Connect with us

Μπάσκετ

O Προμηθέας «φλερτ» τον Λιθουανό προπονητή Κ. MAKSVYTIS που ήρθε στη Πάτρα

Published

on

Έτοιμη να βρει τον αντικαταστάτη του Μάκη Γιατρά, είναι  η διοίκηση του Προμηθέα η οποία εξετάζει περιπτωσεις από την ξένη αγορά και είναι σε συζητήσεις  με τον 44χρονο Λιθουανό Καζις Μακσαβιτς ο οποίος ήταν χθες στην Πάτρα και τα είπε με τους ανθρώπους της ΚΑΕ, στο Καστελακαμπο όπου παράλληλα είδε και από κοντά τις εγκαταστάσεις του γηπέδου.

Ο Μακσαβιτς είναι άνθρωπος που έχει εργαστεί με επιτυχία στην Λιθουανία αλλά και στις μικρές εθνικές ομάδες της χώρας του όπου έχει πολλές διακρίσεις και μετάλλια σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Συγκεκριμένα ως προπονητής της U16, U18, U19 και U20 έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση της 1ης θέσης και του χρυσού μεταλλίου σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, δείγμα της πολύ καλής δουλειά που κάνει στους νεαρούς αθλητές.
Ο Μακσαβιτς ξεκίνησε τη καριέρα του από την Λιθουανία όταν τη σεζόν 10-11 ανέλαβε την Ασιτς Καουνας, τη σεζόν 11-12 κοουτσάρισε την Σακαλια Βιλνιους και από τη σεζόν 12-13 ως τη σεζόν 15-16 ήταν στο «τιμόνι» της Νεπτουνας Κλαιπεντια η οποία είχε αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα (τη σεζόν 14-15) αλλά και στο eurocup (τη σεζόν 15-16). Μετά από ένα διάλειμμα τη σεζόν 16-17 που ήταν προπονητής της Λιθουανικής Λιετκαμνπις με την οποία έφτασε μέχρι τους τελικούς – ηττήθηκε από την Ζαλγκιρις Καουνας-, επέστρεψε στην Κλαιπεντα όπου έμεινε μέχρι τη σεζόν 18-19.
Τον Ιούνιο του 2019 ανέλαβε προπονητής στην Ρωσική Πάρμα με την οποία έμεινε μέχρι πρόσφατα και επίσης είχε καλά αποτελέσματα.
Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΦΑΛΟΣ
Μάλιστα ο Μακσβιτς έχει έρθει ξανά στην Πάτρα και έχει πάρει μια γεύση από τον Προμηθέα και το Δ. Τόφαλος όταν στις 30 Ιανουαρίου του 2019 είχε βρεθεί ως τεχνικός της Νεπτουνας στην Αχαϊκή πρωτεύουσα στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του Basketball Champions League.
Τότε μάλιστα είχε oοδηγήσει την Νεπτουνας σε σπουδαία νίκη μέσα στην Πάτρα με 82-69 τον Προμηθέα και λίγο έλειψε να στοίχισε την αποκλεισμό του από την επόμενη φάση.

Π.Κ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement