Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δύο πνιγμοί σ’ ένα 24ωρο

Ασφαλές κολύμπι με… ωράριο αφού οι ναυαγοσώστες επιτηρούν τις παραλίες 10 το πρωί με 6 το απόγευμα

Published

on

 

 

 

 

Τέσσερα θύματα πνιγμών μετρά σε λιγότερο από έναν μήνα η Αχαΐα με τα δύο τελευταία να αφήνουν την τελευταία τους πνοή στη θάλασσα το τελευταίο 24ωρο! Και στις τέσσερις περιπτώσεις επρόκειτο για ηλικιωμένα άτομα, για τα οποία η απόλαυση της θάλασσας αποδείχτηκε μοιραία.

Μετά την 78χρονη που ανασύρθηκε νεκρή από την Πλαζ το πρωί της Δευτέρας, την Τρίτη έμελλε να πνιγεί ακόμη μία 82χρονη στην περιοχή της παραλίας Διακοπτού. Η γυναίκα διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στη Νοσηλευτική Μονάδα Αιγίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Δυστυχώς, αποδεικνύεται πως οι ηλικιωμένοι δεν είναι ασφαλείς όταν πηγαίνουν για μπάνιο, ενώ προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι βάσει του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος το ωράριο των ναυαγοσωστών περιορίζεται αποκλειστικά στις ώρες 10 το πρωί με 6 το απόγευμα. Και μάλιστα, όταν είναι γνωστό πως οι ηλικιωμένοι προτιμούν για το μπάνιο τους τις πρώτες πρωινές ώρες ή τις απογευματινές,  αποφεύγοντας τον πολύ ήλιο και ζέστη. Γι’  αυτό ο Δήμος Πατρέων, αποφάσισε ειδικά για την παραλία της Πλαζ και μόνο για τα Σαββατοκύριακα να επεκτείνει το ωράριο παρουσίας των ναυαγοσωστών από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

ΔΕΚΑ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Ο Δήμος Πατρέων, υπενθυμίζει στους λουόμενους, ότι από την 1η Ιουλίου οι ναυαγοσώστες βρίσκονται στις θέσεις τους σε όλες τις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου Πατρέων -όπως αυτές προσδιορίστηκαν από την αρμόδια επιτροπή- και θα παραμείνουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα βρίσκονται στις εξής παραλίες:

-2 ναυαγοσωστικά βάθρα στην πλαζ της Αγυιάς

-2 στα Βραχνέικα

-1 στις Δάφνες

-1 στον Καστελλόκαμπο

-1 στο Ακταίο

-1 στο Ρίο

-1 στον Άγιο Βασίλειο

-1 στον Ψαθόπυργο.

Η ναυαγοσωστική κάλυψη βάσει του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, γίνεται με το εξής ωράριο: Από τις 10 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα. Τα Σαββατοκύριακα, ΜΟΝΟ για την πλαζ, διευρύνεται από τις 8 το πρωί, μέχρι τις 8 το βράδυ, έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Ο Δήμος έχει κάνει επίσης οριοθέτηση, έχει τοποθετήσει πινακίδες με οδηγίες ασφαλούς κολύμβησης για τους λουόμενους και τους παρακαλεί, αφενός να ακολουθούν τους κανόνες ασφαλείας και τις οδηγίες των ναυαγοσωστών ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις και αφετέρου να προτιμούν να κολυμπούν, τις ώρες κατά τις οποίες οι ναυαγοσώστες, βρίσκονται στην θέση τους.

Ροή ειδήσεων

Advertisement