Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μοιραίο μπάνιο για δύο- Υγρές τραγωδίες χθες το πρωί σε Μονοδένδρι και Λακκόπετρα

Published

on

 

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Σε τραγωδία κατέληξε το πρωινό μπάνιο για δύο ηλικιωμένους χθες στην Αχαΐα. Οι δύο άνδρες έμελλε να αφήσουν την τελευταία τους πνοή στην θάλασσα, γεγονός που σόκαρε τους λουόμενους και την τοπική κοινωνία.

Πρόκειται για έναν 70χρονο, ο οποίος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θαλάσσια περιοχή του Μονοδενδρίου και για έναν 75χρονο στην Λακκόπετρα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 70χρονος κολυμπούσε στη θάλασσα όταν ξαφνικά έχασε τις αισθήσεις του. Τον εντόπισαν άλλοι λουόμενοι τον ανέσυραν στην ακτή, ενώ παράλληλα ειδοποίνσαν το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Οι διασώστες προχώρησαν άμεσα σε ανάνηψη ωστόσο – δυστυχώς- ήταν πλέον αργά…

Λίγη ώρα νωρίτερα, στο ΕΚΑΒ της Πάτρας σήμανε νέος συναγερμός για λουόμενο που ανασύρθηκε από τη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις του από την παραλία της Λακκόπετρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 75χρονος άνδρας είχε μεταβεί με τη σύζυγό του στην θάλασσα. Ξαφνικά και την ώρα που βρισκόταν μέσα στο νερό δεν αισθάνθηκε καλά και την ώρα που έβγαινε από τη θάλασσα έχασε τις αισθήσεις του.

Αμέσως, ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ και οι διασώστες του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες, κατέβαλαν προσπάθειες για ανάνηψη αλλά δυστυχώς ο 75χρονος δεν τα κατάφερε.

Για τα δύο περιστατικά ενημερώθηκε άμεσα το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Πάτρας, κλιμάκιο του οποίου έσπευσε στα εν λόγω σημεία διενεργώντας προανάκριση για τα ακριβή αίτια των θλιβερών αυτών συμβάντων.

ΠΕΝΤΕ ΠΝΙΓΜΟΙ ΣΕ ΛΙΓΑ 24ΩΡΑ ΣΕ ΑΧΑΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Οι δύο πνιγμοί που καταγράφηκαν μέσα σε λίγες ώρες στην Αχαΐα χθες το πρωί, έρχονται να προστεθούν στους άλλους τρεις πνιγμούς που σημειώθηκαν λίγα 24ωρα πριν στην γειτονική Κορινθία. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμενικού Σώματος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της το μεσημέρι της Πέμπτης (24.06.2021) μια 71χρονη στην θάλασσα στο Ξυλόκαστρο. Η άτυχη ηλικιωμένη μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ξυλόκαστρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Επίσης πνίγηκε και 65χρονος σε παραλία των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ την ίδια τύχη είχε και ένας άνδρας στον Κάβο Ισθμίας, στην παραλία του King Saron.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement