Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τα θεατρικά σχήματα της πόλης παρουσιάζουν – Απόηχος παράστασης – Λέξη στο δέντρο – επόμενες παραστάσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Λέξεις που μπήκαν σε…σειρά με «φόντο» την ομορφιά της φύσης, αναδύθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 2 Οκτωβρίου και πλημμύρησαν το χώρο του αίθριου στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο της Πάτρας, μέσα από την παράσταση « Λέξη στο δέντρο» που παρουσίασε ο Σύλλογος «Θέση» για την ενότητα  «Τα θεατρικά σχήματα της πόλης παρουσιάζουν που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων.

 

Το κοινό της Πάτρας παρακολούθησε ένα ένα θεατρικό έργο , με τις λέξεις να ηχούν «σαν χαρούμενα κελαηδίσματα». Όπως αυτές που μας προσφέρει για παράδειγμα ο Giakomo Leopardi στο «Εγκώμιο των πουλιών».  Λέξεις-τιτιβίσματα που γεννιούνται μέσα από την παρατήρηση των πουλιών. Και ίσως αυτή η παρατήρηση των πλασμάτων γύρω μας θα μπορούσε να μας οδηγήσει σε δρόμους ανεξερεύνητους και πιο φωτεινούς

Η σκηνοθεσία και η επιλογή των κειμένων ήταν της Νικολίτσας Ντρίζη. Έπαιξαν οι ηθοποιού  Γεωργία Ηλιοπούλου και Νικολίτσα Ντρίζη. Μουσικός ήταν ο Διονύσης Μπάστας και οι σκηνογραφίες της Μαρίας Βασιλακάκη.

Την παράσταση παρακολούθησε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη.

Οι παραστάσεις της ενότητας  «Τα θεατρικά σχήματα της πόλης παρουσιάζουν» συνεχίζονται  την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου στις 21.00 στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου με την Θεατρική Παράσταση από το “SMOC”, «Τηγανιτές Πατάτες» . Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου επίσης στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, θα ανέβει από το θεατρικό σχήμα «ΚΑΝΘΑΡΟ» η παράσταση “lover’s labour’s life”.

Η προγραμματισμένη για το Σάββατο 9 Οκτωβρίου Θεατρική παράσταση από το «ΕΑΡ ART STUDIO»  «ΥΣΤΕΡΑ»,  λόγω τεχνικών προβλημάτων αναβάλλεται. Η νέα ημερομηνία πραγματοποίησή της θα ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες. 

Η προμήθεια των εισιτηρίων για τη δωρεάν είσοδο στις παραστάσεις γίνεται  ηλεκτρονικά από την πλατφόρμα ticketservises.gr στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού patrasculture.gr και στο βιβλιοπωλείο «Ροδόπουλος».

 

Για την είσοδο του κοινού στις συναυλίες και στις Θεατρικές παραστάσεις που πραγματοποιούνται σε ανοιχτούς χώρους δεν απαιτείται rapid test ή self test ούτε πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η είσοδος γίνεται με τη χρήση της μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των παραστάσεων και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

 

Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών οι παραστάσεις θα πραγματοποιούνται στο χώρο «ΑΙΓΛΗ» στη Veso Mare

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement