Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Πασχάλης Τσαρούχας: «Δεν φοβήθηκα… Αλλά όταν αγριεύει το πράγμα αρχίζεις και προσέχεις»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Πασχάλης Τσαρούχας για τις καταγγελίες στον χώρο της Τέχνης κι όσα ακολούθησαν.

Ο Πασχάλης Τσαρούχας κάθισε τον καναπέ του Χαμογέλα και Πάλι με την Σίσσυ Χρηστίδου και μίλησε ανάμεσα σε άλλα, για τον ρόλο του στο Πειθαρχικό του ΣΕΗ, τις απειλές που δέχθηκε το σωματείο αλλά και για όσους υποστηρίζουν τους κατηγορούμενους, μετά τις καταγγελίες.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, ο Πασχάλης Τσαρούχας τόνισε πως «πολλοί από εμάς δεν έχουμε δουλέψει με πολλούς από εκείνους που κατηγορούνται, ακριβώς γιατί δεν μπορούσαν να μας κάνουν αυτά που έκαναν σε άλλους ανθρώπους ούτε και θα μπορούσαν να κάνουν αυτά τα πράγματα παρουσία μας και να περάσει έτσι. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που δεν ήξερα πράγματα.

Ήξερα για αποκλίνουσες συμπεριφορές, ότι κάποιοι ήταν λίγο βίαιοι, λίγο καβαλημένοι, μέχρι εκεί όμως. Αυτά που υποχρεώθηκα να διαβάσω δεν τα ήξερα».

«Υπήρχαν πολλοί στο σινάφι μας που έλεγαν ότι αυτά είναι γνωστά. Δεν μπορούμε να τους κατηγορήσουμε εκτός αν βρίσκονται σε θέση ισχύος. Δεν μπορείς να κατηγορήσεις έναν άνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη. Το ζήτημα είναι εσύ, που έχεις εξουσίας, πώς τη διαχειρίζεται.

Η ιστορία δεν έχει ανοίξει ακόμα και δεν ξέρω αν θα ανοίξει» συμπλήρωσε με σαφήνεια ο ηθοποιός που τη φετινή τηλεοπτική σεζόν πρωταγωνιστεί στην καθημερινή σειρά «Η γης της ελιάς» στο MEGA. «Δεχτήκαμε και απειλές και μπράβο. Δεν φοβήθηκα.

Απλά τις πρώτες μέρες έκανε τρεις γύρους το τετράγωνο να βεβαιωθώ ότι δεν είναι κανείς. Έμενα και λίγο σπίτι, επιφυλακτικός. Όταν αγριεύει το πράγμα αρχίζεις και προσέχεις. Κάποιοι που δεν μιλούσαν φοβόντουσαν το αντίκτυπο που θα έχει στον κοινωνικό τους περίγυρο. Ή ότι δεν θα ξαναβρούν δουλειά».

«Κάποιοι θέλουν να παίξουν τον ρόλο του πλυντηρίου. Εγώ δεν εξετάζω τους λόγους. Εμείς στο ΣΕΗ είπαμε ότι θα το πάμε μέχρι τέλους. Αυτό δεν σημαίνει ότι εγώ θα βάλω φυλακή κάποιον. Αυτός που είναι υπέρ των κατηγορουμένων μπαίνει αυτόματα στη θέση του και θα τον κρεμάμε στα μανταλάκια. Είμαστε ορκισμένοι σε αυτό.

Όλοι στο σωματείο, από την πρώτη στιγμή με μεγάλη αγωνία, είχαμε αποφασίσει να μείνουμε ουδέτεροι και να ακούμε όλες τις πλευρές. Όπου δεν μπορούσαμε να βρούμε στοιχεία, απευθυνθήκαμε στους αρμόδιους».

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement