Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Συνεργασίες

Προσφορά υγείας από την INTERAMERICAN για την πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του καρκίνου του προστάτη στις 15 Σεπτεμβρίου, η INTERAMERICAN προσφέρει σε προνομιακή τιμή ουρολογικό έλεγχο στις ιδιόκτητες υποδομές της, την Αθηναϊκή Mediclinic και τα δύο πολυϊατρεία Medifirst. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα αναλόγων προσφορών της εταιρείας, στην προσπάθεια αντιμετώπισης κάθε μορφής καρκίνου. Η INTERAMERICAN δίνει έμφαση στην πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, δεδομένου ότι το 50% των καρκίνων μπορεί να αποφευχθεί με αλλαγές στον τρόπο ζωής και με μαζικό πληθυσμιακό έλεγχο.

 

Ειδικότερα, ο καρκίνος του προστάτη αποτελεί σήμερα τον πιο συχνό σε διαγνώσεις καρκίνο στους άνδρες και στις αναπτυγμένες χώρες είναι η δεύτερη αιτία θανάτου από κακοήθεια, μετά των καρκίνο του πνεύμονα. Περίπου το 20% των ανδρών προσβάλλονται από καρκίνο του προστάτη.

 

Όπως επισημαίνει ο Δρ Ιωάννης Μπελημπασάκης, χειρουργός ουρολόγος-ανδρολόγος και συνεργάτης της Αθηναϊκής Mediclinic, γενικής κλινικής της INTERAMERICAN, παράγοντες κινδύνου για τον καρκίνο του προστάτη είναι η μεγάλη ηλικία, το οικογενειακό ιστορικό, η διατροφή όταν είναι πλούσια σε λιπαρά και η παχυσαρκία, τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης, ενώ επιβλαβείς θεωρούνται και ορισμένοι επαγγελματικοί παράγοντες όπως η έκθεση στο κάδμιο, η εργασία σε βιομηχανία ελαστικών, η ιοντίζουσα ακτινοβολία.

 

«Η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να ανεβάσει την πενταετή επιβίωση μέχρι και 100%. Ο καρκίνος του προστάτη συχνά δεν συνοδεύεται από συμπτώματα σε πρώιμα στάδια και πολλές περιπτώσεις παραμένουν αδιάγνωστες μέχρι την εξάπλωση του καρκίνου, πέρα από την περιοχή του προστάτη. Γι’ αυτό, οι τακτικές εξετάσεις από την ηλικία των 50 ετών και μετά αποκτούν ιδιαίτερη σημασία» τονίζει
ο κ. Μπελιμπασάκης.

 

Η προσφορά προνομιακής τιμής περιλαμβάνει αιματολογικό έλεγχο του δείκτη PSA και κλινική εξέταση-εκτίμηση από ιατρό ουρολόγο. Η εκπτωτική δυνατότητα εξέτασης ισχύει από την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, κατόπιν προγραμματισμού επίσκεψης, στις μονάδες υγείας της INTERAMERICAN:

  • Αθηναϊκή Mediclinic (πλατεία Μαβίλη): τηλ. 2106475000
  • Medifirst Αμαρουσίου: τηλ. 2111054900
  • Medifirst Αργυρούπολης: 2109919222.


Περισσότερες πληροφορίες για τον καρκίνο του προστάτη στο https://www.interamerican.gr/blog


Ροή ειδήσεων

Advertisement