Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η «Βel Cantes» στο Καλλιμάρμαρο

Published

on

H βραβευμένη χορωδία του Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδας Πατρών συμμετέχει στη μεγάλη διοργάνωση της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στη μεγάλη συναυλία που διοργανώνει η Εκκλησία της Ελλάδος στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο το ερχόμενο Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στις 20.00, τιμώντας την
την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, θα πάρει μέρος και η βραβευμένη χορωδία του Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδας Πατρών «Bel Cantes», με μαέστρο την Έλενα Δρουκοπούλου.
Στη συναυλία με τίτλο «Για την πίστη και τη λευτεριά» συμμετέχουν αρκετές παιδικές και νεανικές χορωδίες και μουσικά σύνολα από διάφορες Μητροπόλεις της Ελλάδος, ενώ θα ακουστούν τραγούδια σύγχρονων Ελλήνων συνθετών αφιερωμένα στο μεγάλο αυτό γεγονός. Συγκεκριμένα, χορωδιακά σύνολα παιδιών και νέων από όλη την Ελλάδα, με τη συμμετοχή εκλεκτών καλλιτεχνών θα πλημμυρίσουν τις κερκίδες του Καλλιμάρμαρου, τραγουδώντας για την ιστορία αλλά και το μέλλον της πατρίδας μας.
Η εκδήλωση γίνεται με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής. Θα συμπράξουν τα νεοσύστατα Μουσικά Σύνολα της Εκκλησίας της Ελλάδος:
· Συμφωνική ορχήστρα με Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον Ελευθέριο
Καλκάνη.
· Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής με Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον
Γεώργιο Δεμελή.
· Μικτό Χορωδιακό Σύνολο με Καλλιτεχνική Διευθύντρια την
Χρυσούλα Τσιμούρη.
Τραγουδούν: Δημήτρης Μπάσης, Βασίλης Λέκκας, Πασχάλης Αρβανιτίδης, Σοφία Μάνου, Κωνσταντίνος Βελιώτης, Βανέσα Καλκάνη, Στέφανος Συμεωνίδης, Αρσένιος Χαλκιόπουλος, π. Γρηγόριος Καραλής. Διεύθυνση: Ελευθέριος Καλκάνης.
Η χορωδία «Bel Cantes» ξεκίνησε την καλλιτεχνική της πορεία τον Σεπτέμβριο του 2016. Στόχος της είναι η χορωδιακή μουσική να επιδράσει θετικά στις ψυχές των τραγουδιστών φέρνοντας οφέλη κοινωνικά, συναισθηματικά, ψυχολογικά, ακόμα και βιολογικά.

Ροή ειδήσεων

Advertisement