Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πολιτισμός

Μουσική και χοροί-Ξεκίνησαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις σε Υψηλά Αλώνια και Νότιο Πάρκο στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε χορευτικούς ρυθμούς κινήθηκε η πρωτεύουσα της Αχαΐας για τρεις ημέρες, με το χώρο του Νότιου Πάρκου να φιλοξενεί για λογαριασμό του Χορευτικού Ανταμώματος που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ, χορευτικά τμήματα και συλλόγους από την ευρύτερη περιοχή.

Το χορευτικό αντάμωμα ολοκληρώθηκε χθες με τη συμμετοχή σχημάτων από την Δαφνούλα (Κεφαλονιά), Σκιαδά (Αιγαίο), Μεσολόγγι (Μεσολογγίτικα), Αλισσό (Ποντιακά), Μέγαρα , Λιμνωχώρι (Έβρο) τους Μωραϊτες (Πελοπόννησο), τον Παμμικρασιατικό (Μικρά Ασία) και το Φάρο Ποντίων (Ποντιακά), ενώ το «κλείσιμο» έκανε το μουσικό σχήμα ΑΡΤΥΜΑ με συναυλία.
ΣΤΑ ΥΨΗΛΑ ΑΛΩΝΙΑ

Εξ άλλου, τα Ψηλαλώνια της Πάτρας έγιναν από το βράδυ της Παρασκευής σημείο αναφοράς της ελληνικής χορωδιακής πραγματικότητας, προσφέροντας μιας άλλης διάστασης παραστάσεις και εμπειρίες, μέσα από την προβολή της μουσικής των φωνητικών συνόλων. Στο ξεκίνημα του Μουσικού Ανταμώματος , δεκάδες φίλοι της χορορωδιακής μουσικής , απόλαυσαν φωνητικά σύνολα, σε μοναδικές ερμηνείες, τα οποία «γέμισαν» την πόλη με ξεχωριστά ακούσματα.
Σε μία από τις πιο γνωστές πλατείες της Πάτρας ξύπνησαν θύμισες και οι άνθρωποι – έστω και εν με΄σω περιορισμών – ήρθαν μουσικά και ψυχικά πιο κοντά, απολαμβάνοντας ξεχωριστά ακούσματα.
Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη στο σύντομο χαιρετισμό της ανέφερε, ότι «η συγκεκριμένη δράση ήρθε για να μείνει, καθώς ο Πολιτιστικός Οργανισμός έχει ήδη προγραμματίσει την θεσμοθέτησή της, τονίζοντας παράλληλα πως η υλοποίηση του φετινού τριημέρου έγινε χάρη στην προσπάθεια του Οργανισμού καθώς αρχικά αυτή ήταν ενταγμένη σε πανελλαδική ενότητα για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του ’21, αλλά απεντάχθηκε λόγω των μέτρων».
Το Μουσικό αντάμωμα στα Ψηλαλώνια ολοκληρώνεται σήμερα.


Ροή ειδήσεων

Advertisement