Connect with us

Οικονομία

Πετρέλαιο: Εφιαλτική πρόβλεψη-«Θα φτάσει 100 δολάρια το βαρέλι»

Published

on

Οι τιμές του πετρελαίου είναι ήδη υψηλές και αν νόμιζε κάποιος ότι στο επόμενο διάστημα ίσως πέσουν, μάλλον θα πρέπει να… το ξανασκεφτεί.

Ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράκ Ιχσάν Αμπντούλ Τζαμπάρ έκανε μια «εφιαλτική» δήλωση, υποστηρίζοντας πως το πετρέλαιο θα μπορούσε να φτάσει τα 100 δολάρια το βαρέλι!

Αυτό μπορεί να γίνει το πρώτο ή το δεύτερο τρίμηνο της επόμενης χρονιάς, καθώς τα παγκόσμια αποθέματα είναι στα χαμηλότερα επίπεδά τους, όπως είπε.

Με λίγα λόγια, η τσέπη των καταναλωτών θα… αδειάσει ακόμα περισσότερο.

Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών και οι σύμμαχοί του πάντως είναι αντίθετοι στο να ξεπεράσουν οι τιμές πετρελαίου ένα «αποδεκτό» επίπεδο και εξετάζουν τρόπους για να ισορροπήσει η αγορά, σύμφωνα με τον Ιχσάν Αμπντούλ-Τζαμπάρ.

Δήλωσε επίσης ότι το επίπεδο των 75 έως 85 δολαρίων είναι ένα «αποδεκτό» εύρος τιμής για το βαρέλι του αργού μακροπρόθεσμα.

Δεν θέλει να αυξηθούν τα αποθέματα ο ΟΠΕΚ
Η ομάδα ΟΠΕΚ+ είναι «την ίδια στιγμή κατά της περαιτέρω ενίσχυσης των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου, καθώς θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κατάρρευση των αγορών πετρελαίου», δήλωσε ο ίδιος.

Ο κρατικός προϋπολογισμός του Ιράκ για το 2022 θα πρέπει να βασιστεί σε μια τιμή πετρελαίου στα 55-60 δολάρια, δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι αναμένει οι εξαγωγές να διαμορφωθούν κατά μέσο όρο στα 3,4 εκατ. βαρέλια την ημέρα τον Οκτώβριο, συμπεριλαμβανομένων αυτών από την περιοχή του Κουρδιστάν.

www.newsit.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement