Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Χώροι δροσιάς-Κλιματιζόμενες αίθουσες για τους δημότες, αλλά και τους αστέγους άνοιξε ο Δήμος Πατρέων

Published

on

Λόγω των μετεωρολογικών προβλέψεων για επικράτηση, τις επόμενες ημέρες έως και την Κυριακή, υψηλών θερμοκρασιών και για να αποφευχθεί η έκθεση των πολιτών σε κίνδυνο από τον καύσωνα, ο Δήμος Πατρέων και ο Κοινωνικός του Οργανισμός θα λειτουργήσουν κλιματιζόμενο χώρο για την παραμονή δημοτών κατά την διάρκεια της ημέρας από 09:00 έως 20:00.

Ο χώρος αυτός είναι το κτίριο του Α’ ΚΑΠΗ (Βοσπόρου 7- Προσφυγικά), που θα λειτουργήσει από σήμερα έως και την Κυριακή 27 Ιουνίου.
Οι δημότες, που θα προσέλθουν, είναι υποχρεωμένοι να τηρούν όλα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τη διασπορά του covid -19, όπως αυτά προβλέπονται από τα σχετικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα παρακάτω τηλέφωνα κατά τις ώρες 9:00 – 20:00: 2610311060, 2610314081.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ

Εξ άλλου, από τον Δήμο ανακοινώθηκε η λειτουργία κλιματιζόμενου χώρου και για την παραμονή των αστέγων κατά την διάρκεια της ημέρας, από 10:00 έως 20:00, ενώ όσοι επιθυμούν θα μπορούν να διαμείνουν και κατά την διάρκεια της νύχτας.

Ο χώρος, που βρίσκεται στο κτίριο των Δομών Αστέγων – Μπουκαούρη 100 και
Γούναρη (πίσω από το Σούπερ Μάρκετ), λειτουργεί από χθες και θα είναι ανοικτός έως και την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραμείνουν στον χώρο κατά τις παραπάνω ώρες
και ημέρες έχοντας μαζί τους τουλάχιστον ένα έγγραφο ταυτοπροσωπίας
(ταυτότητα, διαβατήριο, κάρτα διαμονής κλπ).

Όλοι οι φιλοξενούμενοι είναι υποχρεωμένοι να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας
και πρόληψης της διασποράς του covid -19 όπως αυτά προβλέπονται από την δομή
σύμφωνα με τα σχετικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥΥ.

Η διαμονή στον χώρο παρέχει και τις δυνατότητες για μπάνιο και σίτιση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα παρακάτω
τηλέφωνα κατά τις ώρες 8:00 – 20:00: 2610 342995, 2614 400309.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Πάντως, λόγω των αναμενόμενων υψηλών θερμοκρασιών το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πατρέων εφιστά την προσοχή στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά κατά τις ημέρες αυτές, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία κλπ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, συνιστάται στους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και να παραμένουν σε σκιερά και δροσερά μέρη, να καταναλώνονται άφθονα νερά και χυμοί και να αποφεύγουν πολύωρα ταξίδια.
Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Ροή ειδήσεων

Advertisement