Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επί θύραις ο διαγωνισμός για την ανάπλαση των αποθηκών του ΑΣΟ στην Κάτω Αχαϊα

Published

on

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί και θα αρχίσει να «τρέχει» ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου στο έργο ανάπλασης του κτιρίου των αποθηκών του ΑΣΟ στην Κάτω Αχαϊα.

«Η κατασκευή ενός σύγχρονου πολιτιστικού κέντρου πολλαπλών χρήσεων και μάλιστα με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά θα αποτελέσει μια μοναδική παρέμβαση στις αστικές υποδομές της Κάτω Αχαϊας και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ουσιατική αναβάθμιση της πολιτιστικής και κοινωνικής μας ζωής» ανέφερε σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας Σπύρος Μυλωνάς.
Οι αποθήκες του ΑΣΟ είναι ένα ισόγειο δίχωρο κτίριο με εμβαδόν 612,00 μ2, εμβαδού 306 μ2 το κάθε ένα. Έχει εμβαδόν περίπου 1.416,35 μ2 και περικλείεται βόρεια από οδό Δεξαμενού, νότια από οδό Αγ. Ιωάννου, δυτικά από οδό Τριών Ιεραρχών, κα ανατολικά από 8η πάροδο Αγ. Ιωάννου, και σήμερα οδό Ειρήνης και Φιλίας.
Το εν λόγω έργο περιλαμβάνεται στην ένταξη της Πράξης «Ανάπλαση του κτιρίου των αποθηκών ΑΣΟ και την μετατροπή τους σε Βιοκλιματικό Πολιτιστικό Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων και διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020».
Το συνολικό έργο περιλαμβάνει την επισκευή- ενίσχυση και εσωτερική διαρρύθμιση με αλλαγή χρήσης και εν γένει τη πλήρη αποκατάσταση του κτιρίου, ώστε να καταστεί από στατική άποψη επαρκές και από λειτουργική άποψη πλήρες για τη νέα του χρήση ακολουθώντας όλες τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού, τόσο στο κτιριακό μέρος όσο και στον περιβάλλοντα χώρο.
Από το συνολικό ανάπτυγμα του κτιρίου, μια ζώνη πλάτους 12,70 μέτρων με όλο το μήκος των 30,00 μέτρων χρησιμοποιείται για το Συνεδριακό κέντρο , και το υπόλοιπο τμήμα από τα 20,40 που είναι το συνολικό πλάτος, δηλαδή χώρος πλάτους 7,70 μέτρα, χρησιμοποιείται για την κύρια πρόσβαση και λοιπές λειτουργίες.
Η τεχνική περιγραφή των εργασιών του αντικειμένου της μελέτης του έργου περιλαμβάνει τις ακόλουθες εργασίες:
1.Εργασίες καθαιρέσεων -χωματουργικών
2. Εργασίες κατασκευών από σκυρόδεμα-ξυλότυποι-οπλισμοι
3. Εργασίες σιδηρουργικών
4. Εργασίες τοιχοποιίας-επιχρισμάτων
5. Εργασίες λοιπών τελειωμάτων (χρωματισμοί-κουφώματα-δάπεδα)
6. Εργασίες μονώσεων επιστρώσεων
7. Εργασίες ύδρευσης-αποχέτευσης
8. Εργασίες πυρασφάλειας
9. Ισχυρά-Ασθενή ρεύματα
10. Κλιματισμός
Επίσης παράλληλα με το εν λόγω έργο προβλέπεται η προμήθεια απαραίτητου εξοπλισμού για την λειτουργία του κτιρίου όπως είδη γραφείου, καθίσματα, ντουλάπες, καθιστικά αναμονής, μικρόφωνα, κονσόλες ήχου, τηλεοράσεις, projectors, στόρια κλπ .
Το έργο έχει αρχικό προϋπολογισμό 1,4 εκατ. ευρώ και εφόσον ο διαγωνισμός εξελιχθεί ομαλά αναμένεται να έχει προκύψει ανάδοχος μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022, με συμβατικό χρόνο ολοκλήρωσης τους 12 μήνες.

Ροή ειδήσεων

Advertisement