Connect with us

Παναχαϊκή

Τεσσερις παλαίμαχοι της Παναχαϊκής αποχαιρετούν μέσω της «Γ» τον Πέτρο Λεβεντάκο

Published

on

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Θλίψη, στενοχώρια αλλά και η απόδειξη πως σιγά-σιγά φεύγουν όλοι οι μεγάλοι παίκτες της “χρυσής” Παναχαϊκής, εκείνης που έκανε μικρούς και μεγάλους να χαζεύουν όταν έκανε τα …μαγικά της μέσα στο χορτάρι τη δεκαετία του 1970 κατά την οποία έγραψε ιστορία αφού ήταν η πρώτη επαρχιακή ομάδα που βγήκε στην Ευρώπη.

Ένας από αυτούς ήταν και ο Πέτρος Λεβεντάκος ο οποίος έδωσε πολλά όχι μόνο στην Παναχαϊκή αλλά και στο ποδόσφαιρο της Αχαΐας αφού μετά την πλούσια καριέρα του, παράμεινε στον χώρο και προσέφερε τις γνώσεις τους ως προπονητής σε πολλές ομάδες.

Η «Γ» μίλησε χθες με ορισμένους παλαίμαχους αλλά και ανθρώπους που είναι μέρος της ιστορικής Παναχαϊκής και τους ζήτησε ένα σχόλιο…
Δ. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ»
Ο πρόεδρος του συλλόγου παλαίμαχων της Παναχαϊκής Δ. Αργυρόπουλος, τόνισε: «Γνώριζα τον Πέτρο πολύ καλά, ήταν γνωστής του ποδοσφαίρου, τον είχα προπονητή και ξεχώριζε από τους υπόλοιπους. Ήταν τιμή μου που συνεργάστηκα μαζί του. Η απώλειά του είναι μεγάλη όχι μόνο για το αχαϊκό ποδόσφαιρο αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα».
Γ. ΣΠΥΡΟΥΛΙΑΣ: «Ο ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΟΣ ΧΑΦ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ»
Το παλιό μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ, πρώην παράγοντας της Παναχαϊκής και επί σειρά ετών μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΣΑ, Γιώργος Σπυρούλιας, σημείωσε: «Χωρίς υπερβολή ο Πέτρος ήταν ο πληρέστερος χαφ που έχει περάσει στην Αχαΐα και από τους καλύτερους στην Ελλάδα. Στεναχωρήθηκα πολύ, έχουμε μεγαλώσει μαζί, ήμασταν γείτονες και μαζί για πολλά χρόνια στην Παναχαϊκή. Η απώλεια του Λεβεντάκου είναι πολύ μεγάλη όχι μόνο για την Αχαΐα αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο».
Δ. ΚΥΖΑΣ: «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ»
Ο Δημήτρης Κύζας πρώην πρόεδρος του συλλόγου παλαίμαχων και άνθρωπος που τον είχε αντιμετωπίσει ως αντίπαλος, υποστήριξε: «Έφυγε ένας πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής που ήταν από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχει βγάλει πότε όχι μόνο η Αχαΐα αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να πούμε πολλά για να αποτυπώσουμε την αξία του Πέτρου. Καλό ταξίδι και συλλυπητήρια στην οικογένειά του».
Μ. ΣΠΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: “ΗΤΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ, ΕΚΑΝΕ ΠΛΑΚΕΣ”
Ο Μίμης Σπεντζόπουλος ήταν για πολλά χρόνια συμπαίκτης του Πέτρου και έχει να θυμάται πολλά από τον εκλιπόντα…
«Κρίμα, έφυγε ένας τεράστιος ποδοσφαιριστής ο οποίος είχε μεγάλο ταλέντο και δεν μπορούσες να τον αντιμετωπίσεις» ήταν το σχόλιο του Μ. Σπεντζόπουλου και πρόσθεσε: «Το κενό που αφήνει είναι πολύ μεγάλο, ήταν ένας παίκτης-στολίδι για την Παναχαϊκή και θα μας λείψει πολύ. Εκτός από το ποδόσφαιρο μιλάμε για γνήσιο καλαμπουρτζή με πολλές πλάκες σε όλες τις αποστολές».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement