Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Διάβρωση, αποχέτευση και ελλείψεις- Αντιπροσωπεία του σπιράλ στα Τσουκαλαίικα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Στα Τσουκαλαίικα βρέθηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας μια πολυπρόσωπη αντιπροσωπεία του σπιράλ, προκειμένου να συναντηθεί με το τοπικό συμβούλιο και δημότες της περιοχής, στο πλαίσιο αντίστοιχων περιοδειών σε ολόκληρο τον Δήμο Πατρέων και καταγραφής των ζητημάτων που απασχολούν τους πατρινούς.

 

Ο επικεφαλής του σπιράλ, Πέτρος Ψωμάς και τα μέλη της δημοτικής παράταξης που τον συνόδευαν είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν πλήθος τοπικών θεμάτων τόσο με τον Πρόεδρο της Κοινότητας, Χρήστο Παπαντωνόπουλο, όσο και με τους συνδημότες που συγκεντρώθηκαν στο κεντρικό καφενείο του χωριού για να τους ενημερώσουν σχετικά. Μεγάλο μέρος των συζητήσεων αφιερώθηκε στην παραλιακή ζώνη και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Τσουκαλαίικα, με κύρια επιμέρους θέματα την καθυστέρηση υλοποίησης της μελέτης Ρογκάν, την διευρυμένη διάβρωση των ακτών της περιοχής και το πρώην λιμενικό καταφύγιο που όχι μόνο δεν λειτουργεί πια, αλλά αποτελεί εστία μόλυνσης, συντελεί στην περιβαλλοντική υποβάθμιση του τόπου και εμποδίζει την ευρύτερη τουριστική ανάπτυξη. Τα μέλη του σπιράλ περπάτησαν στην ακτή, έκαναν αυτοψία στο συγκεκριμένο χώρο και συζήτησαν με περίοικους τόσο το πρόβλημα όσο και πιθανές εναλλακτικές λύσεις. Οι συναρμοδιότητες πολλών φορέων καθιστούν, δυστυχώς, το θέμα χρονίζον και δύσκολο να προσεγγιστεί.

Άλλα θέματα που θίχτηκαν κατά τη συνάντηση ήταν η πολύ-αναμενόμενη

σύνδεση της περιοχής με τον Βιολογικό καθαρισμό, προβλήματα που οφείλονται

στην έλλειψη πολεοδομικού σχεδίου στον οικισμό, το μεγάλο αρδευτικό έργο που

είναι σε εξέλιξη και μέλει να ολοκληρωθεί, οι ελλείψεις σε πλατείες και παιδικές

χαρές και τα σχετικά σχέδια δράσης, τα προβλήματα που θα δημιουργήσει το

πέρασμα του εθνικού δρόμου πλησίον των κατοικιών και άλλα ζητήματα

κοινωνικής φύσης, καθημερινότητας, δημοτικής διαχείρισης, τοπικών

συνεργασιών και πολιτικής επικαιρότητας.

Τον επικεφαλής του σπιράλ συνόδευαν το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Εύα Αθανασοπούλου, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, Σεσίλια Χαρμπίλα και Χάρης Κοντογιαννάτος και τα μέλη της παράταξης Μαρία Γούβη, Θανάσης Μανθόπουλος και Λεωνίδας Ζαβέρδας.

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Εκτροπή οχήματος στην Μίνι Περιμετρική (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύθηκε

στις

Εκτροπή οχήματος σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στην Μίνι Περιμετρική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του gnomip δεν υπήρξε τραυματισμός παρά μόνο υλικές ζημιές.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Έπεσε» σε… αστυνομικό!- Εισέβαλε στο σπίτι ηλικιωμένης στην Τριάντειο, αλλά δεν ήξερε τι τον περιμένει…

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

Μπούκαρε στο σπίτι ηλικιωμένης για να κλέψει, όμως δεν γνώριζε ότι βρισκόταν υπό… στενή παρακολούθηση από το άγρυπνο βλέμμα του αστυνομικού, Ανδρέα Κάπου, ο οποίος έτυχε να βρίσκεται στην περιοχή, εκτός υπηρεσίας.

Όλα συνέβησαν χθες το μεσημέρι στην περιοχή της Τριαντείου σχολής στην Πάτρα. Μία ηλικιωμένη ξεσήκωσε τη γειτονιά στο πόδι με τις φωνές της, καθώς αντελήφθη πως στο σπίτι της είχε εισβάλει ένας κλέφτης, ο οποίος μόλις είδε την αντίδραση της γυναίκας ετράπη σε φυγή. Ωστόσο, για κακή του τύχη, ο αστυνομικός Ανδρέας Κάπος, ο οποίος την ώρα εκείνη ήταν εκτός υπηρεσίας έτυχε να βρίσκεται στην περιοχή. Οι κινήσεις του δράστη φάνηκαν ύποπτες στον αστυνομικό που τον παρακολουθούσε διακριτικά μέχρι που τον είδε να μπουκάρει στο σπίτι της ηλικιωμένης.

Όταν η γυναίκα έβαλε τις φωνές τρέποντας τον δράστη σε φυγή ο έμπειρος αστυνομικός τον κυνήγησε και λίγα τετράγωνα πιο κάτω τον συνέλαβε και τον μετέφερε στην Ασφάλεια Πατρών. Εκεί -σύμφωνα με πληροφορίες- διαπιστώθηκε ότι βγήκε “λαβράκι” καθώς ο συγκεκριμένος κατηγορείται για ακόμη έξι κλοπές!

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τσιγκρής: Άμεση επαναπρόσληψη των 36 συμβασιούχων

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, με αφορμή την αναστάτωση που επικρατεί μεταξύ των εργαζομένων στην ΕΒΟ Αιγίου για τη μη ανανέωση των συμβάσεων των 36 συμβασιούχων εργαζομένων του εργοστασίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

“Συνολικά η ΕΒΟ Αιγίου απασχολεί 95 εργαζόμενους εκ των οποίων οι 30 μέχρι τον Μάρτιο θα συνταξιοδοτηθούν, γεγονός που σημαίνει πως η ΕΒΟ Αιγίου θα λειτουργεί με το μισό προσωπικό, με αποτέλεσμα να προκύπτουν σοβαρά προβλήματα και να κρίνεται αβέβαιο το μέλλον του εργοστασίου.

 

Παρόλο που η εταιρία είχε δεσμευτεί ότι οι 36 συμβασιούχοι εργαζόμενοι θα έχουν δουλειά έως το τέλος του έτους, χθες  ενημερώθηκαν ότι θα μείνουν εκτός της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων από την 1η Οκτωβρίου.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα εξαγγέλθηκαν παραγγελίες ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ για τα προσεχή πέντε έτη, ενώ έχει ήδη ανακοινωθεί η παραγωγή του νέου εθνικού τυφεκίου.

 

Συνεπώς, είναι απαραίτητος ο εκσυγχρονισμός και η ενίσχυση του εργοστασίου της ΕΒΟ Αιγίου, η στήριξη της παραγωγικής του διαδικασίας με νέες παραγγελίες και η άμεση επαναπρόσληψη των 36 συμβασιούχων, που εργάζονται εκεί τα τελευταία 4 χρόνια, καλύπτοντας πάγιες και λειτουργικές ανάγκες.”._

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα