Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επαναλειτουργία του κοινοτικού ιατρείου Ρίου

Published

on

Το αίτημα των κατοίκων του Ρίου για επαναλειτουργία του κοινοτικού ιατρείου φέρνουν στη Βουλή οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης, Απόστολος Αβδελάς και Κώστας Χήτας.

Σε ερώτησή τους, προς τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, αναφέρουν ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για την επαναλειτουργία του, αφού το μεγαλύτερο ποσοστό των ηλικιωμένων δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί υπό τις τρέχουσες συνθήκες.

Το πρόβλημα υφίσταται από το 2014, όταν αποφασίστηκε στο πλαίσιο της μείωσης των εξόδων, να μετακομίσει το ιατρείο σε έναν χώρο που ανήκε στην δημοτική περιουσία, προκειμένου να γλιτώσει το ενοίκιο.

Η ως άνω κίνηση είχε ως αποτέλεσμα το κοινοτικό ιατρείο να μετακομίσει στη διπλανή συνοικία του Ακταίου. Από τότε μέχρι σήμερα, το κοινοτικό ιατρείο λειτουργεί εκεί και δέχεται επισκέπτες μια φορά την εβδομάδα από το Ρίο, αφού τις υπόλοιπες μέρες εξυπηρετεί τους κατοίκους των υπολοίπων κοινοτήτων της εκεί Δημοτικής Ενότητας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους κατοίκους του Ρίου, οι ηλικιωμένοι της κοινότητας δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, όταν το ιατρείο βρίσκεται στο Ακταίο.

Οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν μεταφορικό μέσο, αναγκάζονται να παίρνουν είτε το λεωφορείο, είτε το τρένο και σε τελική ανάλυση, όταν βλέπουν ότι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, καταφεύγουν στη λύση της προσφυγής σε ιδιωτικό κατά περίπτωση ιατρείο, πληρώνοντας από την τσέπη τους, προκειμένου να είναι ιατρικά καλυμμένοι. Επιπρόσθετα, τονίζουν την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός αυτόνομου και ανεξάρτητου ιατρείου στο Ρίο, που να δέχεται επισκέψεις, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, ικανού να αντεπεξέρχεται στις ανάγκες των 8.000 κατοίκων του.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement