Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πολιτισμός

Bήμα στα θεατρικά σχήματα -Ξεκινά αύριο ο κύκλος των φετινών παραστάσεων

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων για μια ακόμα χρονιά δίνει βήμα στα
καλλιτεχνικά-θεατρικά σχήματα της πόλης για να παρουσιάσουν στο κοινό της περιοχής τη δουλειά τους. Εξαιρετικοί καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στην Πάτρα αφήνουν και φέτος το δικό τους «στίγμα» στα πολιτιστικά και θεατρικά πράγματα της πόλης, μέσα από την ενότητα «Τα θεατρικά σχήματα της πόλης παρουσιάζουν».

Ο κύκλος των φετινών παραστάσεων ανοίγει με την παρουσίαση αύριο στις 9.00 το βράδυ στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας του μουσικού Θεατρικού έργου «Lord Byron: ποιήματα στη λάσπη» σε κείμενα, στίχους και σκηνοθεσία Τηλέμαχου Τσαρδάκα.
Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη με αφορμή την έναρξη των παραστάσεων αναφέρθηκε στη σημασία πραγματοποίησης και φέτος της ενότητας σημειώνοντας ότι «στα ήδη οξυμένα προβλήματα των καλλιτεχνών και των άλλων εργαζομένων στους τομείς της τέχνης, που γεννά και αναπαράγει η πολιτική της εμπορευματοποίησης του πολιτισμού, προστίθενται και αυτά της πανδημίας. Ενάμιση χρόνο περιορισμού και αναστολής της εργασίας τους, ακόμα και οι λιγοστοί που με το άνοιγμα των χώρων εξασφάλισαν εργασία αυτήν την περίοδο, αντιμετωπίζουν δραματική υποβάθμιση των όρων εργασίας (μείωση αμοιβών, ελαστικές σχέσεις εργασίας κ.λπ.). Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, καθήκον του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων είναι η στήριξη των καλλιτεχνών. Στο βαθμό που μας αναλογεί και με βάση τις οικονομικές δυνατότητές μας, με μηδενική χρηματοδότηση από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Πολιτισμού, δίνουμε βήμα. Είμαστε αλληλέγγυοι και αρωγοί στον δίκαιο αγώνα τους, διεκδικώντας από την πολιτεία και την κυβέρνηση, μέτρα στήριξης του κλάδου».
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το πλήρες πρόγραμμα της ενότητας «Τα θεατρικά σχήματα παρουσιάζουν» έχει ως εξής:
-Αύριο, Ρωμαϊκό Ωδείο στις 21.00 «Lord Byron: Ποιήματα στη λάσπη».
-Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, ώρα 21.00 και ώρα 23.00 Παράσταση του Συλλόγου «Θέση»: «Η λέξη στο δέντρο».
-Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, Ρωμαϊκό Ωδείο, ώρα 21.00
Χορευτικός Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας «Αχ, αυτοί οι Έλληνες»
-Δευτέρα 4 Οκτωβρίου στις 9:00 μ.μ.
Θεατρική παράσταση από την Ενότητα των Καλλιτεχνών της πόλης, σε διάφορα σημεία της πόλης και στο Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου. Έργο που διαπραγματεύεται την Απελευθέρωση της Πάτρας από το ναζιστικό ζυγό, (χοροθέατρο, θέατρο, ντοκουμέντο, video art/projection mapping).
-Σάββατο 9 Οκτωβρίου, Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, ώρα 21.00
Θεατρική Παράσταση από το «ΕΑΡ art studio»: «Ύστερα».
-Τετάρτη 13 Οκτωβρίου, Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, ώρα 21.00
Θεατρική Παράσταση από το «Smoc»: «Ζακ ή υποταγή».
– Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, ώρα 21.00
θεατρική παράσταση από τον «Κάνθαρο»: «Lover’s labour’s life»
-Σάββατο 16 Οκτωβρίου, Ρωμαϊκό Ωδείο, ώρα 21.00.
Θεατρική παράσταση «Αχνάρια του ’21 στη Δυτική Ελλάδα» από το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας «Ρεφενέ» με τη συμμετοχή 5 θεατρικών ερασιτεχνικών ομάδων αντίστοιχων πόλεων της Δυτικής Ελλάδας.
-Σάββατο 23 Οκτωβρίου, Κυριακή 24 Οκτωβρίου και Δευτέρα 25 Οκτωβρίου Παράσταση-σπουδή πάνω στο συσχετισμό τριών μονόπρακτων («Αρκούδα», «Πρόταση γάμου» και «Βλαβερές συνέπειες του καπνού») του Άντον Τσέχωφ από το Θέατρο «Γραμμές Τέχνης», Πολυχώρος Αίγλη, ώρα 21.00.


Ροή ειδήσεων

Advertisement