Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Αναβλήθηκε για τις 9 Μαΐου η δίκη του π. Αναστάσιου Γκοτσόπουλου – Ηταν κατηγορούμενος διότι στην περίοδο της καραντίνας άνοιξε τον ναό και έκανε λειτουργία

Published

on

Νεότερη ενημέρωση: Αναβλήθηκε λόγω παρέλευσης ωραρίου για τις 9 Μαΐου του 2022, η δίκη με κατηγορούμενο τον π. Αναστάσιο Γκοτσόπουλο. Ο ίδιος εξερχόμενος από το Δικαστικό Μέγαρο έγινε αποδέκτης χειροκροτημάτων από το συγκεντρωμένο πλήθος που θέλησε να του συμπαρασταθεί.

Σε δηλώσεις του ανέφερε πως άνοιξε τον Ναό και λειτούργησε ανήμερα της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου χωρίς πιστούς.

Πρώτη ενημέρωση: Σε δίκη παραπέμπεται σήμερα ο ιερέας Αναστάσιος Γκοτσόπουλος για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα ο ιερέας της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, τον Μάρτιο του 2020 κατά την περίοδο της αυστηρής καραντίνας, άνοιξε το Ναό παρά τις απαγορεύσεις και πραγματοποίησε λειτουργία. Ο ίδιος έκανε ανάρτηση στο διαδίκτυο στην οποία φαίνεται ξεκάθαρα πως δεν έχει μετανιώσει ούτε για την παραβίαση των μέτρων της κυβέρνησης, ούτε για την ανυπακοή στον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο και την Ιερά Σύνοδο. Ο Σεβασμιώτατος τελούσε την Θεία Λειτουργία κεκλεισμένων των θυρών στην Ευαγγελίστρια και λίγα μέτρα πιο πάνω ο π. Αναστάσιος είχε ανοίξει τις πόρτες και καλούσε τους πιστούς να λειτουργηθούν. Για την ενέργειά του αυτή είχε κινηθεί ποινική διαδικασία και σήμερα προσήλθε για να δικαστεί. Μαζί του βρέθηκαν στα δικαστήρια της Πάτρας και δεκάδες πιστοί για να του συμπαρασταθούν. Μάλιστα κατά την είσοδό του στο Δικαστικό Μέγαρο τον χειροκροτούσαν.

Ροή ειδήσεων

Advertisement