος στράικερ βρίσκεται στην πρώτη θέση έχοντας σημειώσει 11 γκολ και όπως φαίνεται πολύ δύσκολα θα τον περάσει ο δεύτερος Στέλιος Νάκας του Ναυπακτιακού Αστέρα.

Αυτό σημαίνει ότι ο Ηλίας Κουλούρης θα πάρει τον άτυπο μεν αλλά πολύ σημαντικό τίτλο του «χρυσού» σκόρερ στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.

Αναλυτικά οι σκόρερ έχουν ως εξής:

11 τέρματα: Κουλούρης (Αίας Γαστούνης).

8 τέρματα: Νάκα (Ναυπακτιακός Αστέρας).

5 τέρματα: Γκάτσης (Nαυπακτιακός Αστέρας), Κούνια (Ζάκυνθος), Νικολακόπουλος (Εθνικός Σκουλικάδου).

4 τέρματα: Βλασόπουλος (Διαγόρας), Αθανασόπουλος (Διαβολίτσι), Λαθύρης (ΠΑΟ Βάρδας), Δ. Αλεξανδρής (Διαγόρας Βραχνεΐκων), Αγουρίδης (Θύελλα Πατρών), Μουλιάτος (Διαβολίτσι).

3 τέρματα: Σουρμπής (Ζάκυνθος), Ανδρεόπουλος (Αχαϊκή), Σταυρόπουλος (Ναυπακτιακός Αστέρας), Δαδάκος (Εθνικός Σκουλικάδου), Βλαχόπουλος (Αίας Γαστούνης).

2 τέρματα: Χριστόπουλος (Παναιγιάλειος), Ζώντος (Ζάκυνθος), Μπράτι (Παλληξουριακός), Κάμερον (Ζάκυνθος), Μεταξάς (Εθνικός Σκουλικάδου), Τσουλάκος (Διαβολίτσι), Πάγια (Διαβολίτσι), Βατσής (Αίας Γαστούνης), Σπυρόπουλος (Παναιγιάλειος), Μπούνας (Παναιγιάλειος), Κάρδαρης (Ζάκυνθος), Χαραλαμπόπουλος (Πάμισος), Μπακατσέλος (Παναιγιάλειος), Ντόμας (Διαγόρας Βραχνεΐκων).

 

 

Ο Μπαΐλης στην Ζάκυνθο

Ανακοινώθηκαν από την ΚΕΔ/ΕΠΟ οι διαιτητές που θα διευθύνουν τις αυριανές αναμετρήσεις της τελευταίας αγωνιστικής του 9ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

 

 ΑΟ Διαβολιτσίου-Διαγόρας Βραχνεΐκων

Διαιτητής: Κόκκορης (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Κύριος, Τσούκας (Αρκαδίας)

 

Ναυπακτιακός Αστέρας-ΠΑΟ Βάρδας

Διαιτητής: Νίκου (Άρτας)

Βοηθοί: Μάνος, Νούσιας (Άρτας)

 

ΑΠΣ Ζάκυνθος-Αχαΐκή

Διαιτητής: Μπαΐλης (Πρέβεζας-Λευκάδας)

Βοηθοί: Φραγκούλης, Νάστος (Πρεβέζας-Λευκάδας)

 

Θύελλα Πατρών-ΑΟ Τσιλιβή

Διαιτητής: Καζανάς (Αιτ/νίας)

Βοηθοί: Βασιλόπουλος, Μπάκας (Αιτ/νίας)

 

Αίας Γαστούνης-Πάμισος Μεσσήνης

Διαιτητής: Παπαγεωργόπουλος (Αργολίδας)

Βοηθοί: Μπουρτζοβίτης, Τριαντάφυλλος (Κορινθίας)

 

Εθνικός Σκουλικάδου-Παλληξουριακός

Διαιτητής: Φωκάς (Αχαΐας)

Βοηθοί: Αβραμοπούλου, Σταθοπούλου (Αχαΐας)

Ρεπό: Παναιγιάλειος

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement