Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Γυναίκα

Συμβουλές ομορφιάς για λείο δέρμα  

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Είναι εκπληκτικό τι μπορούν να κάνουν στο δέρμα μερικά απλά συστατικά που υπάρχουν στην κουζίνα και γενικότερα στο σπίτι, όπως καστανή ζάχαρη, λάδι και αιθέρια έλαια. Δείτε μερικές συνταγές απολέπισης για λαμπερό δέρμα. Πάντα να εφαρμόζετε με προσοχή, χωρίς να τραυματίζετε το δέρμα σας και σε περίπτωση ερεθισμού, συμβουλευτείτε ένα ειδικό. Επίσης πάντα να δοκιμάζετε τις συνταγές σε μία μικρή περιοχή στο σώμα σας, για να ελέγχετε για τυχόν αλλεργίες.

Καστανή Ζάχαρη

Γεμίστε ένα μπολ με ένα φλιτζάνι καστανή ζάχαρη και προσθέστε 3/4 φλιτζάνι λάδι καρύδας και 3/4 φλιτζάνι μέλι. Για να ενισχύσετε το άρωμα, προσθέστε 2 σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο. Κρατήστε το για 10 λεπτά περίπου (όχι περισσότερο) στο δέρμα σας και ξεπλύνετε μετά.

Γάλα Αμυγδάλου

Θα χρειαστείτε 1/2 φλιτζάνι άργιλο, 1/2 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου και 2 κουταλιές της σούπας πλήρες γάλα σε σκόνη. Προσθέστε απλά λίγες σταγόνες χλιαρό νερό πριν την εφαρμογή σε απαλές κινήσεις, για να αποκτήσει την ιδανική σύσταση. Αυτός ο τύπος απολέπισης ταιριάζει καλύτερα στο λιπαρό δέρμα.

Κακάο και καφές

Πάρτε ένα κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο καφέ, ένα άλλο κουταλάκι του γλυκού σκόνη σοκολάτας και δύο σταγόνες ελαίου γερανίου σε μικρό μπολ. Εφαρμόστε το σε καθαρό και ξηρό δέρμα, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Μπορείτε να το αφήσετε εκεί για 10 λεπτά και να ξεπλύνετε αργότερα με χλιαρό νερό.

Αλόη

Συνδυάστε δύο κουταλιές της σούπας τζελ αλόης με την ίδια ποσότητα λευκής ζάχαρης. Ανακατέψτε μέχρι να αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη και απλώστε στο πρόσωπο ή σώμα σε απαλές κινήσεις και μετά ξεπλύνετε.

 

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement