Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πολιτισμός

«Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός»-Απόψε η θεατρική κωμωδία στον υπαίθριο χώρο του Royal 

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην Πάτρα και συγκεκριμένα στον υπαίθριο χώρο του Royal κάνει απόψε στις 21.15 «στάση» η θεατρική κωμωδία «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός».

Την διασκευή και σκηνοθεσία υπογράφει ο Χάρης Ρώμας ο οποίος επίσης ενσαρκώνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του «Κλέαρχου». Συμπρωταγωνιστούν ο Γιώργος Γαλίτης, η Ευτυχία Φαναριώτη και η Τάνια Τρύπη. Δίπλα τους το κοινό θα απολαύσει και τους Βαγγέλη Δουκουτσέλη, Εύη Κολιούλη, Αντώνη Καλομοιράκη, Μαρία Κοκολάκη.

Μια ξεκαρδιστική κωμωδία που θα μείνει αξέχαστη, όπως και η θρυλική κινηματογραφική ταινία σε σκηνοθεσία Νίκου Τσιφόρου και σενάριο του ιδίου και του Πολύβιου Βασιλειάδη. Το 1961 που παρουσιάστηκε η ταινία (από το ομώνυμο θεατρικό έργο) τους πρωταγωνιστικούς ρόλους είχαν ενσαρκώσει τα ιερά τέρατα του
ελληνικού σελιλόιντ Βασίλης Αυλωνίτης, Γεωργία Βασιλειάδου και Νίκος Ρίζος.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Ο Κλέαρχος Ζουγκαλάς (Χάρης Ρώμας) ευκατάστατος μεσήλικας ιδιοκτήτης ιχθυοπωλείου απατά συχνά την κακότροπη γυναίκα του Μαρίνα (Ευτυχία Φαναριώτη), τις υποψίες της οποίας φροντίζει να κατευνάζει ενοχοποιώντας τον ταλαίπωρο γαμπρό του Μάχο (Γιώργος Γαλίτης), τον οποίο η Μαρίνα αντιπαθεί με πάθος, υποβιβάζει και περιφρονεί. Όταν η ζωηρή και γοητευτική ζωντοχήρα γειτόνισσα Λόλα (Τάνια Τρύπη) παροτρύνει τον Κλέαρχο να της κάνει παρέα στις διακοπές της στο Λουτράκι, εκείνος προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να τη συνοδεύσει, χωρίς όμως να τον υποψιαστεί για κανένα λόγο η καχύποπτη σύζυγός του Μαρίνα.
Έτσι, όταν συνειδητοποιεί πως ο γαμπρός του αντιμετωπίζει κάποιο ορθοπαιδικό πρόβλημα, τον πείθει να συμβουλευτεί γιατρό, ο οποίος θα του συστήσει ιαματικά μπάνια στο Λουτράκι. Κατόπιν, πείθει τη γυναίκα του πως ο Μάχος θα πάει στα Λουτράκι με πρόφαση τα ιαματικά μπάνια, αλλά στην πραγματικότητα θα πάει διακοπές με κάποια ερωμένη του και προτείνει να πάει και ο ίδιος εκεί για να παρακολουθεί δήθεν τον ατακτούλη γαμπρό τους.
Στο Λουτράκι ωστόσο, ο Μάχος κάνει όντως παρέα με μια γυναίκα που γνώρισε εκεί όμως, αλλά παράλληλα συναντά τυχαία τον Κλέαρχο με την ωραία γειτόνισσα και αφού ξεσκεπάζονται μεταξύ τους, αποφασίζουν να διασκεδάσουν με την Λόλα και την φιλενάδα του Μάχου, Ελληνίδα του εξωτερικού, Ντέμπυ (Μαρία Κοκολάκη).
Στο μεταξύ, ένας δικηγόρος αναζητά τον Μάχο στην Αθήνα, πηγαίνει στο σπίτι του αλλά δεν λέει στη Μαρίνα τι ακριβώς θέλει. Εκείνη μπαίνει σε υποψίες για πιθανές παρανομίες του Μάχου και αποφασίζει να πάει με την ανιψιά της και γυναίκα του Μάχου, Πουλχερία (Εύη Κολιούλη) στο Λουτράκι όπου ανακαλύπτει τις γυναικοδουλειές του γαμπρού της. Εκεί αποκαλύπτεται πως ο Ντίμης (Βαγγέλης Δουκουτσέλης) είναι ήδη εραστής (και μελλοντικός σύζυγος) της γειτόνισσας Λόλας που πήγε στο Λουτράκι για να τον κάνει να ζηλέψει. Ανάμεσα τους ο απερίγραπτος σερβιτόρος Λάζαρος (Αντώνης Καλομοιράκης) που περιπλέκει ακόμα περισσότερο τις μεταξύ τους καταστάσεις.
Το τι γίνεται μετά τις ανακαλύψεις/αποκαλύψεις, το πώς ο Κλέαρχος θα προσπαθήσει να την βγάλει λάδι και το πώς ο καημένος ο Μάχος επιτέλους θα κερδίσει την εύνοια της στρίγγλας πεθεράς του, θα το ανακαλύψετε επί σκηνής…
Στo πρωτότυπο τραγούδι της παράστασης, το οποίο εμπνεύσθηκαν από το μουσικό ρεύμα της δεκαετίας του ’60 οι δημιουργοί, Χρήστος Παπαδόπουλος σύνθεση και Χάρης Ρώμας στίχοι, συμμετέχουν όλοι οι ηθοποιοί του θιάσου.
ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σενάριο: Νίκος Τσιφόρος-Πολύβιος Βασιλειάδης.
Διασκευή: Χάρης Ρώμας.
Σκηνοθεσία: Χάρης Ρώμας.
Πρωταγωνιστούν: Χάρης Ρώμας, Γιώργος Γαλίτης, Ευτυχία Φαναριώτη και η Τάνια Τρύπη, καθώς και οι Βαγγέλης Δουκουτσέλης, Εύη Κολιούλη, Αντώνης Καλομοιράκης και Μαρία Κοκολάκη.
Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος.
Σκηνικά-Κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά.
Μουσική σύνθεση: Χρήστος Παπαδόπουλος.
Χορογραφίες: Θοδωρής Πανάς.
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Φρίγγας.
Φωτογράφος: Πάνος Γιαννακόπουλος.
Γραφιστική επιμέλεια: Σύλβια Κάπρου.
Μακιγιάζ: Λένα Καραμανλή.
Ώρα έναρξης παράστασης: 21:15. Ώρα προσέλευσης: Η ιδανική ώρα προσέλευσης είναι περίπου μισή ώρα πριν από την έναρξη της παράστασης.
Διάρκεια παράστασης: 1:50 λεπτά.
Γενική είσοδος: 15€.
Ειδικές τιμές για ανέργους, συνταξιούχους, φοιτητές, ΑΜΕΑ: 12€
Προπώληση: https://www.ticketplus.gr/event?id=165
Τιμή εισιτηρίου προπώλησης: 12€.

ΜΕ ΦΩΤΟ DOC//26-7-21//BASKANTHRA


Ροή ειδήσεων

Advertisement