Connect with us

Χωρίς κατηγορία

«Η Επιστροφή»-Ξανά στο σανίδι η θεατρική παράσταση από την ομάδα «από κοινού» της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας

Published

on

Η Θεατρική Ομάδα «από κοινού» της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων και σε συνδιοργάνωση με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, παρουσιάζει, το έργο του Φρίντριχ Ντύρρενματ «Η Επιστροφή», σε διασκευή- σκηνοθεσία του Φώτη Λάζαρη, στο θέατρο «Απόλλων», αύριο Τετάρτη, την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου και την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου, στις 20:30.

Στις παραστάσεις της Τετάρτης και της Πέμπτης το «Απόλλων» θα λειτουργήσει ως «αμιγής χώρος», ενώ την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου το θέατρο θα είναι «μικτός χώρος».
Ο Φρίντριχ Ντύρενματ έγραψε το έργο αυτό το 1956, (πρωτότυπος τίτλος: Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας), όταν η διαλυμένη μετά τον πόλεμο Ευρώπη, έμπαινε σε τροχιά ανάπτυξης. Το όνειρο μιας καλύτερης ζωής με ανέσεις , με αχαλίνωτη έκρηξη καταναλωτισμού και πλουτισμό με όλα τα μέσα, έμοιαζε χειροπιαστό. Τα εγκλήματα, την οδύνη, την απώλεια εκατομμυρίων ανθρώπων, είχε καλύψει ήδη μια αποχαυνωτική λήθη. Οι άνθρωποι, ξεχνούν τις συμφορές που βίωσαν και πιστεύουν ότι δεν θα ξαναέλθουν στη ζωή τους. Ξεχνούν ότι ο φασισμός δεν ήρθε από το
πουθενά. Ξεχνούν ότι το κακό βρίσκεται δίπλα μας και ενίοτε μέσα μας. Γι΄ αυτό ο
Ντύρρενματ έγραψε αυτήν την τερατώδη αλληγορία. Για να μας θυμίσει ότι η ζωή μας δεν μπορεί να συνεχίζεται ανέμελα χωρίς να παίρνουμε υπόψη μας αυτή την
πραγματικότητα. Η συμπεριφορά των ηρώων του έργου αντικατοπτρίζει την
τραγελαφική εικόνα του κόσμου. Είναι ένα τέλειο είδωλο για να καθρεπτιστεί πάνω του η σαθρή ηθική του καπιταλισμού.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Ηώ Αμανάκη
Διασκευή- μουσική επιμέλεια – σκηνοθεσία: Φώτης Λάζαρης
Σχεδιασμός σκηνικών: Eno Shkodrani.
Κατασκευή σκηνικών: Eno Shkodrani, Χρήστος Σιάχος, Γιώργος Ντάφλος, Βασίλης
Παπαδόπουλος.
Κοστούμια : ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, θεατρική ομάδα «από κοινού»
Σχεδιασμός και ρύθμιση φωτισμού: Βασίλης Βανταράκης
Σχεδιασμός και ρύθμιση ήχου : Νίκος Αντωνίου, Ελπινίκη Χασιώτη.
Μουσική σύνθεση και ζωντανή εκτέλεση επί σκηνής (ηλεκτρική κιθάρα): Νίκος Αντωνίου.
Το τραγούδι «αυτός ο τόπος» του Θάνου Μικρούτσικου και Μάνου ελευθερίου, ερμηνεύουν οι Αναστασία Μπούρμπου και Νάντια Ζέρβα σε διασκευή- ενορχήστρωση Γιώργου Τριανταφύλλουκαι Θανάση Σβόλη. Τους στίχους πάνω στη μελωδία έγραψε η Αναστασία Μπούρμπου. Φωτογραφία, VIDEO Βασίλης Λάγιος.
Παίζουν με την σειρά που εμφανίζονται: Νίκος Παναγόπουλος, Αγγελίνα Βγενοπούλου, Στέφανος Στάθης, Γιώτα Παναγοπούλου, Γιώτα Οικονόμου, Νίκος Κωσταντόπουλος, Βασίλης Παπαδόπουλος, Άγγελος Μπουμπούλης, Δέσποινα Μάη, Φώτης Λάζαρης, Έλενα Νταή, ΑγγάληΤούλα, Μαρία Φωτίου, Νίκος Αντωνίου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement