Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Lifestyle

Εσείς γνωρίζετε τη Marseaux; Μια δυνατή φωνή με μέλλον

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Η Marseaux έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό με το ντουέτο της «Deja vu» με την καταξιωμένη Έλενα Παπαρίζου. Ένα νέο κορίτσι με ωραία φωνητικά και κίνηση, που στάθηκε επάξια δίπλα στην αδιαμφισβήτητη σταρ, τράβηξε -και όχι άδικα- τα βλέμματα.

Οι μεγαλύτεροι σαν εμένα άρχισαν το ψάξιμο, μιας και ο δίσκος της «Chica» κυκλοφόρησε μόλις τον περασμένο Ιούνιο. Όμως στους νέους ήταν ήδη γνωστή· ψάχνοντας στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το TikTok, το Instagram, αλλά κυρίως το Youtube, κάποιος μπορεί να βρει όλα της τα τραγούδια, πολλά live και ένα κοινό πολυάριθμο και πιστό.

Πλούσιο βιογραφικό, μόλις στα 20
Η δική μου αναζήτηση με άφησε άναυδη, αλλά και γεμάτη προσμονή για τα τραγούδια της. Ρεπερτόριο και εκτέλεση ολοκληρωμένης καλλιτέχνιδας παρά τα μόλις 20 της χρόνια. Μα πώς; Και όμως η μικρή Marseaux έχει ήδη πλούσιο καλλιτεχνικό βιογραφικό. Στα 12 της και για τρεις συνεχόμενες σεζόν συμμετέχει στις τοπ μιούζικαλ παραγωγές της εποχής· θυμάστε την «Annie», τη «Μελωδία της Ευτυχίας» και τον «Billy Eliot»; Μετά, σαν φυσιολογικό παιδί, θέλει να ζήσει λίγο τη ζωή της ηλικίας της: πάρτυ, ανεμελιά, βόλτες και  συνεχίζει. Μέχρι που, όντας μαθήτρια Λυκείου, συναντιέται με τον Σολ (Solmeister), τον dPans και τον Brando. Όπως εξομολογείται, μια καλή παρέα, αλλά και συγκάτοικοι στη ζωή, συνδημιουργοί και συνταξιδιώτες στην τέχνη. Συχνά αποκαλεί «μπαμπά» της τον Solmeister, γιατί είναι πίσω από κάθε τραγούδι της, σχεδιαστής, συνθέτης ή/και στιχουργός.

Η παρέα της: WNC
Σε μια εποχή που οι καταξιωμένοι συνάδελφοί της αγωνιούν για την αλλαγή εποχής, για το ξεβόλεμα που το σήμερα έφερε στις στρωμένες τους ζωές, αυτή η παρέα νεαρών έφτιαξε την ευκαιρία της εκεί που δεν υπήρχε. Οι WNC-Wednesday Night Cypher με ψυχή τον Solmeister έψαξαν για μια γυναικεία φωνή και έτσι, η Marseaux έγινε αναπόσπαστο μέλος της hip hop ομάδας. Κάθε Τετάρτη κυκλοφορούν και από ένα live τραγούδι στο Youtube, έχουν ένα κοινό έτοιμο πριν ακόμη την έκδοση του πρώτου τους δίσκου, πιστούς ακροατές σε μιαν ακόμη live μουσική ιστορία. Γιατί ως μουσικές ιστορίες μπορείς να χαρακτηρίσεις τα τραγούδια της Marseaux, διαλόγους με τον εαυτό της, με τη σχέση της, με τον κολλητό της. Δύσκολα δε θα βρεις έστω και ένα κομμάτι να σε συνεπάρει, να σε συγκινήσει ή μυστηριωδώς να σου «κολλήσει».

Ποιο τραγούδι να διαλέξεις;
Δεν μπορείς παρά να χορέψεις και να χασκογελάσεις πονηρά με το «Βότκα Βύσσινο», ένα ποπ-άκι που ραπάρει, ή μήπως όχι; Αν και το μήνυμα ότι στις μέρες μας μπορείς να είσαι ό,τι γουστάρεις περνάει πολύ φυσιολογικά, ότι οι ταμπέλες πια δεν υπάρχουν, τουλάχιστον για τη γενιά των 20άρηδων. Άσε τους μεγαλύτερους να συζητούν για γυναικεία χειραφέτηση και σεξουαλικότητα· η Marseaux δεν το συζητάει, δεν το υπαινίσσεται. Απλά είναι ο εαυτός της, «it is what it is» θα έλεγαν οι Άγγλοι.

«Το μεγαλύτερό μου λάθος ήσουν» δύσκολα να μην έχει πέσει ως συζήτηση ανάμεσα σε ζευγάρι που το «πάλεψε» πολύ, αλλά «η σχέση τελικά δεν έτρεξε». Ή το «Τέλεια ατελείς» πόσο ωραία περιγράφει τις σχέσεις εξάρτησης και αυτοκαταστροφής βασισμένες στα ελαττώματά μας· «τι στο διάολο σου βρήκα;», αναφωνεί το κορίτσι του τραγουδιού. Ποιος δεν το έχει πει ή δεν το έχει ακούσει έστω και μια φορά στη ζωή του;

Ποιος δε θα συγκινηθεί από το σόλο «έντεχνο» «Ταγκό της Μαρσό», το αγαπημένο της ερμηνεύτριας; Ποιος δε θα ταυτιστεί αν έχει χάσει έναν γονιό του νωρίς; (υπάρχει άραγε κατάλληλη ηλικία για να μείνεις ορφανός;) Και η λίστα των τραγουδιών μπορεί να συνεχιστεί, αλλά… μήπως να το ψάξετε και μόνοι σας;

Διαμαντάκι σε μια σκοτεινή εποχή, η Marseaux και η παρέα της μας γεμίζουν υποσχέσεις και ελπίδα για ένα ευοίωνο μέλλον· αυτό που η νέα γενιά θα χτίσει είτε το θέλουν είτε όχι οι μεγαλύτεροι, αλλά με τις δικές τους δυνάμεις και το δικό τους τρόπο. Ας τους απολαύσουμε και θυμηθείτε «keep an eye on this young lady».


Ροή ειδήσεων

Advertisement