Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Συνεργασίες

INTERAMERICAN και Πολιτισμός: αναφορά μνήμης στους κορυφαίους δημιουργούς Άγγελο Σικελιανό και Μίκη Θεοδωράκη

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Η INTERAMERICAN συνέδεσε φέτος δύο κορυφαίες προσωπικότητες της μουσικής και της ποίησης στον κοινό τους δημιουργικό τόπο, που σηματοδοτεί η μελοποίηση του «Πνευματικού Εμβατήριου» του Άγγελου Σικελιανού από τον Μίκη Θεοδωράκη. Η εταιρεία είναι χορηγός τόσο της Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» στον κύκλο των συναυλιών της φέτος το καλοκαίρι όσο και του πρώτου φεστιβάλ «Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς», που ολοκληρώνεται αυτόν τον μήνα με δύο εκδηλώσεις.

 

Οι δράσεις του νεοσύστατου φεστιβάλ, που έχει στόχο να εξελιχθεί σε Διεθνές Πνευματικό Φόρουμ, αφιερώνονται στον ‘Άγγελο Σικελιανό και το έργο του με αφορμή τα 70 χρόνια από τον θάνατό του, ενώ προσεγγίζουν και τον καθοριστικό ρόλο της συζύγου του, Εύας Πάλμερ στο κοινό όραμά τους για τις Δελφικές Εορτές.

 

Οι «Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2021» διεξάγονται σε πέντε περιοχές όπου έζησε και έδρασε ο ποιητής: Δελφούς, Συκιά, Λευκάδα, Σαλαμίνα και Αθήνα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Οι εκδηλώσεις στην Σαλαμίνα θα πραγματοποιηθούν στις 9 Σεπτεμβρίου στο Πέτρινο Θεατράκι Σεληνίων με τη συμμετοχή του Δήμου, ενώ η αυλαία θα πέσει στην Λευκάδα στις 23-25 Σεπτεμβρίου. Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

 

Παράλληλα, η INTERAMERICAN ακολουθεί ως χορηγός την περιοδεία ανά την Ελλάδα της Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης», που συγκυριακά αποκτά εξαιρετική πολιτιστική σημασία αναφοράς, καθώς συνδέεται με την ολοκλήρωση του κύκλου ζωής του κορυφαίου Έλληνα μουσουργού. Η Ορχήστρα κατά τις προηγούμενες ημέρες έδωσε συναυλίες στη Βόρεια Ελλάδα, περνώντας και από το αρχαίο θέατρο Φιλίππων με αφιέρωμα στην ποίηση των Γιάννη Ρίτσου, Μανώλη Αναγνωστάκη και Τάσου Λειβαδίτη. Οι συναυλίες συνεχίζονται στην Αττική μέσα στις επόμενες ημέρες (Φεστιβάλ Κολωνού, Ανάβυσσος).

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement